Bloggen

Tjall på linjen!

Av
den
16 september 2009

Jag satt och läste nättidningarna i morse när jag plötsligt blev utsparkad från nätet.
Tjall på linjen alltså
Vi försökte själva kontrollera status och fick då upp att det inte gick att reparera och efter en lång väntan fick vi prata med Bredbandsbolaget som meddelade att det var ett stort fel och att det beräknades vara åtgärdat inom en timme.
En timme blev dock till sex timmar innan jag var uppkopplad igen.
Det blev en eftermiddag med annat än datorpyssel, inga stora problem att fylla tiden men det är enklare när man är förberedd på att det ska bli avbrott.

Tack alla goa vänner för goda tips och råd angående min bassängträning.
Jag vill förtydliga att jag inte ingår i någon träningsgrupp utan har fått ett eget program med en egen instruktör som jag följer.
Nu kan jag ju rörelserna redan så jag får hålla på för mig själv men kan förstås ropa om jag vill ha hjälp.
Hittills har det känts mycket bra, rörligheten ökar ju avsevärt i vattnet. Självklart drabbades jag av “duktig flicka”-syndromet igår och gjorde övningarna 15 gånger istället för 10, “ler”, och det har jag fått sona idag med rejält ont i höfterna.
Imorgon återgår jag till ordningen, jag lovar!

Gör en tillbakablick till helgen.
Jag vaknade av blöta pussar på lördagsmorgonen, Loppan hade vaknat och insett att vi var i husvagnen där hon fick gå lös och det tänkte hon minsann göra, NUUUU!!
Så det var bara att hasa sig upp och öppna dörren
Såg på mobilen att klockan var halv sju, alldeles för tidigt att stiga upp

Gick ut och hukade mig i det daggvåta gräset, höjde blicken och blev förtrollad!

Detta, mina vänner, är världspremiär!

Jag har fotat många solnedgångar, men någon soluppgång tror jag aldrig jag plåtat förut!

Är man sjusovare så missar man ju allt det vackra, vilken insikt!

Ljuset var så underbart att jag var tvungen att försöka fånga det på bild!

Att dagen skulle bli fin var det ingen tvekan om!

Men när jag knäppt det här fotot kröp jag faktiskt tillbaks under täcket en stund till, hihi

En skogspromenad följde efter frukosten

med en alldeles lagom stor skörd ..

..att ta hand om

Loppan var också nöjd efter promenaden o somnade som en liten gris

Och då tog lillasyster Blinka på sig rollen som vakthund, haha! Öronen på helspänn och svansen i backen, hit ska ingen komma oanmäld!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  16 september 2009

  Underbara bilder (vad annars?) Måste säga att jag ser nog fler soluppgångar än dito nedgångar. Men, men vissa är ju morgonmänniskor andra kvälls.
  Du behöver inte vara “duktig flicka”. Det räcker SÅ bra om du gör de övningar som är enligt schemat.
  Kramen

 2. Svara

  Christina

  16 september 2009

  Vilka underbara bilder.Förstår att ni har njutit.
  Problem med internet har vi också haft idag.Har ett flertal gånger gett upp och stängt av datan istället.
  Att vakna med hundpussar brukar jag också få göra här hemma.Kanske inte alltid så kul när man hade tänkt att få dra sig lite extra nån morgon.

 3. Svara

  Malin

  16 september 2009

  *fniss* så likt mig att blir för ivrig när jag kommit igång med ngt och gå på för hårt, inte bra, lyssna på expertisen!

  Vilken underbar morgon!! Det är livskvalité.

 4. Svara

  annette

  16 september 2009

  Tjall på linjen är sådant som det går att vara utan faktiskt, så irriterande när man satt sig vid datorn och tänkt sig en stund där.
  Blir salig när jag ser Dina underbara bilder, har sett att det varit vackert när jag åkt till jobbet i veckan, dock inte kunnat fota då jag antingen åker bil eller buss, men jag skall upp tidigt på lördag tänkte jag och kolla läget, ser det bra ut så blir det morgonfotografering.
  Blinka som vakthund är nog väldigt skrämmande;) Tror t.om jag skull klara av att passera förbi henne!
  Vacker korg som Du fyllt med svamp, Du säger som jag när jag plockar, lagom att rensa 😉

  Ha nu en fortsatt bra vecka och gör inte mer än Du skall göra på vattengympan.

