Bloggen

Måste babbla av mig..

Av
den
21 september 2007

Första “arbetsveckan” är avslutad.
Visst är det en del rutiner som måste sätta sig bättre här hemma, och visst var jag trött igår kväll, för trött för att ens diska middagsdisken, men nu har jag några lediga dagar framför mig.
Det är ju inte själva “arbetet” jag blir trött av, utan att jag varje dag ska prestera något, dvs stiga upp i tid, ta mig till jobbet och sedan hem igen. Låter knäppt, men alla som varit hemma långtidssjukskrivna vet vad jag pratar om…

Smolk i bägaren är att biblioteket jag arbetstränar på är nedläggningshotat redan vid årsskiftet!
Igår kväll hade ett 70-tal hyresgäster möte angående detta.
Personalen är orolig förstås, och nu kommer ärendet att tas upp i budgetmötet den 6 oktober.
Vi får alltså vänta och se..

Greys Anatomy har åter börjat, veckans teve-höjdpunkt för mig!
Och så måste jag få propagera för Per Morbergs “Vad blir det för mat” på TV4+ på torsdagkvällar. En kock helt i min smak, kanske för att han inte är kock, “ler”, utan skådespelare med ett brinnande matintresse!
Han dänger fläsket i bordet, smöret i pannan med yviga gester, bakar så det står härliga till, hittar inte bland sina köksredskap, lite allmän kaos i köksregionerna..precis som hemma hos mig!
Matlagning skall vara roligt och lustfyllt, och det tycker jag han verkligen lyckas förmedla!

En himla bra NYHET!
Nu kan du få alla dina medicinrecept sparade elektroniskt på Apoteket!
För oss som har många recept att hålla reda på är detta mycket välkommet! Själv har jag 8 receptbelagda mediciner, och jag lovar, det händer minst en gång om året att något av recepten kommit bort i hanteringen…ja, alltså i mitt eget slarv!
Det enda jag nu behöver när jag går till Apoteket är mitt leg!
Dom scannar in leget och får upp alla mina innestående recept! Vid varje uttag får jag en lista på aktuella mediciner och hur mycket som finns kvar att hämta!
Jag fick en personlig kod som jag använder om jag vill beställa medicinen per telefon för hemleverans. Gubbens fullmakt ligger också där elektroniskt.
På dethär sättet kan jag hämta ut på mina recept på vilket apotek i landet som helst!
Inget apotekskort behövs alltså heller längre…en riktig seger över byråkratin alltså!
Dessutom tror jag bestämt hela personalen på Apoteket hade genomgått en charmkurs, så vänligt bemött har jag aldrig tidigare blivit! Alla hade soliga leenden på läpparna vilket innebar att jag kände mig riktigt pigg och kry när jag kom ut genom dörren! Tack för det Apoteket!

I helgen ska vi titta på säsongsavslutningen i fri-idrott (snyft) och kanske besöka Grängesmarknaden (om jag lyckas locka min gubbe som gör vad som helst för att slippa..)
Nu börjar den långa väntan på att skidsäsongen tar sin början så vi får heja fram Anja och dom övriga i pisterna!
På tal och skidor, i år introducerar Spendrup smaksatta julmuster!!!
Julnougat, julkola och julkryddor kan du välja bland, hur låter det?
Nä, jag håller mig till min vanliga pilsner, inte ens julölet duger, det är alldeles för sött och sliskigt, hihi

En riktigt myspysig hösthelg önskar jag alla som tittar in!

TAGS

20 september 2007

24 september 2007

16 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  21 september 2007

  Hallå vännen!
  Det vore väl för illa om de lägger ner bibblan. Även om du inte ska jobba vidare där så är du ju en stor boklånare. Hmm, det lät nästan som om du stjäl böckerna hihi.
  Smaksättning på allt i de mest underliga former gillar jag inte alls. Vi brukar käka bollnäsfil och en dag köpte Berra fel och kom hem med en som hade vaniljsmak, ja,men fy attan.
  Jag är skitdålig idag med nå’t som liknar ryggskott, men sitter i axeln, har legat mest hela dan.
  Vi ska titta på hus i Gubbo på måndag.
  Ha en mysig helg!
  (b)
  Kram/Kicki

 2. Svara

  Doris

  21 september 2007

  Tycker inte alls att det är konstigt att du blev trött av att gå till jobb, bara det att umgås med folk varje dag kan ju göra en trötter om man är van vid att vara mycket ensam …
  Hoppas verkligen att de inte lägger ned erat bibliotek !1 Jag åker till min bibbla varje gång som jag är inne i stan men där har de börjat med en ny grej som jag INTE gillar, det är maskiner som man själv kan lämna och låna böcker genom och så står personalen där och har inget att göra och så inbillar de sig att detta inte kommer tills att innebära att någon av dem kommer att misssa jobbet :s !!
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 3. Svara

  Mia

  21 september 2007

  Hoppas verkligen att biblioteket får vara kvar, det är en stor förmån vi har att få låna böcker gratis! (y)
  Julmust med annan smak?? Näää, julmust är julmust, punkt slut! (b)

 4. Svara

  Karin

  21 september 2007

  Inte för att jag har någon egen erfarenhet av apoteksrecept men allt som blir enklare välkomnas! Slippa hålla reda på en massa recept måste ju vara toppen! Hoppas du får behålla ditt bibliotek och jobb.

