Bloggen

Sjukstuga

Av
den
1 oktober 2018

Vi som bara skulle mysa när Blinkas syster Candie kom hit på kollo…Innan man törs lägga beslag på en av hundbäddarna så är det säkrast att göra sig en egen bädd….av trasmattan!

Och det började så bra, solen sken och det var härligt promenadväder….fast åt den mystiska hatten i gräset måste man både morra och skälla, den kanske rentav lever?

Det prasslar när vi går på vissnade höstlöv…

Här hade det visst kommit ut ett nytt annonsblad för det lästes intensivt och länge…

Törstig flicka

Igår märkte jag att Blinka haltade lätt på vänster bakben. Ibland ville hon lyfta benet då hon stod stilla som att hon behövde avlasta benet. Hon var inte tryck-öm på trampdyna eller knä. Antingen har hon trampat snett ute i skogen eller så har hon fått samma bekymmer som matte, artros i leden. Man märker en enorm skillnad i beteendet, hon som alltid ska gå först har nu traskat ett steg bakom mig på promenaderna. Viljan att gå promenader har varit noll, så snart hon kissat vill hon vända..

I morse var det mindre kul. När jag satt på kaffet gick jag ut i vardagsrummet för att vattna blommor medan jag väntade på att slö-datorn skulle veva igång och kaffet skulle rinna ner. Då upptäcker jag bajskluttar längst in i hörnet bakom teven, någon som har skämts….o fläckar lite här och där. Ändå släppte jag ut Blinka under natten då hon gnydde…
Nå, fram med moppen så var det avklarat, tills jag ska bädda sängen och ser en korv på lakanet…nää inte i sängen!
Jag blev helt förskräckt innan jag såg att det var mest gräs som kommit upp övre vägen. Om det är en katt eller hund som är skyldig vet jag inte eftersom jag inte gjort någon dna-analys.

Ibland är det mindre kul att vara djurägare..

Själv är jag inte heller bra i magen, så nu börjar jag snart undra om det är vårt vatten det är fel på?

Nu vill jag fråga er andra hundägare: för många år sedan gav jag glukosamin till min rottis när hon började få ont i lederna och jag tyckte hon blev hjälpt av det.
Är det någon som har en hund som får något mot ledont, vad i så fall.
Jag har googlat och det är en djungel av produkter att välja bland, hur ska man hitta rätt?
Min andra fråga: Jag minns också att jag givit ett pulver när hunden varit risig i magen, men inte kommer jag ihåg vad det hette.
Blinka har i stort sett aldrig varit drabbad av diarreer, har det förekommit så har det gått över på en dag med risdiet.
Hon dricker bra så hon har inte vätskebrist.

Det var rapporten från sjukstugan i pörtet måndagen den första oktober.

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Johanna

  1 oktober 2018

  Vilken tur det inte var bajs i sängen i alla fall 🙂 Hoppasera magar bättrar på sig!

  Vi bor i hus idag, och mitt ex skall bo kvar i huset, därför kan jag flytta så snabbt, då han skall köpa ut mig ur huset.

 2. Svara

  Karin Eklund

  1 oktober 2018

  Jag är inte hundägare längre men har varit, men dessvärre kan jag inte svara på dina frågor. Hoppas bara att Blinka inte har något större fel i benet hon klinkar på och hoppas att allas magar tillfrisknar så snart som bara är möjligt. Jag håller tummarna för er alla/eller två?. Tror jag fick dit katten också nu.
  Underbart vackra bilder har du tagit Paula. Mycket njutbara.
  Krya på er i sjukstugan!

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 oktober 2018

  Men stackars er som inte mår bra i leder och magar. Jag gav Kasper Canicur när han hade diarré och det hjälpte fort och bra. Tuggtabletterna var nästan omöjliga att få i honom men det finns en slags spruta med pasta som man kan lägga långt in i munnen. Det funkade. Det finns massor av produkter men bäst är att fråga på apotek eller hos en veterinär. När Kasper var yngre hjälpte kokt ris blandat med blåbär men när han blev äldre vägrade han äta det. Blåbär är avgiftande sägs det. Glukosamin mot artros har jag också använt till två hundar men ingen av dem blev hjälpt.
  Hoppas att ni mår bättre snart och att det inte är vattnet som är problemet. Det blir så krångligt om det är så.
  Kram till er allihop.

 4. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  1 oktober 2018

  Hoppas att det går över. Inte alls trevligt att vara sjuk, oavsett om man är två eller fyrbent.

  Ja det där med möten du skrev hos mig, vet inte jag är duktig precis. Men det är så kul när någon hör av sig och vill träffas. Hur länge sen är det vi sågs?
  kram och godnatt från vita huset vid vackra sjön.

 5. Svara

  Kicki

  1 oktober 2018

  Visst kan du ge glukosamin till Blinka. Jolly fick det nästan hela livet och jag tar det dagligen och har gjort det i 10 år.
  Men är hon halt, så är hon klokare än du, för hon bör ta det lugnt så länge det är akut..
  Kram

 6. Svara

  bpz3

  1 oktober 2018

  Alltså bilderna från höstpromenaden är ju helt fantastiska – japp, det är mera “höstigt” hos dig än hos mig. Osis med Blinka.
  När jag läser det här och tidigare inlägg där dina kompisar sover i din säng, så är jag glad åt dina vägnar att Blinka inte gjorde sina bestyr i din säng;-)

  Sorry tjejen, men jag skulle aldrig klara djur i mitt hem;-)

  Konstigt att du heller inte verkar vara bra i magen. Å vatten kan ju skilja enormt även inom en stad. Det har jag lärt mig här i 08. Vatten i Solna = diarré. Vatten i norra delarna av 08 = okej. Vatten på Söder = tveksamt. Tur att det finns alternativ;-)

  Krya på er nu hela bunten!

