Bloggen

Träffat Mickel idag

Av
den
29 september 2017

Idag skulle jag passa på att boka tid i tvättstugan.
På vägen dit gick jag och fotade hösttema-bilder, det är ju så hjärtknipande vackert, men ack så förgängligt.
Det blåste en hel del och när jag höjde blicken mot himlen så regnade det….löv!

Medan jag går där strax utanför tvättstugan och letar fotomotiv så känner jag plötsligt ett rejält ryck i kopplet!
Min första tanke var att en annan hund visat sig på vägen, då kan Blinka bli smått rabiat och måste tala om att hon är stor och stark…

Min blick letar runt och plötsligt får jag syn på något rött som pilar iväg med en sjudundrandes fart, men bara en plymig svans fastnade på näthinnan

Nej, inte hann jag knäppa något foto, och så här hade det nog inte sett ut, men vinterbilden får illustrera den flyende räven…
Hur som helst såg den välmående ut, det var ingen skabbräv jag stötte på, och det glädjer mig.

Ikväll kom exet förbi med en beställning jag gjort, en tjugo kilos säck med solrosfrön!
Det börjar bli dags att tänka på småfåglarna, ännu är det varmt och skönt och de får gärna hjälpa till att käka upp dom äckliga älgflugorna, men jag vet hur snabbt det kan gå, plötsligt en dag infinner sig både kyla och frost, och då vill jag vara väl förberedd.
Så nu i helgen ska fågelmataren upp ur källarförrådet… mina små vingprydda vänner ska veta att de lugnt kan fortsätta bo här på gården utan att svälta i vinter!

Här har jag en kompis som verkligen förbereder sig inför en ny årstid, granntjejens kanin ruggar, nä så säger man om höns men inte om kaniner, men fäller päls gör den!

Stackarn, har ser nästan ut som att han skäms, så moloken behöver man inte vara!

Ännu går det att hitta maskrosblad och annat ätbart i naturen, och han äter med god aptit!

Nu till dagens fråga….

Vem har bott här?
Jag har hittat flera små sköra tunna bon som detta, tror de ramlat ner från taken till farstubroarna på gården.
Eller är jag helt ute och cyklar och detta är ett hölje av någon växt istället?

Jag vet ju hur duktiga mina nätvänner är, så nu väntar jag ivrigt på svar…igen en gång!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  29 september 2017

  Kul att du fick se en skabbfri räv.
  Det är ett getingbo, eller snarare resterna av ett. Dom kan vara nog så stora.
  Syns även rester av cellerna (om det är så det heter) där det varit honung.
  Kram

 2. Svara

  Tove Olberg

  29 september 2017

  😉 😉 Dagens från naturen kring Pörtet är nu läst och det rör sig här och där på detta stället 🙄 🙄
  Svar på frågan är getingbo, det vill säga de har flyttat därfrån 🙂
  Pörtets medlemmar önskas en fin fredag.

 3. Svara

  Mia

  29 september 2017

  Blir glad när jag läser om räven!! Det gör ju så ont i en om man stöter på en skabbräv :tear: Ser att du fått svar på frågan du ställde 🙂 kram på ‘re :love: :love:

 4. Svara

  Anki

  29 september 2017

  Spännande att möta Mickel … eller i alla fall att få en snabb blick på honom och så skönt att den inte verkade skabbig!
  Getingbon brukar dyka upp så här när deras “säsong” är slut – såg ett på altanen härom dagen…
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  "LillaSyster"

  29 september 2017

  Du har fått svar på din fråga om getingbo. Möta Mickel det är inte så ofta och framförallt inte den välmående sorten. Jag ska också köpa hem fågelmat och göra iordning matanordningen med kompostgaller runt så att de kan äta i lugn och ro utan att katten tar dem till mellanmål.
  Ha en fin helg! Kram

