Tillbakablick på nationaldagsfirande

Idag var det inte mycket till nationaldagsfirande eller ens väder för det, regnet har smattrat på rutorna fram till eftermiddagen och jag tror inte regnmolnen är tömda ännu.
Annat var det ifjol som du ser på fotot, Annas bageri hade ordnat med musikcafé, välbesökt sådant trots värmen, det var faktiskt 28 varma grader och Blinka låg och flämtade i skuggan…

År 2016 anordnade lokala Lions-föreningen en mycket trevlig familjedag på hembygdsgården nationaldagen till ära. Femkamp, hopptorn och musik stod på programmet.
På fotot en av femkampsgrenarna, kast med blöt tvål, en gren som passat även detta handtvättningens år

År 2014 var vi också på hembygdsgården för att fira dagen. Med på bild Mari i Säfsnäs sockendräkt

År 2013 anordnades ett trevligt årligt evenemang kallat Pizzarally i byn. Häftiga gamla åk körde runt i i bygden, svarade på frågor och i mål beundrades bilarna medan chaufförerna intog en pizza på Restaurang Jägaren. Och solen den sken!

2011 års nationaldag firade vi på drakbåtsfesten i grannkommunen Smedjebacken. Mycket trivsamt arrangemang.

I år får vi fira i liten skala, men man börjar ju vänja sig…
Jag passar på att visa mitt egenihoptotade Sverige-vykort och önskar

Trevlig nationaldag!

4

12 Comments:

 1. Ja, nog är det annorlunda i år….men vi får väl hoppas att nästkommande år blir mer sociala. Fina minnen i alla fall från föregående nationaldagsfiranden <3
  Kram på dig, fina Paula <3

 2. Många fina bilder. Betydligt bättre väder än i år och betydligt mer arrangemang och folk. Längtar tills det blir som vanligt igen.

 3. Har aldrig firat nationaldagen. Det ser trevligt ut på dina bilder och förhoppningsvis blir det bättre nästa år.
  Kramar från oss

 4. Vilken rolig tillbakablick och verkligen varierande festligheter på Nationaldagen. Väldigt imponerande faktiskt, med tanke på att Fredriksberg är en så liten ort. Men invånarna är så otroligt aktiva och kreativa.
  Min solklara favo är förstås Pizzarallyt. Älskar ju gamla bilar som är ägarnas älskade ögonstenar.
  Du kanske även gör en tillbakablick på ert Midsommarfirande i år, för det lär ju också bli aningen annorlunda.
  Här har det regnat igår kväll och i natt. Sedan var det lugnt. Men klockan 13 började det om, med regn alltså och blåst. Men i år gör det nog inte så mycket, firandet av Nationaldagen är ju minimalt. I Täby har den nog aldrig firats tror jag.
  Önskar dig också en glad fortsättning på Nationaldagen.

 5. Det har varit en drös fina nationaldagar och här var det också 28 grader förra året. Jag firade på Jamtli och det var väldigt trevligt. I år regnar dagen bort på många platser och det känns som om det inte gör så mycket. Det skulle ändå inte bli något speciellt firande. Fina bilder från alla år och ett jättefint Sverigevykort :D
  Kram

 6. Du vilket vykort så vackert.
  Ja, man börjar att vänja sig….om det är bra eller dåligt vet jag inte.
  Här har regnat och haglat om vartannat, själv har jag hållit mig i köket och gjort diverse både mat och bak.
  Ha nu en fin kväll.
  Kram

 7. Oj, vad mycket kul du gjort på Nationaldagen. Jag tror faktiskt att jag inte en enda gång har firat den eller Sv.Flaggans Dag. :-(
  Igår började det ÄNTLIGEN regna här, så tills förmiddagen kom det hela 15 mm – mycket välkommet. Och detta trots att jag vattnat som en dåre en hel dag innan. Men det gjorde inget, det behövdes det med! :-)
  KRAM/Susie

 8. Så mycket roligt det har varit hos er denna nationaldag under årens lopp. Man har verkligen satsat i Fredriksberg och uppslutningen har varit så stor. Tack för en härlig återblick. Pizzarallyt verkade jätteroligt. Hade gärna varit med där.
  Har nog aldrig firat nationaldagen annat än att vara med via tv. Däremot har jag förr, ofta och med stort nöje, firat 17 maj i Norge.
  Kram och trevlig fortsatt nationaldagskväll.

 9. Fina tillbakablickar! Kanske vädret i år var lite corona-anpassat? Inte så mycket folk i farten. Men å andra sidan kanske man ses inomhus i stället vilket inte är bra. Hur man än vänder sig …

 10. En trevlig tillbakablick på tidigare år … och ett himla snyggt hemmagjort vykort!
  Hoppas dagen blev bra och så önskar vi dig en fin söndag!
  Kram

 11. Oj vad mycket det har firats på nationaldagen där hos dig! Hos oss finns inga traditioner alls när det kommer till nationaldagen… Inte den svenska och inte den spanska heller. Dom som firar sin nationaldag här är norrmännen. Fast i år blev firandet och paraderna såklart inställda.

  Vilket fint vykort! :-)

  Ha en fin söndag!

 12. Kast med blöt tvål – det var ju helt fantastiskt roligt och lätt att anordna!
  Annars tycker jag att störtregnet var ett bra sätt att se till att svenskarna inte festade för mycket denna egendomliga tid. Och mina vattentunnor fylldes på igen efter att ha varit tomma i minst tre veckor.
  Härliga bilder från firanden i “gamla” tider, pre-corona!
  Och kram <3

Kommentera