Bloggen

Grattis Anja, du är guld värd!

Av
den
7 februari 2007

Det började ju inte så bra, en efter en åkte dom svenska tjejerna ur i Super-G-loppet.
Men sen kom hon, den räddande ängeln!
Nu känns det som att VM äntligen börjat, på bästa tänkbara sätt!
Då får jag väl förlåta Björn Ferry som darrade på manchetten och sköt bort sig i skidskytte-VM

En perfekt dag för inneaktiviteter…minus 10, blåsigt och snöfall.
Frist luft skaffade jag genom att gå ut och fylla på fågelmat och hämta ved.
Sen kunde jag med gott samvete titta på teve…och göra lite nytta (stryka skjortor) samtidigt!

Jyckarna håller sig lugna, inga nya orosmoln.
Däremot förstår jag inte vad som hänt med alla djuren, dom verkar ha bestämt sig för att banta, kollektivt!
Loppan äter dåligt ganska ofta, hon som verkligen behöver fylla på med energi. Larissa äter som en häst, vi håller igen lite för att hon inte ska bli för tung på gamla dar (samma borde gälla för hennes gamla matte!)
Men just nu är det bara minstingen Maxi som äter med god aptit! Och honom får man passa, annars slinker han snabbt iväg till de andras matskålar för att tömma dem också, haha!
Då skulle inte dottern vara glad, man kan inte ställa ut en pappis som liknar en liten gris, haha!
Och inte har katterna heller någon matlust. Knaprar i sig lite torrfoder, men all annan mat ligger kvar tills den är helt oaptitlig. Idag skämde jag bort dem med att steka på laxfilé, men ingen av dem har visat något intresse för den matskålen heller!
Jag är inte orolig, hull har dom gott om, tycker bara det är konstigt att alla samtidigt går in i en bantningsperiod…

Visar några ögonblick från de senaste dagarna i pörtet


Fredagsmys med karelska piroger med äggsmör, stekt sidfläsk och tomatsallad till Lets Dance


Lördagspromenad på dom vita vidderna


men nu får man passa sig för skotertrafiken som kommer susande när man minst anar det!


Ungdomarna är uppe för att åka skidor, passar på att gosa med Larissa


Korvkö i vårt lilla kök på söndag när sju hungriga ungdomar ska äta lunch innan hemfärd till Stockholm


Smygfotar årets första klantiga turister! Svårt att se, men en bil har åkt rakt in i en snövall och kommer inte loss! God sikt, inte halt, gott om utrymme, fattar ingenting…
Hasse försökte dra loss dem, men det blev att ringa efter traktorn …

Sista avsnittet av Greys Anatomy igårkväll, långt dubbelavsnitt, jösses vad jag grät!
Tårarna sprutade när Denny dog…hur ska jag överleva till mitten av mars????

TAGS

8 februari 2007

13 kommentarer
 1. Svara

  Gunvor

  7 februari 2007

  Visst blev det ett härligt slut på Super-G i går! Hon är ju för duktig när det gäller våran Anja! Skidskyttet får man se idag då o hoppas på AnnaKarin O
  Hon är också en sån som man litar på när det gäller stora tävlingar. Hoppas det går bra idag!!Va bra att hundarna har lugnat ner sig! Dom har gått in för bantning i stället för att bråka med varann.Vad hungrig jag blir när du visar såna goa bilder.
  Ha en skön dag idag!

 2. Svara

  Gunvor

  7 februari 2007

  Glömde tala om kylan vi har. Inatt var det 26,5- grader.Rekord för i år! Men värre kan det nog bli!Just nu är det bara 15.

