Bloggen

Tillbaka till verkligheten..

Av
den
3 december 2007

Ja säg den glädje som varar!
Vi vaknade igår till regnets smattrande mot fönsterrutorna…och det fortsatte regna hela dagen.

3 decimeter nysnö som förvandlats till snömodd på vägarna, ingen plogbil i sikte.. vi tog oss en funderare på om vi skulle bege oss till julskyltningen eller inte
“Vi slirar väl iväg, är det för jävligt får vi vända om” säger sambon.


Fram till Ludvika kom vi, och här mötte vi luciakandidaterna


En misslyckad men talande bild från ett regnigt Ludvika. Folk hade ändå gått man ur huse och trängseln var påtaglig för lantisar som vi…


Jag tyckte mer synd om de slokörade genomblöta hästarna än de dyblöta ungarna som skulle åka i vagnen…

Men köplusten, den saknades helt! In och ut gick vi i butiker, letade skodon till sambon men priserna fick oss nästan att frysa fast i golvet! Inte ett endaste par vettiga kängor under tusenlappen…”Det blir att åka till Skohuset i Kupolen” säger sambon lugnt…
Ett pannband fick jag tag på,hatar kliande mössor men mina frysande öron kräver värme!
Till sist skulle vi handla middagsmat och då hittade jag dagens fynd!


Inkokta grisfötter, de första för säsongen!
Jag vet att jag nog är ganska ensam om att digga nassetassar, sambon och familjen vägrar sitta vid samma bord när jag intar dem högljutt smaskande..
Men, alla har vi våra egenheter!
Idag ska jag smaska dessa tillsammans med finskt rågbröd, potatismos och inlagda rödbetor.
Sambon får nöja sig med gårdagens rester…

TAGS

4 december 2007

19 kommentarer
 1. Svara

  Inger Maryissa

  3 december 2007

  Här regnar det för fullt, och har regnat i flera dagar nu.
  Hoppas det övergår till snö snart, men då gärna med minusgrader så den stannar.
  För inte är det kul som du skrev med en massa snö som förvandlas till snömodd.

  Grisfötter har jag aldrig ätit, och ärligt talat låter det lite “skumt” att äta dem 😉
  Men det finns en hel del annan “konstig” mat jag ätit och tyckt varit gott…
  Så varför inte…kanske jag provar…;-)
  Blir ju trots allt nyfiken.

  Ha en fortsatt bra dag
  Kram

 2. Svara

  elisabeth

  3 december 2007

  Hi hi …men fy paula. gillar du grisfötter. Du är cool du som bara vågar säga det ! Håller med gubben att sitta i närvaro av någon ätande såna, undrar vad min gubbe skulle säga …. och många dras vi nog med snöslask. Vi hade oxå massor av snö som du och det bara regnar sen igår i massor och åter massor. Man kan snart bada ute. kram på dej/elisabeth

 3. Svara

  Gunvor

  3 december 2007

  Här regnar det också. Vi som skröt häromdan att vi hade så mycket snö, nu har den krymt till hälften! 🙁 Här har du en till som tycker om grisfötter.Fast det var längesen jag åt några. Dom bör vara riktigt salta.. då är dom smaskigt goda.I föräldrahemmet var det vanligt att man åt det. Jag kommer ihåg min pappa,han gillade verkligen såna där nassefötter som du sa.
  Ha det gött Paula! Kram på dej!

 4. Svara

  Åsa

  3 december 2007

  Grisfötter, det älskar min make (och byrackan), brukar också köpa de färdigkokta, helt acceptabla enligt maken.
  Fjäskade till det och kokade själv första julen, men det var för mycket jobb tycker jag, det är ju bara fett och brosk…
  Men, det är väl med grisfötter som med surströmming, antingen eller…/ Ha dé!

