Bloggen

Umgänge i pörtet

Av
den
18 december 2006

Helgen som gick hade vi besök av äldsta bonusdottern Tezz med sambo Micke.
Dom anlände på fredag kväll, tyvärr för sent för att vi skulle hinna till julkonserten i kyrkan.


Får man nåt käk på det här stället? undrar Micke med kniv o gaffel i högsta hugg!
Och det fick man, murkelpaté med rödvinbärsgelé, quornichons och sallad till förrätt, fläskfilé med curry och kokos som varmrätt.


Kvällen fortsatte mest med hund- och kattgullande. Maxi tog en plats på första parkett…


Då tjurade Larissa och lade sig i ett hörn där hon försökte komma in under blombordet..


På lördagen jobbade Hasse, jag kollade på sport på teve och ungdomarna pluggade (!)
Tezz läser till lärare och Micke pluggar ekonomi. En långpromenad med jyckarna stod sen på tur.


Måste berätta historien om jordärtskockorna!
I höstas fick jag ett mumsigt recept på jordärtskockssoppa med kantareller av en nätvän som jag träffat på forumet på Svampguiden.
Jag försökte få tag i jordärtskockor, fick Konsum att beställa hem, men det kom ingen leverans…Skrev till Birgitta att jag inte lyckats få tag på dem, då får jag ett mejl där hon frågar efter min adress, och några dagar senare har jag fått en påse skockor på posten! Än en gång, Tack, Birgitta! Himla gulligt av dej!
Nu skulle det alltså bli en soppa, men nu när vi var flera så räckte inte skockorna till. Därför gjorde jag en egen variant: jag kokade skockorna, skalade och mosade dem med en skvätt grädde. Sen värmde jag på en påse sparrissoppa där jag använde kokvattnet från skockorna. Kryddade slutligen med äppelcidervinäger och muskotnöt. Soppan blev jättegod! och serverades med knaperstekta kantareller, en höjdare!
Till varmrätt serverade vi en pepparrotsspäckad lammstek med getost-couscous.
Gissa om vi mumsade i oss!


Efter den goda middagen var det bara att gnugga geniknölarna… ungdomarna hade med sig en ny variant av Trivial Pursuit, med DVD, dom kunde ju inte veta att vi inte har såna nymodigheter, haha! Ämnena var nya: teve, trender, kändisar, musik, film och sport!
Inte den bästa blandningen för min generation….men vi spelade, och med lite tur så vann gamlingarna också!


Alla tänkbara godsaker hade också bullats upp, öl, whisky, lösgodis, och en ostbricka! Micke i full koncentration!

Igår åkte ungdomarna hem till Stockholm och gubben och jag segade i soffan resten av dagen…två kvällar med vak till två på natten tar på krafterna, haha!

Om några timmar väntar julbord på Sunnansjö Herrgård. Vilket frosseri redan innan jul…
Och i morgon ska jag avsätta några timmar till en rejäl bloggrunda hos alla mina vänner som jag försummat de senaste dagarna! Så håll ut, jag kommer snart på besök!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Lotta

  18 december 2006

  En riktigt trevlig helg ser jag. Låter gott med julbord, lite skönt att bara hämta-äta-njuta-hämta mer-äta—

  Själv får vi jullunch i skolan imorgon inte riktigt samma sak, men oftaast väldigt gott. Lita av varje, det eleverna inte gillar brukar vi lärare uppskatta. De kan få prinskorvarna 😉

  Idag har vi minusgrader = toppen! Lite vinterkänsla även i VästraGötaland.

  Lotta

 2. Svara

  Redtopp

  18 december 2006

  Visslingar och applåder för TP vinsten,gammal äräldst,tsss! Så kul att spela spel…..åsså maten…gosh! Mumsfilibabba så mycket smaskens,får nog ta mig en kvällsmacka efter att ha läst här,knorrrar i maggen!Ha det gött i pörtet…Kramar till människor o djur!
  Redtopp.Marianne

 3. Svara

  Nilla

  18 december 2006

  Det ser ut som ni har haft en trevlig helg. Jag har inte hunnit blogga så mycket jag heller. I dag blir det bara lite påhälsning här och där. Inget eget inlägg. Du är lika smart som min mamma. Jag får pengar av henne att köpa julklappar till mina 3 barn och mina 3 barnbarn. (alltså hennes barnbarn & barnbarnsbarn) Och sen ska jag dessutom köpa till alla från gubben och mig också. Så jag får inköp i dubbel dos. Det är ju så svårt att säga det magiska ordet NEJ. Sen har jag alla här på julafton också. Mina föräldrar orkar ju inte fixa något, och hemtjänsten kommer inte och firar jul med gamlingarna. Och sen vill jag ju ha mina barn och barnbarn här också. Så på julaftons kväll då är jag trött, och det är bara förnamnet. Men sen hAr jag semester mellan jul och nyår. Då ska jag äta choklad, läsa böcker och bara vara.
  Kram på dig.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 332
 • 450
 • 1 638 499
 • 5 097
 • 65 701
Sök här