GemsWeekly

Tjejsnack vecka 5

Av
den
30 januari 2006

TJEJSNACK Vecka 5
Vecka 5

Flyttplaner:

1. När flyttade du senast?
Vi flyttade i november 2004
2. Hur många gånger har du flyttat?
Otaliga, 6 gånger i Finland innan jag flyttade till Sverige, 5 gånger i Stockholm, sedan Kloten och Kölaråsen, och 5 gånger inom Fredriksberg där vi nu bor!
3. Vad tycker du är det värsta med att flytta?
Slutstädningen!
4. Det bästa?
Att få ”bo in sig” på ett nytt ställe
5. Vill du flytta nu och i så fall, vart?
Jomen visst, det är strax dags igen, vi ska flytta till en stuga som ligger hela 200 meter bort från där vi nu bor! När det blir beror på när vi hinner måla om i rummen, de “finfina” gröna och bruna medaljongtapeterna från 70-talet ska bort ! Senast den 1 april blir det flytt!

tapet
Denna tapet ska målas över….

aspös hus
Detta blir vårt nya hem!

husknut
Vi har en underbar utsikt!

bastun
Bastun där vi provbadade igår kväll!

lillstuga
En stor härlig tomt får vi också nyttja!

TAGS
5 kommentarer
 1. Svara

  Tina

  30 januari 2006

  Åh så mysigt det såg ut!! Men du….medaljongtapeter är högsta mode igen så de ska du inte måla över 🙂

  Kram

 2. Svara

  Pia

  30 januari 2006

  Ja just precis, det är högsta mode med storblommigt och mönstrade tapeter nu igen. Alla vi som var med på slutet av 60-talet början på 70 minns dessa med både glädje och förskräckelse. Minns mitt första riktiga boende.. fick omtapetserat och ommålat då vi flyttade in och hade glädjen att välja till detta. vad jag valde färger.. oj, oj oj… Det var ett hem i rostorange toner.. och det var sååå himla häftigt, tyckte man då. Allt kommer igen, men vet i sjuttsingen om jag vill ha det så nu.. nej den tiden är förbi, nu vill jag ha ljusare färger. Flyttat har man gjort ett antal gånger i sitt liv.
  Inte det roligaste alla gånger, men visst är det lika förbenat kul att komma till något nytt. Tar sin tid att bo in sig bara. Just nu har vi anmält intresse för annan bostad, då vi bor på 3-je våningen utan hiss.. lite jobbigt ibland då man ska tvätta i källaren och så när man handlat med alla tunga kassar. Än går det bra, ingen flås, men det kan lätt förändras.. då står man där. Tar tid innan man får bostad som man vill ha.
  Kram Pia

 3. Svara

  Catja

  31 januari 2006

  Precis som de två ovanstående skrivit så är dina tapeter supermoderna!! Frågan är bara om de är i fint skick…det finns till och med tapetsidor på nätet och en liten butik i Malmö som just säljer gamla originaltapeter och folk är som galna efter det! 🙂 Det måste ju dock kännas fräscht ändå. Ert gamla hus såg så himla mysigt ut. Kikade i dagboken för någon dag sedan och såg ett rött fint trähus. Varför lämnar ni det? Hus i era trakter är ju hur billigt som helst säger jag lite avundsjukt. Svårt med jobb bara annars kunde jag tänka mig att bosätta mig en bit ut i skogen.

 4. Svara

  Laila

  31 januari 2006

  Åh, vilket mysigt hus ni ska flytta till!
  Med en så fin utsikt:)
  Ja, medaljongtapeter är faktiskt jätemodernt just nu…fast, är det slitna tapeter så behövs det ju klart fräschas upp i vilket fall.
  Ha en fin dag.
  Kramis Laila

 5. Svara

  Anki

  31 januari 2006

  TJEJSNACK
  Vecka 5
  Flyttplaner:
  1. När flyttade du senast? Maj 2001
  2. Hur många gånger har du flyttat?
  9 gånger sedan jag lämnade föräldrarhemmet
  3. Vad tycker du är det värsta med att flytta?
  Städningen …uch…
  4. Det bästa?
  Att få plocka upp o göra sig hemma.
  5. Vill du flytta nu och i så fall, vart?
  Skulle nog kunna tänka mig något mindre…men jag avvaktar tills de dyker
  Upp något redigt lockande.

  Anki – Samlaren

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 104
 • 497
 • 1 652 526
 • 5 119
 • 66 012
Sök här