Bloggen

Testar nytt fotoredigeringsprogram

Av
den
14 juli 2020

Bildredigering i all ära, men det första jag vill göra idag är att säga

STORT GRATTIS till

Ozzy

och Rambo som idag fyller 7 år!
Mamma Astrid födde dem i smyg i en hjulförsedd förvaringslåda under vår bäddsoffa.

Jag satt i lugn och ro vid datorn när jag plötsligt hörde pipande…och det tog ett tag innan jag lyckats lokalisera dem!
Vilken överraskning det var, jag hade inte varit säker på att min ganska mulliga katt överhuvudtaget var gravid!

Bägge katterna bor kvar i byn!

Annars har jag roat mig denna regniga dag med att försöka lära mig ett nytt redigeringsprogram, som heter pixl , namnet länkar till sidan

Jag har visserligen använt den redigeraren några år, men nu då Adobe Flashplayer går i graven så har man gjort om hela programmet och det har inte varit självklart för en trög tant att lära sig nytt.
Men det går framåt, jag ska visa några exempel på småkryp i vår herres hage som jag har beskurit och redigerat i gratisversionen av programmet.

Jag fotar på rätt långt håll och har ju inte något macro-objektiv så ibland blir det skapligt och ibland mindre bra

Det här fotot tyckte jag blev ganska lyckat

Fjärilar sitter kanske stilla ett ögonblick men det verkar som om själva kroppen ändå skälver och därför blir suddigt

Samma gäller denna fjäril, eller så får jag acceptera att jag är darrig på handen!

Vad använder du för redigeringsprogram för foton?

TAGS
26 kommentarer
 1. Svara

  tanthuset

  14 juli 2020

  Det blev jättefina bilder, Paula!! Ska kolla det där programmet annars använder jag Picasa och kompletterar med PhotoScape….men jag har inte gått in närmare på vad jag kan göra med dom programmen…säkert mer än vad jag kan hantera 😀 Kram på’re!! <3

 2. Svara

  Ditte

  14 juli 2020

  Tack för tipset! Kände inte till detta program alls. Har tittat in och ska fortsätta i morgon. Verkar spännande- I övrigt använder jag det som finns på min Mac -dator i “bilder”.
  Tycker du lyckades bra med bilderna. Verkligen. Kul att få höra och se mera.
  Kram

  • Svara

   Paula

   16 juli 2020

   Min dotter tipsade om https://skylum.com/luminar som finns både för Mac o PC, men när jag körde deras video så blev det direkt problem, den hackar vilket innebär att min PC inte har tillräcklig kapacitet..Kram

 3. Svara

  Anki

  14 juli 2020

  Grattis till kattsyskonen på 7-årsdagen! Kul att de bor kvar i byn 🙂
  Jag tycker du lyckats bra med det nya bildredigeringsprogrammet! Jättefina bilder!
  Till vardags använder jag gratisprogrammet PhotoScape och om jag vill jobba lite mer med någon bild så använder jag Photoshop Elements …
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   16 juli 2020

   Jag försökte lära mig Photoshop för typ hundra år sedan då dottern installerade den åt mig. alldeles på tok för avancerat. Elements är väl den enklare varianten? Photoscape ska jag kika på, kram

 4. Svara

  Minton

  14 juli 2020

  Grattis till katterna. Jag använder inget program och har aldrig försökt.
  Kramar från oss

 5. Svara

  BP

  14 juli 2020

  Å jag som trodde att du kunde allt om hundar och katter, och då har du en katt som föder ungar utan att du visste att hon var gravid. Hahahaha:-) Men stort GRATTIS inte till dig den här gången utan till Astrid och Ozzy samt rambo.
  Gissar att vi har likadana pocketkameror, eller!? Å de lämnar en del att önska. Men dina bilder är ju jättefina. Jag menar om de är suddiga från början kan ju redigeringsprogrammet inte trolla heller. Okej, man kan välja “skärpa”, men fotona blir ändå inte så mycket skarpare. Har du makro? Zoomen på pocketkameror är ju alltid ett lotteri. Antingen fullpott eller noll. Nu pratar jag alltså om mig själv.
  Vi kan väl båda vara glad för att vi inte kallar oss fotobloggare, eller det kanske du gör;-)

  • Svara

   Paula

   14 juli 2020

   Nej jag kallar mig inte fotobloggare, eller bildbloggare, men visst är foton viktiga. Finns det bloggar idag utan foton? Jag fotar med en Lumix, har väl bytt ut den minst tre gånger mot nyare, för att slippa lära nytt! Macro har jag men den är ju inte som på systemkameror. Jag tycker vi kan vara mycket nöjda med de foton vi levererar

  • Svara

   Paula

   16 juli 2020
 6. Svara

  Susjos

  15 juli 2020

  Grattis till de fina katterna!
  Åh, vad jag längtar till vår nya familjemedlem!
  Redigera bilder? Nej, använder inget program , fotar ju med min mobiltelefon, där kan jag i alla fall ändra ljuset och förstora bilderna.
  Dina foton är fantastiska på fjärilarna!
  Kram på dej!

 7. Svara

  Malin

  15 juli 2020

  Fina bilder Paula!
  Jag kämpar med att lära mig Lightroom o Photoshop sedan några år tillbaka. Min hjärna är inte i form efter många år av stress, så det går sakta framåt o ibland även bakåt. Jag prenumererar på Moderskeppets kurser för detta ändamål.
  På mobilen använder jag Snapseed, en bra gratisapp.
  Kram o ha det gott!!

