Bloggen

Tröttmössa..

Av
den
14 april 2016

0414b

Vilken tur att jag köpt nya färgglada köksgardiner som uppväger eländet utanför mitt fönster, snöflingor stora som dasslock så här på Tiburtius-dagen!
Ordspråket säger att om denna dag är varm och vacker så blir sommaren kall och regnig :mrgreen: så enligt min logik blir alltså sommaren varm och vacker 😆

Men nu är finnkäringen trött på riktigt, igår kväll vaknade jag yrvaket ur en slummer i tevefåtöljen klockan 9 när exmaken levererade hem Blinka….och imorse vaknade jag till hundskall och bankande på dörren klockan halv tio när väninnan kommit för att hämta en nyckel…

Enligt min matematik blir det 12 timmar i drömmarnas värld, det var verkligen länge sedan sist!

Jag som hade sett fram emot en premiärtur på hojen min första lediga dag på ett tag, nu får det allt vänta tills lusten och andan faller på!

0412e

Annat var det härom dagen när solen sken från tidig morgontimma och Blinka föredrog att ligga inomhus i solen…

0412f

Katterna hade bevisligen skött sitt jobb, de lämnar alltid ett visitkort i form av mustarmar på farstubron som bevis på att de förtjänat “riktigt käk” i form av kattmat på burk…

0412h

Jägaren och husvakten delar utrymme i all vänskaplighet..

0412g

Bländad av solen eller ett försök till en stilla flirt? Bedöm själva…

0412j

Jag hittade de första blåaste blåsippor som lyste upp slänten nere på byn, tussilagon plockade jag tidigare i veckan och lärde mina elever namnet på vårens första budbärare!

0412k

Jag kan bara stämma in i lovsångerna till våren, visst är det något i luften även om jag blir sömnig och seg..

Och inte nog med det, drömde en hiskelig mardröm inatt, det fullkomligt kryllade av spindlar på min kropp, så många att de klättrade ovanpå varandra, och den känslan var inte särskilt behaglig!
I drömmen borstade jag bort dem med ena handen och enligt drömboken är spindlar ett förebud om tur, om de klättrar är de budbärare för framgång i det jag bryr mig mest om!
Hoppas innerligt att drömboken har rätt!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  14 april 2016

  Ja! En varm och vacker sommar vill vi ha! Här flyger några enstaka snöflingor just nu och det är kallt och uhôgle ute, blåser gör det också. 🙁 Men vår är det ändå för längst upp i vår trädgård blommar blåsipporna nu och de blir några fler för varje vår. 🙂 Att det är vår märker jag på allergierna också. Nu har den tiden börjat så nu blir det till att lufta sängkläderna i tumlarn istället för på altan. Vad skulle jag göra utan min tumlare? Fast egentligen borde jag ha en frysbox för sängkläderna då det enda sättet att bli av med kvalster (jag är ju allergisk mot såna också) är att frysa ihjäl dem. Men det får jag göra på vintrarna. 🙂 Varje årstid har något positivt.
  Kramen.

 2. Svara

  "LillaSyster"

  14 april 2016

  Så skönt de har det där i solen kompisarna! :thumbsup:
  Jo, du inälvorna vill de inte äta, hittar allt som oftast det också.
  Skicka inte hit någon snö vad du än gör….. det vill jag inte ha nu när Magnolian slog ut sin vackra kjol idag.
  Blåsipporna är så fina, jag har några här i min lilla skog, men de har blommat ett tag nu. Såg vitsippor då jag gick hem från jobbet idag i dikes kanten. Ha en fin kväll! Jag ska lägga mig tidigt idag, är helt slut då maken hostat som en tok hela natten och det verkar bli en lika trevlig natt inatt. Men då kanske jag tar mitt täcke och går ner lägger mig på soffan. Kram

 3. Svara

  Hillevi

  15 april 2016

  Blinka flirtar nog! 😉 fast, åh så gott de har där på trappen med sol och tarmar! Haha!här kom också snö i natt, klev ut barfota på bron i mörkret och upptäckte snön den vägen….q :help:
  Potatissorten är fast och heter Cherie. Bara skalet är rosa. Mycket god!

 4. Svara

  Malin

  15 april 2016

  Våra kaniner ligger också gärna tryckta mot fönstret när solen ligger på där, de ser verkligen ut att njuta av solen!
  Igår klippte vi klorna o så fick dem beta lite av gröngräset på solsidan av huset, mysigt.

  Själv mår jag så där, jag har kontaktat sjukgymnast för att jag haft så ont i axeln länge, och nu har jag fått ngn knuta på ryggraden, bröstryggen, som gör ont. Dottern lyckades iaf massera den så att den slutade klämma på nerverna.

  Sen lovar dem riktigt skitväder till helgen 🙁 typiskt då vi ska ha fotbollscup utomhus. Snöblandat regn o regn hela helgen.

  Hoppas du får en skön helg, kanske med en trevlig cykeltur 🙂 Kram

 5. Svara

  Gunnel

  15 april 2016

  Vilken mardröm! Jag bryr mig inte om att det kanske betyder tur …jag vill inte drömma om sådana otäckingar. Våren är lite svårartad tycker jag. Efter två soliga dagar ösregnar det är kallt. Men snart är den här nog på riktigt. Ha det bra.

 6. Svara

  Agneta

  15 april 2016

  Trött och seg. Här har du en till. Jag har inte orkat hänga med i bloggandet det sista, men nu är jag i alla fall ifatt här hos dig. Vi är två då som blir sega av våren. Jag har aldrig tyckt om våren tidigare men genom bloggandet har jag lärt mig tycka om den, men jag blir fortfarande trött och seg….Och idag har vi höstväder, det spöregnar, det är inget vårregn för det är så mörkt ute och viner runt husknuten och regnet kommer i såna där höstlika byar…….
  Dina vänner, dom små djuren är så söta! Och det är så rart när dom tyr sig till varandra.
  Fina gardiner har du dock fått upp! Där ligger jag också i lä!
  Och vilken massa skor! Och kläder, kul att greja med, det är så att jag skulle kunna tänka mig ett sånt arbete, jag också. När tröttheten gått över.
  Vilka drömmar du haft. Men om allt slår in så får vi då en varm och fin sommar och du kommer att ha världens tur!
  Låter bra tycker jag!
  Kramar

 7. Svara

  Kersti

  15 april 2016

  Jag önskar en varm sommar. Älskar värme. idag var det kallt och blåsigt här hemma. Men snöar gör det inte tack och lov. Hoppas att det smälter bort snabbt där uppe hos dig.
  Kram

 8. Svara

  Anki

  16 april 2016

  Inget vidare väder hos dig … kan trösta dig med att det fina vårvädret vi hade för några dagar sedan är som bortblåst – nu regnar det och termometern står på ynka 3 plusgrader 🙁
  Härligt att se att våren trots allt kommer även hos dig med både tussilago och blåsippor!
  Om dina drömmar betyder tur och framgång så bör du ju köpa lite lotter eller tippa! Sen är det bara att hålla tummarna för dig och för att sommaren blir fin!
  Kram

 9. Svara

  Kicki

  17 april 2016

  Flirt eller solkisande, söt är hon vilket som.
  Vårtrött? Kan det vara det jag är? Jag brukar ju piggna till när ljuset kommer men nu vete’ sjutton.
  Nu ska jag iaf till skogen och spåra med hundarna.
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 67
 • 235
 • 1 654 712
 • 5 125
 • 66 106
Sök här