 5. Svara

  catharina

  3 december 2007

  Fy va trist att den fin snön ni hade fått regnar bort sådär..

  gristassarna får du behålla för dig själv! 😉

 6. Svara

  EVA

  3 december 2007

  Här har det också regnat, men fortfarande finns det snö kvar !
  *
  Nassetassar älskar min pappa…men vi vill helst inte se då han äter…hihi !
  ***
  KRAM EVA

 7. Svara

  Mia

  3 december 2007

  Jaså, ni har också fått regn nu? Visst är det för bedrövligt..?? *suck*
  Jag hade inte en susning om att det gick att köpa grisfötter färdiga!! Min pappa älskade grisfötter, nu blev jag lite nostalgisk. Finskt rågbröd, gu va gött! När jag var hos mormor brukade jag alltid få potatislimpa, kan känna doften än idag! *L*

 8. Svara

  Carina

  3 december 2007

  Jag har nog ätit rester jag med :/

 9. Svara

  Gunnel

  3 december 2007

  Ryser…min morfar åt grisfötter…hua…och så åt han kokta gäddhuvuden…bläk.

  Men för dig som tydligen gillar grisfötter…hoppas dom smakade bra

 10. Svara

  Wickan

  3 december 2007

  Det får helt enkelt inte regna i december!! Här var det vitt o fint igår fm, på em började det töa… suck!
  Min pappa gillade också grisfötter!! Å jag gillar tunga!! Men det var ett tag sedan jag åt det!

 11. Svara

  Kersti

  3 december 2007

  Så regnet kom till er också. Trist. Längtar desperat efter lapphundsväder medan grushögarna växer här inne. Jag håller på att läsa Lessings Martha. Somnar hela tiden så den är nog ingen höjdare. Säkert finns de som tycker annorlunda. Kram på dig och gå försiktigt i slasket.

 12. Svara

  Victoria

  4 december 2007

  Usch, så trist med regn mitt i vintern! Jag gillar inte snö, men snö är ändå bättre än regn…

  Min mamma hon äter också gärna grisfötter!
  Och jag har väl inget emot det egentligen, kan man äta arslet på grisen så kan man väl äta fötterna?
  Är det sant som det sägs att grisfötter smakar ungefär som fläsklägg?

  Ha en underbar vecka!

 13. Svara

  Punatukka

  4 december 2007

  Tjingeling i pörtet! Inte mer än rätt att ni också får känna av regnet,tsss! Här regnade nästan hela helgen bort,grrr å nån snö lär vi knappast få inom överskådlig framtid??? Visserligen var det länge sedan men du är inte ensam om att gilla nassetassar.Speciellt älskade jag dom som barn och jag kommer ihåg hurlycklig jag blev när min gamla mormor trakterade mig med delikatessen,mmmm!Tassar vidare i cyber,n med en önskan att ni får en fortsatt fin vecka,kram till alla pörtebor….

 14. Svara

  Lallis

  4 december 2007

  Vilka fina kort.
  Ja, det är inte så kuligt med regn. Men idag skiner solen här och jag hoppas såklart att du med har den skinande hemma vid dig.
  Stor kram

 15. Svara

  Vevve

  4 december 2007

  Grisfötter/knorrar är inget för mig, men min pappa gillade det 😀
  Fy vad tråkigt att det regnat, mysigare om snön får ligga och inte bli till slask.
  Kram

 16. Svara

  Doris

  4 december 2007

  Tja, en gång i tiden skulle ju ALLT ätas upp, här äter somliga fårfötter …
  Jag är likadan som du, vill inte alls ha mössa, pannband eller ännu hellre en stor “Arafat-schal” går bättre ;0).
  Nu har mina katter tålt varandra i 2 1/2 timme, ser att de börjar bli lite trötta på att jaga varandra runt o över soffan,kan tro att de blir lättade när jag sätter dem i varsin del av huset innan jag går till mjölkningen *fnissar*.
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 17. Svara

  Mona-Stina

  5 december 2007

  Här i huset är det Mannen som äter nassetassar, jag har i ärlighetens namn inte smakat och har däritll ingen lust.

  Ni verkar ha fått samma väder som vi här nere i Halland förhoppningsvis vänder det snart igen.

  Ha en skön dag.

 18. Svara

  Bia

  5 december 2007

  Här har du en till som älskar grisfötter! Precis det märket köper jag också. Och ensam får jag tömma burken… 😀 Bra!
  Kram/Bia

 19. Svara

  catja

  6 december 2007

  Grisfötter. Usch. Det kan säkert smaka om man inte visste vad det var. Sitter ju mkt i psyket.

  kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 195
 • 364
 • 1 627 632
 • 5 072
 • 65 414
Sök här