Bloggen Lördagstema

Tiden har fått fötter och springer iväg..

Av
den
19 mars 2016

Nu sitter jag och gör något jag aldrig trodde mig om, jag sitter och bloggar en lördagmorgon när klockan är knappt åtta slagen!
Vad i hela friden är det som händer?
Jo, jag har ont om tid, så ont om den att jag inte hinner blogga!

kurs

Anledningen är att svenska-kursen kommit igång, två träffar i veckan, vilket innebär att jag har något på min att-göra-agenda ca 4 dagar i veckan…
något som inte hänt sedan mannaminne!
Men, jag har ändå inte ändrat mina egna rutiner, utan sitter och såsar i timmar på förmiddagarna fast jag vet att jag borde sätt lite fart…

Nu är det ju i ärlighetens namn inte så att dessa aktiviteter tar en hel dag, men jag som är ovan vid att överhuvudtaget behöva passa tider upplever det lite lagom stressigt.
Glädjen och uppskattningen som mina elever visar väger upp besväret hundrafalt, vi pluggar och tragglar i 1½ timme, sen tar vi en fika och fortsätter prata nästan en timme till, för ingen vill gå hem…

kaffe

Genom mobilen har de flesta pluggat glosor men den största stötestenen är att säga hela meningar. Men, vi är på god väg och konstigt nog har jag inga problem med mitt i vanliga fall så obefintliga tålamod när det gäller undervisning. För språket är ju entrébiljetten in i samhället och det har mina elever förstått!

Vårens ankomst tidigare i veckan satte fart på flyktingarnas fotbollsdrömmar, inte mindre än 90-talet personer kom på registreringen!
Nu dröjer det länge ännu innan fotbollsplanerna kan utnyttjas, men jag kan säga att jag aldrig sett lyckligare miner bland flyktingarna än de jag mötte härom dagen när jag kom från tvättstugan och de precis hade påbörjat sin första löpträning! Ansiktena fullkomligt lyste när de vinkade och hälsade.
Undrar just om det är lika glada miner idag då temperaturen fallit till nollan och en bister snålblåst viner om öronen…

Idag är det lördag, dags för veckans ordspråk

hander

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Britt

  19 mars 2016

  Kloka ord….det låter jätte roligt med svenska undervisningen. Du är duktig …

 2. Svara

  Titti Melender

  19 mars 2016

  Så himla härligt du har det!!

 3. Svara

  Tasstanten

  19 mars 2016

  Väldigt kloka ord och jag läser att du praktiserar din tid på ett fint sätt. Förstår att det måste vara underbart roligt att få lära ut vårt språk till de nyanlända. Det är inte det lättaste språk att lära ut 😕 .

 4. Svara

  Jenny

  19 mars 2016

  Vad bra att du hjälper de nyanlända med det svenska språket. Hade jag inte haft ett heltidsjobb, så hade jag också gjort det.

 5. Svara

  Anki

  19 mars 2016

  Ett väldigt klokt och fint citat… och en fin bild!
  Härligt att kunna hjälpa de nyanlända med språket!
  Ha det gott!
  Kram

 6. Svara

  llh

  19 mars 2016

  Det citatet satt som en smäck till dagens inlägg. Väl använd tid skulle jag säga :thumbsup:

 7. Svara

  Marie i Skrifvarstugan

  19 mars 2016

  Passar perfekt det citatet till ditt trevliga inlägg om undervisningen. Lycka till !

  Önskar dig en fin helg !
  Kram

 8. Svara

  "LillaSyster"

  19 mars 2016

  :thumbsup: 🙂 kram

 9. Svara

  Mia

  19 mars 2016

  Jag måste säga att jag beundrar dig, det är inte lätt att bryta rutiner och få flyt på livet men du har tydligen lyckats, det är bara att gratulera…Kram på dig och fortsatt god lycka med allt :love: :love:

 10. Svara

  Meta

  19 mars 2016

  Ibland är det guld värt att ha nåt att göra som tar tid. Andra gånger är det skönt att bara få vara. lIvet är ombytligt. Var sak har sin tid.
  bra citat du har idag också
  Kram Meta

 11. Svara

  Lisa

  19 mars 2016

  Finaste!!! Kram Lisa

 12. Svara

  Kristallina

  19 mars 2016

  Väldigt bra citat som man får lägga på minnet. Lycka till med undervisningen!

 13. Svara

  Ninni

  20 mars 2016

  Jodå, jag vet precis hur det är att inte få tiden att räcka till. Nu har vi tagit ett par veckors välbehövlig vila från allt vad kurser och grupper heter men då har vi full rulle hemma och hemikring istället. Hade tänkt få tid över till att plugga lite mer arabiska men den tiden verkar aldrig komma.
  Du utför stordåd och de som träffat dig och varit med i din grupp kommer aldrig någonsin att glömma dig utan du kommer att för evigt leva kvar i deras hjärta.
  Kramen.

 14. Svara

  Eva-Lena

  20 mars 2016

  Så fin människa du är, stort av dig. Själv går jag omkring och lallar och är allmänt onyttig. Har det tufft i mitt uppdrag som kassör i stugföreningen visserligen, gamla synder tycks aldrig lösas. Tänk om man kunde lära sig att sluta bry sig och lägga av med att tänka, tänka? Vi har lilla Bojan sovandes här andra natten i rad, det är roligt, men jösses man blir trött. Ha det gott!

 15. Svara

  Ulrika Landin

  20 mars 2016

  Väldigt klokt citat och så fint skrivet av dig!

 16. Svara

  Karin

  20 mars 2016

  Blir så glad när jag märker att du engagerar dig! 😀 Det har jag egentligen förstått tidigare….
  Ger man bort några timmar i veckan för att glädja andra, får man tusenfalt igen.
  Kram Karin

 17. Svara

  Anemonen

  20 mars 2016

  Mycket fint skrivet av dig och citatet är underbart.

 18. Svara

  Tredje året i Hjo

  20 mars 2016

  Språket och ett jobb så kommer det mesta att fungera. Men knepigt med båda Finns nog inga snabbspår in i svenskan eller andra språk. Har tragglat mycket franska.

 19. Svara

  Malin

  22 mars 2016

  Ja vilket bra citat och du gör det så bra!!! Kram!

 20. Svara

  Marja

  23 mars 2016

  Det var ett fint ordspråk. 🙂 Måste kännas meningsfullt att dels bidra med sin tid, men även med sin kunskap. 🙂
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 82
 • 497
 • 1 652 504
 • 5 119
 • 66 012
Sök här