Tillbakablick Legoutställning 2014

Ett minne dök upp på bloggen idag.
Året var 2014 och julskyltningen i byn innehöll något alldeles speciellt

Nämligen en lego-utställning på biblioteket

Motivet var inte vilket som helst, utan Fredriksbergs pappersbruk

Det är ju högaktuellt att nu riva hela rasket och sanera marken.Arbetet skulle påbörjas nu i höst men pga överklagan av anbudsförfarandet av entreprenör så försenas arbetet.

Man kan inte annat än bli mäkta imponerad av detaljrikedomen i bygget, ju längre man går och tittar ju fler detaljer hittar man!
Jag frågade Anders som byggt upp legofabriken varför han inte var med och tävlade i den pågående tv-serien om legobyggarna!
Tyvärr hade det inte passat in i hans livsschema just nu, kanske kan han delta om serien får en fortsättning nästa säsong..

Tro nu inte att jag har en aning om hur många bitar Anders använde till bygget!

2

16 Comments:

 1. Det inlägget gillar jag skarpt! WOW! Helt fantastiskt att man kan bygga ett sådant bruk i lego, troligen till och med skalenligt. Jag är full av beundran här måste jag säga. Å legovärlden har blivit aningen större sedan vi höll på, eller hur;-)
  Å 2004 fanns det en skyltlördag, såg du det;-)
  Att gissa antalet bitar är så gott som omöjligt för en lekman. Å frågan är om Anders själv har räknat dom…

 2. Ett fantastiskt bygge. Det måste ha tagit lång tid arr bygga.
  Kram Anki o Minton

 3. Helt fantastiskt! Vilket jobb att få till detta. Och vilka detaljer! Så roligt att se. Tack för att du visar!
  Kram

 4. Jättekul och kreativt, hoppas dom inte river den gamla byggnaden, hört många som varit inne där och fotat.

 5. Så fint, fantastiskt fint gjort och byggt. Det krävs både skicklighet och fantasi att få ihop lego på det där sättet.
  Tack Paula för inlägget!

 6. Häftigt! Vilket arbete de gjort byggarna! Kul minne du visar!
  Såg en liten stund på Legomaster på tv … en del fantastiska byggen där också … https://www.tv4play.se/program/lego-masters-sverige
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  • Har problem med min sida ikväll. Kommer inte in o när jag gör det så kan jag inte skicka kommentarer. Nå, vi får se hur det går, Jag ska nog kolla på play. Anders berättade att man skulle tävla i lag om två o han hade ingen kompis, så han hade blivit hoptussad med någon han inte kände, kanske inte så kul. Kram

 7. Det räcker med svaret: många bitar! Milde himmel vilket arbete. Roligt inlägg. Nu kör vi december, frosigt vitt ute. Kram

 8. Otroligt vad man kan åstadkomma med lego. Absolut bästa leksaken lever anser jag…Sitter just mittemot Konrad, snart 4, som håller på att bygga legobil. Tack för intressant inlägg!

 9. Mirjam Halvarsson

  Himmel så fint! Har sett svenska Lego.masters på tv och nog blir man imponerad alltid! Kram på’re fina Paula!

  • Jag har faktiskt inte tittat, kanske ska jag göra det på play, gillar dessutom mauri! Har Artemis hittat hem? Klockan är ett på natten o jag kan bara tänka på er. Av mina hundar var det bara Loppan som var jakthund och drog iväg, vet inte hur många oroliga nätter och dagar vi var med om…men, hon hittade alltid hem till slut. STYRKEKRAM

 10. Wow, riktigt imponerande bygge. Men förmodligen hade han kul medan han arbetade och han måste vara väldigt stolt över resultatet.
  Kram

  • Pratade med hans syster, hela bygget är nermonterat i kartonger så det går att bygga upp igen. Jag älskar nördar, oavsett vad de ägnar sig åt. Tyvärr har jag aldrig riktigt lyckats bli någon själv, jag hattar för mycket mellan olika intressen. Kram

 11. Jag säger bara WOW!!! Så fantastiskt fint byggt! (Ja, nu sa jag visst nåt mer än bara WOW… ;-) ).

 12. Jag är så imponerad av de som bygger med LEGO och vad de kan åstadkomma med alla bitarna och figurerna. Så fint bygge!

Kommentera