GemsWeekly

Tjejsnack

Av
den
20 september 2007

Vecka 38
Yrken/karriär
Frågorna kommer från Weronica

* Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
Studerat och studerat…hoppade av gymnasiet då jag började jobba på bank. Där blev jag kvar i nästan 20 år med varierande arbetsuppgifter. Sen följde några år som ekonomiansvarig på olika företag innan vi tog vårt pick och pack och flyttade ut på landet där vi drev värdshus och vandrarhem.

* Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
Att jag/vi tog chansen att bli företagare var det roligaste jag gjort även om priset blev för högt med tanke på min hälsa. Jag älskade att jobba som kock!

* Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!
Efter ett par års sjukskrivning har jag börjat arbetsträna på bibliotek denna vecka. Som inbiten bokmal kan man väl inte hamna så mycket bättre..

* Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
O, jag hade många drömyrken. Nunna, isprinsessa, journalist, reseledare t.ex

* Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?
Att göra karriär var viktigt för mig under 70-90talen. Nu får de yngre och piggare ta över.. Om kroppen och knoppen håller kanske jag i bästa fall kan hitta ett deltidsjobb jag trivs med!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Pia (Pimli)

  20 september 2007

  Läst tjejsnacket också. Och reagerar åter på att det är vi som tycker det är kul att jobba som jobbar oss in i väggen. Gnällspikar som går och vantrivs och svär över det mesta verkar klara sig bra :p .

  Jag har härmat din layout lite. Gillade det där med att se vad man skrev för ett år sen så bra att jag raskt hämtade hem en plugin och nu ser det ut så hos mig också. Jättekul att klicka på för att läsa vad man skrev då.

  Nej, nu blir det en kopp te känner jag. Gott ska det blir.

  Kram på dig!

 2. Svara

  Gunvor

  21 september 2007

  Hoppas du får en skön helg o kan vara ute i det fina vädret som jag hoppas ni också har! Här är det sol o 16 grader!Härligt! :o)

 3. Svara

  -Anne-

  22 september 2007

  Att få jobba på ett bibliotek låter inte tokigt alls. Skulle säkert gilla det själv också.
  Har faktiskt aldrig tidigare hört att någon haft nunna som drömyrke. 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 206
 • 364
 • 1 627 643
 • 5 072
 • 65 414
Sök här