Tillbaka till verkligheten..

Ja säg den glädje som varar!
Vi vaknade igår till regnets smattrande mot fönsterrutorna…och det fortsatte regna hela dagen.

3 decimeter nysnö som förvandlats till snömodd på vägarna, ingen plogbil i sikte.. vi tog oss en funderare på om vi skulle bege oss till julskyltningen eller inte
“Vi slirar väl iväg, är det för jävligt får vi vända om” säger sambon.


Fram till Ludvika kom vi, och här mötte vi luciakandidaterna


En misslyckad men talande bild från ett regnigt Ludvika. Folk hade ändå gått man ur huse och trängseln var påtaglig för lantisar som vi…


Jag tyckte mer synd om de slokörade genomblöta hästarna än de dyblöta ungarna som skulle åka i vagnen…

Men köplusten, den saknades helt! In och ut gick vi i butiker, letade skodon till sambon men priserna fick oss nästan att frysa fast i golvet! Inte ett endaste par vettiga kängor under tusenlappen…”Det blir att åka till Skohuset i Kupolen” säger sambon lugnt…
Ett pannband fick jag tag på,hatar kliande mössor men mina frysande öron kräver värme!
Till sist skulle vi handla middagsmat och då hittade jag dagens fynd!


Inkokta grisfötter, de första för säsongen!
Jag vet att jag nog är ganska ensam om att digga nassetassar, sambon och familjen vägrar sitta vid samma bord när jag intar dem högljutt smaskande..
Men, alla har vi våra egenheter!
Idag ska jag smaska dessa tillsammans med finskt rågbröd, potatismos och inlagda rödbetor.
Sambon får nöja sig med gårdagens rester…

1

19 Comments:

 1. Här regnar det för fullt, och har regnat i flera dagar nu.
  Hoppas det övergår till snö snart, men då gärna med minusgrader så den stannar.
  För inte är det kul som du skrev med en massa snö som förvandlas till snömodd.

  Grisfötter har jag aldrig ätit, och ärligt talat låter det lite “skumt” att äta dem ;-)
  Men det finns en hel del annan “konstig” mat jag ätit och tyckt varit gott…
  Så varför inte…kanske jag provar…;-)
  Blir ju trots allt nyfiken.

  Ha en fortsatt bra dag
  Kram

 2. Hi hi …men fy paula. gillar du grisfötter. Du är cool du som bara vågar säga det ! Håller med gubben att sitta i närvaro av någon ätande såna, undrar vad min gubbe skulle säga …. och många dras vi nog med snöslask. Vi hade oxå massor av snö som du och det bara regnar sen igår i massor och åter massor. Man kan snart bada ute. kram på dej/elisabeth

 3. Här regnar det också. Vi som skröt häromdan att vi hade så mycket snö, nu har den krymt till hälften! :( Här har du en till som tycker om grisfötter.Fast det var längesen jag åt några. Dom bör vara riktigt salta.. då är dom smaskigt goda.I föräldrahemmet var det vanligt att man åt det. Jag kommer ihåg min pappa,han gillade verkligen såna där nassefötter som du sa.
  Ha det gött Paula! Kram på dej!

 4. Grisfötter, det älskar min make (och byrackan), brukar också köpa de färdigkokta, helt acceptabla enligt maken.
  Fjäskade till det och kokade själv första julen, men det var för mycket jobb tycker jag, det är ju bara fett och brosk…
  Men, det är väl med grisfötter som med surströmming, antingen eller…/ Ha dé!

 5. Fy va trist att den fin snön ni hade fått regnar bort sådär..

  gristassarna får du behålla för dig själv! ;-)

 6. Här har det också regnat, men fortfarande finns det snö kvar !
  *
  Nassetassar älskar min pappa…men vi vill helst inte se då han äter…hihi !
  ***
  KRAM EVA

 7. Jaså, ni har också fått regn nu? Visst är det för bedrövligt..?? *suck*
  Jag hade inte en susning om att det gick att köpa grisfötter färdiga!! Min pappa älskade grisfötter, nu blev jag lite nostalgisk. Finskt rågbröd, gu va gött! När jag var hos mormor brukade jag alltid få potatislimpa, kan känna doften än idag! *L*

 8. Jag har nog ätit rester jag med :/

 9. Ryser…min morfar åt grisfötter…hua…och så åt han kokta gäddhuvuden…bläk.

  Men för dig som tydligen gillar grisfötter…hoppas dom smakade bra

 10. Det får helt enkelt inte regna i december!! Här var det vitt o fint igår fm, på em började det töa… suck!
  Min pappa gillade också grisfötter!! Å jag gillar tunga!! Men det var ett tag sedan jag åt det!

 11. Så regnet kom till er också. Trist. Längtar desperat efter lapphundsväder medan grushögarna växer här inne. Jag håller på att läsa Lessings Martha. Somnar hela tiden så den är nog ingen höjdare. Säkert finns de som tycker annorlunda. Kram på dig och gå försiktigt i slasket.

 12. Usch, så trist med regn mitt i vintern! Jag gillar inte snö, men snö är ändå bättre än regn…

  Min mamma hon äter också gärna grisfötter!
  Och jag har väl inget emot det egentligen, kan man äta arslet på grisen så kan man väl äta fötterna?
  Är det sant som det sägs att grisfötter smakar ungefär som fläsklägg?

  Ha en underbar vecka!

 13. Tjingeling i pörtet! Inte mer än rätt att ni också får känna av regnet,tsss! Här regnade nästan hela helgen bort,grrr å nån snö lär vi knappast få inom överskådlig framtid??? Visserligen var det länge sedan men du är inte ensam om att gilla nassetassar.Speciellt älskade jag dom som barn och jag kommer ihåg hurlycklig jag blev när min gamla mormor trakterade mig med delikatessen,mmmm!Tassar vidare i cyber,n med en önskan att ni får en fortsatt fin vecka,kram till alla pörtebor….

 14. Vilka fina kort.
  Ja, det är inte så kuligt med regn. Men idag skiner solen här och jag hoppas såklart att du med har den skinande hemma vid dig.
  Stor kram

 15. Grisfötter/knorrar är inget för mig, men min pappa gillade det :D
  Fy vad tråkigt att det regnat, mysigare om snön får ligga och inte bli till slask.
  Kram

 16. Tja, en gång i tiden skulle ju ALLT ätas upp, här äter somliga fårfötter …
  Jag är likadan som du, vill inte alls ha mössa, pannband eller ännu hellre en stor “Arafat-schal” går bättre ;0).
  Nu har mina katter tålt varandra i 2 1/2 timme, ser att de börjar bli lite trötta på att jaga varandra runt o över soffan,kan tro att de blir lättade när jag sätter dem i varsin del av huset innan jag går till mjölkningen *fnissar*.
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 17. Här i huset är det Mannen som äter nassetassar, jag har i ärlighetens namn inte smakat och har däritll ingen lust.

  Ni verkar ha fått samma väder som vi här nere i Halland förhoppningsvis vänder det snart igen.

  Ha en skön dag.

 18. Här har du en till som älskar grisfötter! Precis det märket köper jag också. Och ensam får jag tömma burken… :D Bra!
  Kram/Bia

 19. Grisfötter. Usch. Det kan säkert smaka om man inte visste vad det var. Sitter ju mkt i psyket.

  kram

Kommentera