testar att göra bildspel

Det var åratal sedan jag på sidan Kizoa gjorde både collage och bildspel.
När jag idag var inne där och provade hade jag helt glömt hur man gjorde.
Efter mycket trixande fick jag till en första version, jag har mycket kvar att lära, men eftersom mitt tålamod inte är det bästa, så får det bli en annan dag.

Det har regnat hela dagen här idag, då kändes det kul att fixa med en del av alla vackra höstvyer jag har fångat på bild hittills.
Om det hinner bli så många fler återstår att se, många träd börjar se frusna och nakna ut nu.

Jag läste någonstans att rönnen blivit extra grann i år på grund av den extremt varma sommaren. Och det stämmer nog, jag kan inte minnas att den förut skiftat i så många granna färger.

Candie har flyttat hem igen och Blinka mår skapligt. Jag har nu beställt glukosamin och probiotika för magen, bägge i pulverform så jag vet att jag inte behöver krångla med att få i henne det. Magmedlet ger jag bara om hon fortsätter vara risig i magen, idag har det varit bättre men så har hon heller inte fått varken torrfoder eller min hemlagade mat utan bara kokt ris med lite kyckling.
Hältan finns där, men jag är inte säker på att ett otränat öga skulle märka det. Hur som helst har inte vädret lockat till längre promenader och Blinka fick stanna hemma när jag gjorde min runda till affären och biblan.

Tusen tack för alla tips jag fick angående kosttillägg som kan hjälpa min pälskling.
Jag visste väl att jag kunde lita på mina vänner!

0

13 Comments:

 1. Skönt att det är bättre med Blinka, jag har haft hund med artros och kan även tipsa om Omega 3 tillsammans med glukosamin som är väldigt bra och smörjer lederna!

 2. Sååååå duktig du är! Är stolt över dig. Har faktiskt aldrig hört talas om Kizoa, vilket kan bero på att jag inte är lika ambitiös som du att göra bildspel. Så himla kul!

  Här har det varit grått hela dagen, men ditt regn kom i form av en hagelskur med tack och lov “minikulor”, då vi befann oss mitt i den… En helt ny erfarenhet för mig måste jag säga;-)

  Är det inte så att om rönnbären är extra granna så blir vintern extra kallt. Hoppas verkligen inte att vi straffas för drömsommaren som vi haft…

  Himla kul att höra att Blinka verkar vara på bättringsvägen – och du med verkar det som:-)

 3. Svar: Det är ju det som är så roligt – att vi alla är olika också. Å där är blogglandia en härlig mötesplats:-)

 4. Ja hösten har varit extra grann i år o det har att göra med vädret. Blöta o kalla höstar ger inte lika röda blad som torra o soliga höstar med kalla nätter. Det röda fungerar som ett sorts solskyddsmedel för löven.

  Jag hoppas oxå på en snäll vinter, inte så kallt o lagom med snö.

  Fin bildspel!

  Kram

 5. Skönt att Blinka mår bättre! Hoppas du också gör det!
  Snyggt bildspel! Aldrig sett Kizoa förut, men det verkar vara en trevlig sida för att fixa med sina bilder.
  Här är alla rönnar bruna efter sommarens torka – och även lönn och asp är mer bruna än röda …
  Kram

 6. Fint bildspel, men bäst av allt är att Blinka mår bättre. Låt du henne vil lite. Önskar dig en fin dag, här kom det lite duggregn på min morgonpromenad strax efter kl 06. Nu ska jag åka till jobbet. Kram

 7. Jag har inte hört talas om kizoa innan och tror inte att det är något för mig för jag är jättedålig på att redigera och pyssla med bilder… Vilket fint bildspel du gjort!

 8. Vilket vackert bildspel! Så fint du fick till det. Hade inte hört talas om “Kizoa” men nu ska jag titta efter det. Kan förstå att det tär på tålamodet att få till det.
  Skönt att Blinka är bättre och säkert klokt att fortsätta med hennes diet så blir hon säkert helt pigg snar.
  Tankar och kram

 9. Wow, så fint! Vad du kan :) Jag kände så väl igen musiken men nu kommer jag inte på vad det är. Tänkte först på “hösten” av Vivaldi men det var det inte. Jag är inte så hemma på ämnet klassisk musik men jag tycker oftast att det är njutbart och fint.
  Nu håller jag tummarna för att både du och Blinka bara mår bättre och bättre för var dag. Men det är nog klokt att låta henne vila tassen lite.
  Hösten är vacker och jag tycker nog att det ser ut ungefär som vanligt. Lite fler bruna färger är det nog men så är det nog överallt efter torkan.
  Kram

 10. Har inte passerat något rönnträd iår, eller i höst, men skall hålla utkik efter ett :)

 11. Åhhh dina fina höstbilder, så kul att kunna samla en del i ett bildspel!! Skönt att det verkar bättre med Blinka också, det är hemskt när djuren mår dåligt…
  Kram på er alla i Pörtet

 12. Jättefint bildspel! Nu är hösten är som vackrast.
  Kram

 13. Hoppas det fortsätter att gå åt rätt håll för Blinka.
  Vilket fint bildspel du har gjort!!!

Kommentera