  • Svara

   Paula

   16 juli 2020

   Du är en jättebra fotograf, photoshop var för avancerat för mig, fixar inte olika lager och annat…haha. Moderskeppet är jättebra. Brukar kika på deras gratistips om fotografering. Jag har en enkel mobil där kameran är kass så den använder jag i yttersta nödfall eller till serlfies, “ler”

 8. Svara

  Kicki

  15 juli 2020

  Jättefina bilder!
  Jag har inget redigeringsprogram. Hade tidigare Photofiltre på gamla datorn, men den svenska versionen stöds inte av Windows 10, som jag har nu. Bara på engelska och det är jag så dålig på att jag vill ha en svensk version eller ingen alls.
  Jag kan göra bilderna ljusare eller mörkare, men annars inget, jo beskära förstås.
  Grattis till Astrids söner!
  Kram

  • Svara

   Paula

   16 juli 2020

   Den jag använder, Pixl där har de gjort nya versionen på svenska. Testa den om du har lust nån regnig dag…Kram

 9. Svara

  Eva

  15 juli 2020

  Grattis katterna! Detta var var verkligen ett informativt inlägg om fotoredigeringsprogram. Tack för alla tips!

  • Svara

   Paula

   16 juli 2020

   Ja det är alltid kul att höra hur andra bloggare gör!

 10. Svara

  Saija Merio

  15 juli 2020

  Om du vill ha något lite bättre och kraftfullare än det du använder, men inte lika “svårt” som tex Photoshop och Lightroom så testa detta: https://skylum.com/luminar

  Du kan ta hem ett test i 1 vecka tror jag, även bra att se om din dator klarar av det.
  Väldigt enkelt, funkar genom att dra i “spakar”.

  Det kostar en slant men det är en engångsavgift och verkligen värd den om man gillar programmet, vilket jag gör! 🙂

  • Svara

   Paula

   16 juli 2020

   Jag kikade på programmet, skulle titta på informationsfilmen, den började hacka direkt. Min dator orkar nog inte…puss, tack för tips

 11. Svara

  Ama de casa

  15 juli 2020

  Stort GRATTIS till Ozzy och Rambo! Kul att dom bor kvar i byn 🙂

  Bilderna blev riktigt bra tycker jag! Själv använder jag Photoshop, men bara dom enklaste automathjälpmedlen. Som att fixa till skuggor på bilder där man inte ser vad som händer och att försöka få till skärpan ibland. Går väl sådär… Beskär bilderna gör jag med mitt vanliga fotovisningsprogram. Vad nu det är för nåt? Full koll, som vanligt 😀 För att få til texter/pilar mm i bilderna så använder jag paint.

  • Svara

   Paula

   16 juli 2020

   Jag använder sällan pilar däremot text ibland o det fixar mitt program väl. Men jag tycker du visar fina foton o framför allt mycket exotiska såna, jag får se mycket av världen genom din blogg!

 12. Svara

  LillaSyster

  15 juli 2020

  Så fina katter! Grattis! Fina bilder du tagit, att fota fjärilar är verkligen tålamodsprövande och
  inte lätt. Snyggt fångat =)

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 juli 2020

  Ett stort grattis till den charmiga sjuåringarna 😀 Vilken häftig upptäckt du gjorde för sju år sedan.
  Jag tycker att dina bilder blev fina. Jag använder det redigeringsprogram som finns i min dator och kommer upp automatiskt när jag tittar på mina foton. Jag vet faktiskt inte ens vad programmet heter 😀 Men det fungar ganska bra tycker jag.
  Kram

 14. Svara

  LillaSyster

  15 juli 2020

  Yes, sten går det åt för att hålla koppar och kannor på plats =)

 15. Svara

  wiper

  16 juli 2020

  Grattis till dom fina katterna. Jag har själv fastnat i Photoshop redigeringsprogram. Det är nog för att jag är så van vid det sen flera år tillbaka. Skall kolla upp det du nämner. Jättefina foton. Jag har ingen bra macro på min kamera men zoomen är fantastisk.

  Ha en fin dag
  Hälsning Malin

  • Svara

   Paula

   16 juli 2020

   Grattis till dig som klarar Photoshop, jag tyckte det var rätt svårt när jag testade för många år sedan. Jag har lite problem att följa instruktioner och att lägga lager på lager…”ler” Ha det gott!

 16. Svara

  Ninni

  16 juli 2020

  Jättefina bilder! Jag utnyttjar ofta att beskära bilder så jag “kommer närmre” motivet jag vill ha.
  Jag har för mig att jag tittade på det där programmet du tipsar om men tänkte att jag nog lyckas bättre med photoshop. Jag kan ju det där med olika lager.
  Jag använder oftast mobilkameran nu för tiden då “den riktiga kameran” inte har någon blixt längre och då jag mest är hemma så är mobilen lämplig att ta till. Fotar inte alls mycket nu för tiden. Tråkigt men det är något jag har prioriterat bort. Jag skulle må så mycket bättre om jag kom mig för att åka ut någonstans och ta lite bilder som jag sen kunde fixa med i Photoshop.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 73
 • 382
 • 1 718 645
 • 4 910
 • 63 186
Sök här