 5. Svara

  Nette

  21 september 2007

  Hej du! Jag vet exakt vad du menar med att det inte är själva arbetet som gör det tungt – det ÄR ju faktiskt allt det andra som hör ihop med det som tar ens ork och krafter…jag bävar för nästa jobb…tänk om jag inte klarar av det? Bra att du kommit igenom första veckan nu iallafall – det är ett stort steg – duktigt jobbat! 🙂
  Det där med elektroniks arecept på apoteket är en jättebra ide´- jag slarvar också bort en del recept och sen blir det inga ersättningar för medicinerna – trots att man har kvitton sparade så får man inget om inte själva receptet finns kvar…gissa om jag svurit ve och förbannelse över DET ett par gånger? Hoppas nu att du får en lugn och fin helg! Kram!

 6. Svara

  Kersti

  21 september 2007

  Får hålla tummarna för att de inte lägger ner ditt bibliotek. Det vore för trist.
  Topen med alla recept på apoteket. Jag brukar också “tappa” bort dem.
  Julmust med nougatsmak låter jätte läbbigt. Jag är nog för konservativ för sånt.
  Kul att du också trott på fästingar i alar. Men nu vet vi bättre eller hur.

 7. Svara

  Bia

  22 september 2007

  Godmorgon!
  Härligt att jobbet fungerar för dig! Hemmarutinerna måste ändras hos oss också, jag ska börja mitt “krypande” tillbaka till arbetslivet på tisdag. Nu finns jag ju alltid hemma, kan ta emot sotaren när som helst, kan ta vilken tid som helst hos tandläkaren osv. Hemmasysslorna måste man väl planera bättre för också…
  Hoppas ni kommer iväg till marknaden! Vi ska Färgargårdens höstmarknad idag, så fort melodikrysset är löst.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram/Bia
  PS: vilken vacker bild av den gamla ekan! DS

 8. Svara

  Junitjej

  22 september 2007

  Smaksatt julmust låter inget vidare, tycker jag! Däremot älskar jag olika smaksatta teér. Ha en trevlig helg! Du har en väldigt fin blogg tycker jag! Får jag länka? :d

 9. Svara

  solgudinna

  22 september 2007

  Hallå!
  Det samma önskar jag dig!
  😉
  Du vänjer dig vid att gå upp på morgonen. Det är ju bara första veckan än. Det är ju så mycket som är nytt för dig så det är klart du är trött. Allt som går på rutin för andra är ovant för dig.
  Synd om du inte vet om du får behålla jobbet.
  Kram.

 10. Svara

  Catharina

  22 september 2007

  Vet precis vad du menar med att det är tufft att bara ta sig upp på morgonen och gå iväg och allt det där.. minns hur det var när jag började arbetsträna.
  Det låter himla roligt att få vara på ett bibliotek – blir lite avundsjuk på dig!
  Jobbigt att ha nedläggningshotet hängandes över dagarna bara..

 11. Svara

  catja

  23 september 2007

  Vilken helt underbar båtbild! (y) du har fått till.

  “stiga upp i tid, ta mig till jobbet och sedan hem igen. Låter knäppt, men alla som varit hemma långtidssjukskrivna vet vad jag pratar om…”
  Jag som bara är ledig varannan vecka VET EXAKT vad du pratar om!! 🙂 Åh om man kunde vara hemma, alltid. Jag tycker att jag har så mkt fritidsintressen och sysselsättning hemma och utanför med fotografering och allt så tiden räcker inte. Känns som min frivecka bara susar iväg. Nu ska jag susa i säng efter nattjobb men vill önska dig en fin Söndag!
  KRam
  /Catja

 12. Svara

  Lotta

  23 september 2007

  Förstår om du är trött. Förändringar tröttar…
  Vad blir det för mat är det enda matlagningsprogrammet jag tittar på. Han är för skön och maten ser såå god ut.
  Ha en skön helg. Nu ska jag ut i solen.
  Lotta

 13. Svara

  Monica

  23 september 2007

  Jag har inte varit långtidssjukskrivenmen tror jag kan förstå att det är naturligt att du blir trött så här i början – mycket nytt och annorlunda.
  Hoppas i alla fall att du ska trivas och att bibblan får vara kvar.

  Ha en fin söndag kväll.
  Kram

 14. Svara

  leila

  23 september 2007

  hej, lustigt. jag har nyss skrivit av mig i bloggen om denna djävliga trötthet som enligt läkare är psykisk trötthet, kan hända har hon rätt men jag vet presis vad du går igenom. jag har jobbat halvtid sen april och är fortfarande så dj. trött. visst är det bra med elektroniska recept, jag har nyttjat det ett tag nu. kramis leila

 15. Svara

  Pialotta/Kaffebönan

  24 september 2007

  (c) Ja du det där med matlagning.. är lite så här oxså faktiskt.. dänger o sveper.. tar allt med en nypa salt och alltid på måfå.. inga receptböcker här inte 8)
  Tråkigt om de stänger ner bibblan, men det finns kanske något anat bibliotek för dig nära..
  Tycker det skulle vara en sådan omsvängning så jag förstår dig med detta att börja jobba..
  Nej du nu skiner sola redan här och dags för dagens bestyr.. Ha de fint kramkram (o)

 16. Svara

  Lena

  24 september 2007

  Att komma in i rutiner kan verkligen knäcka en. Just att stiga upp och komma iväg “enligt schema” ! Sen ska man göra nått ovanpå det – pust.
  Jag köper mina mediciner på nätet numera, kommer som ett brev på posten, efter tre dagar. Kanonbra.
  /Lena

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 497
 • 1 652 576
 • 5 119
 • 66 012
Sök här