  Kramar!

  annette

 5. Svara

  Sofia

  16 september 2009

  Vilka underbara bilder!
  Hade velat vara där! 🙂

 6. Svara

  AnCa

  16 september 2009

  Vilken tur att vi har våra pälsklingar så att vi kommer upp om morgnarna! :sleep: Den där soluppgången gick ju inte av för hackor! TA det nu lite lugnt med träningen, det viktigaste är inte hur hårt eller hur mycket du tränar utan att du tar dig i kragen o gör den överhuvudtaget… Keep On 🙂

  Hoppas att höstsolen skiner på dig i morgon. Kramis// AnCa

 7. Svara

  leila

  16 september 2009

  Vilka trollska underbara bilder. Tacka din hund för dom, hade hon inte väckt dig så hade du missat att fota. Ni ser ut att ha det jätteskönt där i skogen med svampplock. kramkram

 8. Svara

  Punatukka

  17 september 2009

  Tappar alla hakorna i stum hänförelse över dina bilder….guuuuuuuu så vackert, de skulle med lätthet “platsa” i vilken internationell fototävling som helst! Eller… 💡 varför inte göra en egen fotobok,Paula! Såååå skönt att vattengympan funkar,det är roligt att höra,mmmm! Bra att det fixade sig med I-net också,själv blir jag både hysterisk o gravt deprimerad om det inte funkar och fullständigt terroriserar Comhem,tsss! Önskar er de bästa av dagar,kram o puss på nosen….ja inte din alltså,hehehehe!

 9. Svara

  Nilla

  17 september 2009

  Så fantastiskt att få vara med om den soluppgången. Jag brukar ju se solen gå upp över huvudstaden när jag jobbar natt. Det är vackert det också, men på ett annat sätt. Man ser solen blänka på takåsarnan och i trädtopparna. Även en ful lyftkran kan bli vacker i soluppgången. Men det slår inte dina bilder.
  Och svamp har du hittat som vanligt. Jag har inte hunnit vara ute och leta än. Blir det så blir det. Annars får det vara, helt enkelt. Ingen press, det mår man bara dåligt av.
  Kram

 10. Svara

  Ulla

  17 september 2009

  Vilka underbara morgonbilder!!! Jag blir nästan avundsjuk…och vilken kantarellhög. Nu är jag avundsjuk på riktigt *ler*

 11. Svara

  Astrid

  17 september 2009

  Ja du det var så vackra bilder att jag ryser.Så härliga bilder på hundarna
  Jag känner till det syndromet att varaonödigt duktig , det gick bra för en si så där 20 år sedan eller mindre meninte nu

 12. Svara

  Caroline

  17 september 2009

  Underbara soluppgångsbilder och så höstvackert det är!

  Själv försöker jag ta något soluppgångskort på semesterresorna, och ibland har jag lyckats fota här hemma oxo, när jag vaknat tidigt och sett solen gå upp.

  Men solnedgångar har jag hur många som helst… 🙂

  /Caroline, som mår rätt bra nu (bloggen är igång igen)

 13. Svara

  Kersti

  17 september 2009

  Magiska bilder. I somras hade jag tänkt att fota soluppgången och ställde klockan till och med. När den ringde stängde jag av och somnade om. Efter tre nätter med ringande klocka la jag ner projektet. Nästa sommar tror jag att jag ska försöka hålla mig vaken istället. 8)

 14. Svara

  Gunvor

  17 september 2009

  Riktigt underbara bilder!! Ser att ni också haft vackert fotoväder. Vi har varit i stugan några dagar och där var det samma morgondimma före soluppgången. Jag råkade också gå upp tidigt på toa och kikade ut o såg dimman över sjön. Såå magiskt! Måste säga att du tar så otroligt vackra bilder så man blir mållös.
  Härligt för voffsingarna att få gå lösa. Och härligt att bassängträningen går bra!
  Ha det gottast!

