Tisdagstema

Musik

Musiken försvann huxflux ur mitt liv när jag blev utbränd 1997…
Alltsedan dess är jag “ljudallergiker”, o mår bäst av vindens sus och vattnets brus…
Men när jag träffar mina halvsystrar, Tette(med gitarren), och Tita (här med en kompis, Lena) då är det sång och musik för hela slanten!

0

17 Comments:

 1. Vad jag vill lyssna på avgör dagsformen…har jag mycket ont, då är tystnaden eller havet bäst, men mår jag bättre, då vill jag rocka lös…
  Fin bild !

  Kram Eva

 2. JAg tycker väldigt mycket om musik och skulle inte kunna leva utan den. Musik ska till, helst varje dag. Jag kan också uppskatta tystnaden. JAg är nog lite 1 eller 0 där skulle jag vilja säga. AVskyr nämligen skvalmusik när något bara står på för det ska vara ljud. Hemskt. Du vet itne ens vad det är som spelas det bara låter. Blä. Jag är helt slut i knoppen när jag t.ex gått i affärer. I varenda butik i dag spelas det musik. I en del så högt att man nästan får skrika till sitt sällskap. Fy sjutton. Jag vägrar gå in i de butikerna!

 3. hej, jag är likadan. När jag blev sjuk så försvann musiken. Men lika jobbigt det kan vara med ljud för mig lika jobbigt kan tystnaden vara. kram kram leila

 4. Inte så dumt med en musikalisk släkt. :-)
  Visst är det skoj med Tisdagstemat. Jag hade många ideer om hur jag skulle göra. Men eftersom jag håller mig mycket inomhus den här årstiden, så fick det bli mina idoler. Annars lyssnar jag på vindens sus, och fågelkvitter, och syrsor som spelar. Men det är dåligt med sånt nu. Musik i mina öron kan vara tystnaden också..men lite svårt att fota så det blir trovärdigt..hihi.
  Oj vad jag pladdrar. Lite nervig nu, ska till tandis strax och det snöar och blåser och jag avskyr att åka bil i oväder.
  Kramkram.

 5. Jo, nog var han tjusig alltid… grabben! Och sen blev han Årets Musiksoldat också… varpå mamman (jag, alltså) höll på att spricka av stolthet!!! *S*

  Men det är väääldigt mysigt med gitarrspel och sång också! Härlig bild!

 6. Javisst är det kul att se alla de olika talangerna som alla har i tisdagstemat..
  Sköj att sjunga som ni oxså..
  Ha de gött
  Kram

 7. Åh Paula, de fryser ihjäl! De har ju inte ens morrhår eller ibland lite lite..som den gamla Frank, han har små små krulliga morrhår han (kolla Frank i menyn)
  Han har också tendens till liiiite kortkort päls.
  Nej det är absolut en innekatt.

 8. Ja det är verkligen lugnande att få sitta och lyssna till bruset från vattnet vid en havsstrand eller ett vattendrag.
  Ha de bra
  Rolle

 9. Oh, när jag mindre/yngre spelade jag piano… Nu önskar jag att jag kunde spela gitarr… hade vart fint att kunna i skolan. Men ack jag är bäst på att sätta på en cdskiva :) Men det funkar bra det mä.
  När jag är hemma själv (händer någon gång ibland) lyssnar jag gärna på musik, lagom högt. Här spelas annars minst 3 olika melodier på en och samma gång, i olika rum och med skiftande volym… Mitt liv som tonårsförälder… :) Bäst att gilla läget.

 10. Låter trevligt! Vilken söt unge =)

 11. Jag sitter här och lyssnar, Ni sjunger redigt vackert..*ler* man får ju fantisera lite till bilderna, eller hur?
  Trevlig bild. Musik är underbart och man sjunger väl en del med, fast mest för sig själv typ i bilen, lika bra det annas kommer väl anbuden och vem har tid att ut och tunera som sångerska..inte jag…*gapflabb*

  Go afton önskar Anki

 12. Oj så svårt att stänga ute musik, tror aldrig jag hade fixat det! Skönt ändå att du kan ta till det när dina halvsyrror kommer på besök :)

 13. Sånt gillar jag med. När man samlas och sitter och spelar och sjunger tillsammans. Jättekul =)

 14. Dagsformen spelar stor roll för mig.
  Ibland är musik härligt.
  Men ofta blir jag mer trött. Och stressad.

 15. Hejsan! Såg att du skrev i inläggssidan på tisdagstema att den var tagen i Nynäshamn! Bor du där? :) Jag bor där, eller ja, jag har bott där i 11 år men nu bor jag bara där varannan helg. Trevlig stad! :) Fast som mest trevligast på sommaren…….

 16. Jo, det är nog stor chans att det är just Dan Andersson som spelas på min tisdagsbild. Sambon gillar det. Han är genommusikalisk och lär sig snabbt nya instrument som sätts i händerna på honom. Vad jag vet kan han spela gitarr (akust+el), bas, ukulele, munspel, keyboard (alla sorter, även piano), trummor. Säkert mer också som jag inte är medveten om ;). Sjunger gör han också. Tyvärr – säger jag – utövar han det inte de här kunskaperna så ofta. Helt obegripligt för mig, som inte är nått vidare bra på instrument men alltid har önskat att jag kunde.

  Idag, torsdag, är det mer lagom kallt här. Det har snöat under morgonen, men nu verkar solen vilja titta fram genom skyarna. Trist nog är jag fortfarande jätteförkyld, så det blir inte särskilt mycket utevistelse. Suck. Trött på att vara förkyld nu!

  Ha det så bra i stugvärmen, här eldas det för fullt i braskaminen.

  /Kramar

Kommentera