GemsWeekly

Tjejsnack vecka 17

Av
den
26 april 2007

Vecka 17

Viktiga frågor

-Ska man drogtesta 13-åringar? Motivera ditt svar.
Japp, om det föreligger misstankar! Jag har kanske blivit överbeskyddande på gamla dar, men jag som har barnbarn snart i tonåren gör nog allt för att dom ska slippa hamna i det träsket!

-Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna? Motivera ditt svar.
Oj va svårt, skolvärlden är ju mig så fjärran idag. Visserligen har vi inte samma våldstendenser som i USA men vem vet? Mer och kunnig personal som finns till hands och ser och hör vad som sker är ett mycket bättre alternativ!

-Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv. Motivera ditt svar.
Nu har jag bott så många år på landet så jag blir skraj av att åka till en storstad! För mig skulle det bara kännas tryggt att veta att en kamera övervakar vad som händer

-Ska du donera dina organ? Motivera ditt svar.
Jag är anmäld i donationsregistret. Brottades med frågan när min mor dog, bara 48 år gammal, i en hjärnblödning. Det är nu drygt 25 år sedan, men kan aldrig glömma när doktorn mitt i sorgen kom för att fråga om organdonation. Mamma och jag hade aldrig ens nuddat ämnet, men jag fattade beslutet att det var självklart om det kunde hjälpa någon annan!

-Vad tycker du om dödshjälp? Motivera ditt svar.

Är man vid sina sinnens fulla bruk och klar i knoppen ska man kunna fatta ett beslut om dödshjälp själv! Är man färdig med livet, det har inget mer att erbjuda utom pina och smärta, då ska man kunna få somna in på ett värdigt sätt.

TAGS

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 292
  • 363
  • 1 626 686
  • 5 069
  • 65 363
Sök här