 15. Svara

  Marketta

  17 september 2009

  Åååh, vilka underbara bilder. Jag är verkligen avundsjuk på dig som får vara ute med husvagn. 😀 .

  Kramizzar
  Marketta

 16. Svara

  Doris

  18 september 2009

  JÖSSES så tjusigt !!!
  Ta det nu försiktigt med träningen, jag har också varit för ivrig och har ont på många ställen idag, tror visserligen inte att det är “gåmaskinens” fel utan jobbets … Jobbade i köket i dag och då stampar man på nästan oavbrutet i 8 timmar … När man jobbar med patienterna får man mycket flera tillfällen till pauser …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 17. Svara

  åsa

  18 september 2009

  Otroligt fina bilder!
  Jag är inte heller någon morgonmänniska precis, men maken, han gillar att se “morgonen randas” och jag har talat om för honom att jäklar anåda om han väcker mig, han brukar sitta ute och röka vid 5-6 tiden på morgonen och då vill jag sova!
  Jag brukar stiga upp mellan 7-8, det tycker jag är en bra tid..
  Visst är det roligt att hitta svamp, men som du skrev, det ska vara “lagom” att rensa också..
  Ta´t lugnt med vattenträningen, det är jobbigare för kroppen än man tror och man är ju som “kokt spagetti” i benen när man ska upp ur bassängen (fast visst är det skönt..)
  Ha dé!/Kram

 18. Svara

  messan

  18 september 2009

  Vilka vackra bilder! Jag ser att hösten har kommit längre hos er. Träden är fortfarande gröna här men börjar gulna på sina ställen. Hösten är en vacker årstid speciellt i den underbara skogen. Det är som balsam för själen!

  Bassängträningen låter mycket bra….du ska nog ta det lite “lagom” :).
  Det är så frusterande när nätet inte funkar..grrr. Vårt var borta i flera dagar, som tur var hittade vi ett annat trådlöst oskyddat. Tur för oss:)
  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram messan

 19. Svara

  Monica

  18 september 2009

  Oj,oj,oj vilka otroligt vackra morgon-foto du tagit – de där skulle bli fina i förstoring på väggen.

  mmmm, var nu inte duktig-flicka nästa gång du ska ner i plurret :$

 20. Svara

  Ninni

  19 september 2009

  Otroligt vackra bilder!!! Du, jag har heller aldrig fotat en soluppgång. Så tidigt är jag sällan ute. Här går solen dessutom upp bakom berget så det dröjer innan jag riktigt ser solen så här hemma lär jag inte pricka in uppgången men om jag vore lite morgonpigg så skulle jag kunna åka nånstans och fota den men så morgonpigg är jag nu inte.
  Bra att du tar det lite lugnare med träningen. Sen är det ju så med all träning att man märker hur väl den gör efter rätt lång tid så jag hoppas verkligen att du får fortsätta träna.
  Jag är sämre i fibron nu med rätt mycket värk men badet missar jag inte! Efter det så känns det bättre i några timmar och det är mycket värt.
  Hoppas ni får en lika skön helg nu i helgen. Här är varmt och gött och vi är lovade finväder hela helgen.
  Kram.

 21. Svara

  catja

  20 september 2009

  Vilka magiska bilder. Det ær underbart hærligt att møta solen tidiga morgnar. Jag vet – jg ær ju jæmt uppe då i min arbetsvecka. Ja eller rættaresagt på væg hem øver bron i søder. Sett solen gå upp otaliga ggr på væg hem från landet i væster. Det ær en fantastisk kænsla. Førvånad øver hur bra bilder din kamera får till i visst ljus. De hær bilderna var av sådan karaktær tycker jag.

  Nu har du væl iaf gift dig før sista gången din toka!!?? 😀

  kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 487
 • 499
 • 1 641 178
 • 5 101
 • 65 747
Sök här