 6. Svara

  Ninni

  29 september 2017

  Men vad synd du inte hade kameran beredd för räven. Men sånt är ju nästan omöjligt om inte räven är mer eller mindre tam då förstås.
  Oj vad jag saknar att leta fotomotiv nu känner jag. Jag får ta igen det när jag kan cykla igen. Och när jag kan det har jag en hel del att ta igen.
  Jaså, kaninerna fäller sommarpäls? Det visste inte jag ändå hade vi kaniner när vi var små, jag och brorsan. Men fällt päls har Mumlan gjort sen hon flyttade hit till oss. Någon sa att innekatter fäller mest hela tiden och det kan jag då hålla med om de få veckor hon var innekatt hos oss. Men nu har vi kammat och borstat och C har ryckt en massa stickelhår och nu börjar hon få “riktig” utekattspäls. Var på ICA i Bollnäs igår och köpte en sån där dammsugare som jag kan dammsuga i sängen med. Mumlan använder fortfarande lådan titt som tätt och på nätterna ska hon prompt ligga i sängen med oss så på mornarna när jag ska bädda så är det inte bara grässtrån och mossa där utan kattsand också och den är då för eländig att sova på.
  Nu har jag städat golven inför helgen och så ska vi laga oss lite enkel tacos att äta och sen ska jag njuta av fredagskvällen framför tv:n och Idol.
  Ha en skön helg!
  Kramen.
  PS. Jo, jag visste att det var en bit av ett getingbo. 🙂

 7. Svara

  Hillevi

  29 september 2017

  Fint att den hade plymsvans, din räv! Motsatsen är så eländig. Jag har två gryt nära, så hönsen decimeras emellanåt, tyvärr. Men rävungarna är så hjärtinnerligt söta, när de nyfikna kommer och hälsar på. :kiss:

  Många andra har svarat om getingboet – såna finns det massor av här nu när det rustas för höst och vinter. Jag har några getingar som bor under tegelpannorna vid farstun, men vi är kompisar och de har aldrig stuckit mig. Däremot blir utemöblerna lite skamfilade när de gnager cellulosa till bobyggena – men det får de väl göra då…

 8. Svara

  "LillaSyster"

  29 september 2017

  Nu blir jag ju lite osäker när du förslår vessla. Jag skickade ett mms till min kompis med jägarexamen då jag hade “fått” den och hon sa också hermelin som jag….. men det är ju inte det lättaste att avgöra de är ju rätt lika. Ja, ja nu ikväll fick jag en vanlig liten mus, det livet slutade dock under min sandal……. för jag hade inte lust att ha den löst springande inne. Kan ni inte sätta i elektroniskmus/råttskrämma på loppis. Jag har det i garaget och det går inte in en mus där. Det är ju för tråkigt när de ger sig på och förstör både det ena och det andra. God natt!

 9. Svara

  leila

  29 september 2017

  Hej. Nu är jag här och lullar runt igen. Tiden är inte riktigt på min sida, jobb och familj tar nästan all min tid just nu. Men nu så…kan jag äntligen läsa ikapp här. När jag läste dina rader så tänkte jag på att höstfärgerna är inte riktigt här än. Nåt gulnat löv men inte många. Längtar efter att ta såna där fina foton på höstfärger. . Lilla kanin. Han ser verkligen moloken ut 🙂 . Som min hund ungefär , då hon inte fått hundgodis, hon ser presis ut som om hon verkligen är svulten av sig 🙂 Fina foton som alltid och jag ska nu försöka läsa ikapp det jag missat . kram till dig ifrån Sala

 10. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 september 2017

  getingbon är engångsbyggen

 11. Svara

  Synnøve

  2 oktober 2017

  Mikkel Rev är en fin en när han/hon inte är full av skabb. Skönt din var fri från det.
  Det andra du har på bild är ett getingbo. Har haft några sådana här med.. små ena som ramlar ner.. förtår inte varför de ramlar ner, men….
  Stackars ninen… hoppas han slutar skämmas nu då.
  Ha en skön dag. Här blåser det och regnar som bara det. Ruggväder alltså.
  Ta var på dig.
  kram från nabolandet.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 111
 • 138
 • 1 654 187
 • 5 124
 • 66 092
Sök här