 7. Svara

  Ditte

  1 oktober 2018

  Trist med sjukstuga på Blinkafronten. Men en god idé kan vara att koka vattnet ett tag och sedan kanske lämna ett vattenprov för analys. Troligen har ni ju inte ätit samma mat men ni är ju inte helt pigga någon av er. Tyvärr har jag ingen koll på resten. Har aldrig haft hund, Bara tagit hand om dotterns labrador ibland. Och han bytte foder för att pälsen inte mådde bra av set han åt. Nu är han i skick som ny.
  Hoppas ni kryar på er.
  Bilderna är så njutbara. Fastnade extra för Blinka vid vattnet (Kanske var det Candie…)
  kram!

 8. Svara

  Ninni

  1 oktober 2018

  Härliga höstbilder!
  Lite konstigt är det att både du och Blinka är risig i magen. Kanske du ska koka ert vatten ett tag? Och be kommunen att ta vattenprover hos dig. Om du har kommunalt vatten bör det inte kosta dig något.
  Här rullar livet på som vanligt ungefär. Rog oss ut på lite underhållning ikväll så nu har jag fixat mig läsning.
  Kramen.

 9. Svara

  Susjos

  1 oktober 2018

  Vilken vacker dag hemma hos dej i vackra Dalarna!!! Synd om de sjuka djuren bara, hoppas de och även du är bättre nu! Kram

 10. Svara

  Åke

  2 oktober 2018

  Sådan vacker promenad! Tråkigt med benet… hoppas det är en stukning bara. Tänk så mycket det måste parera uti skogen. En promenad är som ett slags hundars Facebook har jag fått lära mig. Tänk bara så många lukter de tar in. Min lille Tuss fick en släng av något liknande förra veckan, hon bara sov i två dagar och kräktes ngt vitt i sin korg, ville inte gå ut helt enkelt… hade hon inte bättrat på sig hade vi fått kontakta djursjukhuset. Det finns två bra i Sundsvall. Hoppas det löser sig för Blinka nu.

 11. Svara

  "LillaSyster"

  2 oktober 2018

  Stackars er. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med några råd med hundmedicin. Vattnet kan du ju ringa in och fråga på om det är någon förändring/ läcka som gör att det inte är helt bra för tillfället. Ring och rådfråga veterinären – det kostar ju inget. Krya på er.

 12. Svara

  Anki

  2 oktober 2018

  Tråkigt med magbesvär … om det beror på vattnet borde kanske grannarna också ha besvär … kanske kan kommunen ta ett vattenprov och se så det inte är något fel.
  Hältan kan ju vara tillfällig efter en sträckning eller stukning, men om det inte ger med sig inom några dagar så skulle jag nog låta en veterinär känna på hennes leder.
  Underbara bilder från er promenad – det är såå fint hos dig!
  Kram

 13. Svara

  Skyttlat

  2 oktober 2018

  Stackars Er! Kan ju vara något med ryggen eftersom hon börjat göra inne? Om det inte går över på någon dag, så måste Du gå till vet. Glukosamin har jag läst inte fungerar på människor, så varför skulle det fungera på hund?
  Det finns ju något på tub för magen som jag inte kommer ihåg namnet på? Kolla på djurapoteket på nätet?
  Hoppas hon snart är frisk!
  Kramar och nospussar!<3

 14. Svara

  Gunnel Moberg

  2 oktober 2018

  Stackars Blinka! Hoppas magen rättar till sig snabbt.Det är inte lätt när djur blir sjuka, för man får bara gissa sig fram till vad man ska hjälpa dem med. Så fina höstbilder. Kram

 15. Svara

  Titti

  2 oktober 2018

  Glukosamin fick Tequila i många år, men mot magen vet jag inte. Minns att vi kokade fisk om hon var dålig och det gör vi till Bailey och Sherry också. Hoppas allt blir bra! ?

 16. Svara

  miatankar

  2 oktober 2018

  Läst och förstått, men har inga bra tips varken på medicin eller dieter.

  Hoppas det blir endagsproblem och att allt är “som det borde vara” i morgon igen.

 17. Svara

  åsa i åsele

  3 oktober 2018

  Har inga bra råd då mina vovvar vanligtvis aldrig har magbesvär å har dem det så brukar det vara snabbt övergånget och berott på vad de ätit.

 18. Svara

  Britt

  5 oktober 2018

  Molly har fått artros i höger fram. Det går lite upp och ner . Jag märker tydligt om hon sprungit lite för mkt då haltar hon. Vi har sista året nu gett henne metacam i perioder när hon haltat och sett påverkad ut…några dar upp till en vecka sen har det varit bra …hon får också grönläppad mussla som ska vara bra för lederna .
  Sista veckornq har hon betett sig som en valp igen och det är jätteroligt .
  Hoppas du hittar nån bra hjälp för Blinka alla hundar tål ju inte medecinen.
  Igår träffade jag en dam vars 14 åriga pudel hade artros .
  Han hade fått en spruta av vet i Frankrike ( dom bodde där i perioder) och efter det inte haft problem alls
  Men hon kunde inte svara på vad det var.

 19. Svara

  Britt

  5 oktober 2018

  Försvann min kommentar

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 158
 • 447
 • 1 575 993
 • 4 984
 • 64 198
Sök här