 3. Svara

  Lotta

  7 februari 2007

  Det låter fin fint D.. med bastu. Jag kommer såklart! Där måste det gå bra att värma upp sej 😉

 4. Svara

  leila

  7 februari 2007

  hej, nu kan jag se din banner på min sida, det var mitt virusprogram som stoppade alla bilder med ett visst namn, där ser man 🙂 oj så god mat på bilden, du är så duktig på detta. Jag vet inte vad det är för program du pratar om på slutet av inlägget, kanske dags att börja se på TV, kramis leila

 5. Svara

  Kicki

  7 februari 2007

  Oj vad det såg gott ut med pirogerna.
  Var ju hos dottern och grattade barnbarn igår, och vi blev nästan hemkörda *ler*, för hon skulle se på det ohyggligt spännande avsnittet av Greys Anatomy, hon gav en snabbresumé, men eftersom jag inte sett det förut så såg jag inte igår heller, men det verkar ju som jag gått miste om nåt. Såg istället andra avsnittet av Höök och hitintills är jag inte imponerad.
  Kram

 6. Svara

  solgudinna

  7 februari 2007

  Hej
  Tack för alla fina ord. Visst är det rogivande att måla, tiden rinner iväg. Men ska man börja så måste man ha tid, det är inget man gör när man har en kvart över.
  Jag tycker bäst om att måla stora tavlor. Smått pille pill är inget för mig.
  Du får jätte gärna skicka bilder på dina tavlor om du vill.
  Har du haft någon utställning? Här där jag bor bjuder biblioteket in till amatörutställning en gång om året och då brukar jag passa på. Jag tror det är mer ungdomar som gillar mina tavlor för de är så färgstarka. Det är kul att höra folks komentarer. Men det är alltid svårt att sälja en tavla. Därför säljer jag nästan aldrig någon, då ger jag hellre bort dem till släkt och vänner som vill ha. För själv tycker jag inte att det är något att sälja. Har du samma känsla, eller?
  Ha det bra uppe i kylan, det kommer väl en vår till er oxå.

 7. Svara

  "Ninni"

  7 februari 2007

  Va kul att du har smygfotat turisterna… det tilltalade min humor och jag skrattade högt och gött då jag läste om det.
  Förstår att du blir orolig då alla djuren verkar kollektivbanta… men är det inte det att de inte gör av med så mycket energi nu på vintern, för de blir väl också inne mer, antar jag. Det var bara nåt som slog mig..
  Kram
  Carina

 8. Svara

  Nilla

  7 februari 2007

  Jodu, nu har vi riktigt kallt här nere också. det var minus 19 grader i morse. Konstigt att inte vovvarna vill äta. Mina har världens aptit nu. Och visst var det sorgligt på Grey´s i går. Hur ska vi klara oss ända till mars?
  Kram

 9. Svara

  jette

  7 februari 2007

  hihihi.. smygfotar klantskallar? Det ska man göra! Rätt åt dem.. hehe

 10. Svara

  Pia

  8 februari 2007

  Greys Anatomy har jag missat helt.. vilken kanal går det på? Tyckte det bara var skit på burken ikväll.
  Bantar dina djur :-).. ja de gillar kanske inte att matte sitter klistrad vid TV-burken nu hela dagarna 🙂
  här i Skåne har det kommit ett vitt fint vintertäcke ikväll.. så vackert så.
  Ha de fint o ta på dej rejält i vinterkylan.
  Kram*

 11. Svara

  Eva

  8 februari 2007

  Törs inte berätta för mina kattor att du serverar dina laxfilé, då blir dom avis *fniss*
  Du…jag har gjort en presentation av pälsklingarna härhemma nu, så det inte blir så himla rörigt när jag skriver om dom *fniss*

  Mysiga och goa bilder från pörtet.
  Jätteroligt att få ta del av atmosfären som ser så hemtrevlig ut 🙂

  Kramen

 12. Svara

  pimpim11

  8 februari 2007

  Vad kul att Anja vann min son jobbar som volontär i Åre i målområdet och var där när hon åkte i mål.
  Han är så ointresserad av sport men hoppas nu att han börjar tycka det är kul nu när han är så nära.
  Jag tjyvlyssnar på folk på badstranden på somrarna och du smygfotar turister. kul./pimpim

 13. Svara

  Nilla

  8 februari 2007

  Du är utmanad hos mig.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 19
 • 575
 • 1 641 875
 • 5 101
 • 65 753
Sök här