Tisdagstema

Tema: intresse

Av
den
2 augusti 2016

temaintresse

Tisdagstemat idag: intresse

Tittar man i almanackan, den 2 augusti, ja då är det bärtider i södra Dalarna, och i år är det ett riktigt bärår!
Buskarna fullkomligt dignar, och det gör mig smått manisk…
Måste ut oavsett om åskan dundrar på himlen…endast regn kan stoppa mig, för plocka blöta bär, nej tack!

Ändå är jag inte den som saftar och syltar, nej bär ska ätas färska, kan kanske sträcka mig till att frysa ner hallon att njuta av i vinter.
Schas ut och plocka, du som har tid och möjlighet, varför betala för dyra naturläkemedel när det är alldeles gratis?
Saxat:
Blåbär saktar ner åldrandet och utveckling av alzheimers, utmärkt för diabetiker och LCHF:are, sänker både blodsockret och blodtrycket, förbättrar minnet, häver inflammationer och infektioner, lindrar vid tarmbesvär…
SÅ, VAD VÄNTAR DU PÅ?? 😀

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  2 augusti 2016

  Härligt med alla dessa naturens godsaker utanför dörren – grattis!
  Här har hallonen torkat bort och snart blåbären också … och svamp är inte ens att tänka på … suck…
  kram

 2. Svara

  Ulla Laiho

  2 augusti 2016

  Så mycket godsaker du visar. Jag är dålig på att plocka skogens bär – kroppen vill inte riktigt. Jag tycker också om att äta bären färska. Har frossat i jordgubbar från trädgården när de var mogna. Mums.

 3. Svara

  Violen på Brandholmen

  2 augusti 2016

  Egenplockat är bra mycket godare än det som köps i butikerna eller på torget! Passa på att njuta nu när bären är som bäst och dessutom gratis!
  Ha en fin vecka!

 4. Svara

  Anneli - A'la Foto

  2 augusti 2016

  Bär är fantastiskt gott och jag hade gärna plockat om jag kunnat (värk) och om jag vågat (spindlar) men jag brukar skjutsa på folk som vill göra det och då tar jag med kameran och försöker mig på det en stund i alla fall! Dock har inte det hänt i år än!

  Apropå fotoutmaningar så visst är jag med på torsdagstemat ibland men det är ju fritt så det är ingen utmaning. Kommer du på några engelska får du gärna återkomma. Det är så roligt att dels hitta likasinnade och dels få utmaningarna. Tyvärr lägger ju fler och fler ner! Bara väntar på dagen som tisdagstema ska lägga ner, deltagarantalet är ju skrämmande lågt tyvärr! 🙁

 5. Svara

  Eva-Lena

  3 augusti 2016

  Jag har legat och suttit i skogen och plockat blåbär i dag: I dag var min kropp så grymt ovillig så enda sättet var att ta fram den gamla utrangerade trädgårdsdynan med plastbaksida, den som jag haft som hjälp så ofta när jag plockat blåbär. Jag plockar sakta, ingen bärplockare, den tas bara fram för lingonen.

  Tänk i år blir man nästan snurrig av mängden blåbär! Vilken kvällsrätt det är blåbär och mjölk! Om jag måste välja ett enda livsmedel att leva på så skulle det vara bär, och jag tvekar mellan hallon och blåbär, jag älskar bägge sååå mycket. Hallon är dock makens gebit, jag har så svårt med balansen på steniga hyggen.

 6. Svara

  Klimakteriehäxan

  3 augusti 2016

  Delar din förtjusning när det handlar om att äta – men är inte lika road av själva plockningen, och det är ju en komplikation för utan plockning får man inget att äta …. Lite sylt blir det ändå.

 7. Svara

  "LillaSyster"

  3 augusti 2016

  Fina bilder från skogens skafferi. Ta du och frys ner lite blåbär också! Men jag håller med dig solvarma bär är absolut bäst! Blåbären är bra för blodkärlen också, gör dem “täta”.
  Ha en bra skogsdag, du och Blinka! :kiss:

 8. Svara

  Gun-Britt

  4 augusti 2016

  Visst är bären godast färska……men jag brukar frysa lite hallon och blåbär för att ha på filen i vinter

 9. Svara

  Pernilla

  4 augusti 2016

  Jag önskar att jag hade tid och ork till att plocka Blåbär. Men vi har inga Blåbärskogar så som hos dej och tillgången är mycket mer begränsad. Men jag har Jordgubbar och Bigarråer i frysen.
  /P

 10. Svara

  Gunvor

  5 augusti 2016

  Jag tycker också bäst om nyplockade bär direkt från buskarna.Men jag fryser in både blåbär, hallon o lingon för kommande behov. Gott med kräm av hallonen, det åt vi igår. Varje morgon när jag hämtar tidningen stannar jag vid bärbuskarna o äter. Hallon sv.vinbär o lite krusbär. Blåbär alldeles vid knuten har jag också! Vilken tur vi har som slipper köpa utländska bär. Har aldrig gjort det! Ha det bra i bärskogen!

 11. Svara

  Mias Mix

  6 augusti 2016

  Helt rätt! Älskar både bär och att plocka dem!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 36
 • 437
 • 1 579 577
 • 4 991
 • 64 332
Sök här