Bloggen

Upprepningar..

Av
den
1 februari 2018

Ursäkta mina vänner, jag vet inte hur många likadana foton jag visat, men den här fågelmataren är en så bra snömätare. Varje morgon visar den vad som hänt. Och visst händer det…mer och mer snö, varenda dag.

Jag börjar inse att jag nog måste skotta ordentligt fram till fåglarna, detta duger inte!

Lite retfullt att dagen efter fågelräkningen då jag räknat in 12 domherrar så var dom plötsligt fler än tjugo!

Mina försök att få stjärtmesarna att fastna på foto lyckas inte heller nåt vidare

Då är det mycket enklare att fota bara snö och snö, här uppfarten imorse

Och visst är ljuset på väg tillbaka!

Under ett tjockt snötäcke är även kalhygget vackert..

Eller hur?

Ja beslutet är fattat, jag väntar med mer info tills jag har fått alla nödvändiga bekräftelser. Och ja, en del av mina vänner som känner mig anar vartåt det barkar..

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  BP

  1 februari 2018

  Med dessa snömängder borde väl till och med du tröttna på den vita varan tycker jag;-)
  Men med mina nyvunna kunskaper som du förmedlade i en kommentar hos mig har jag räknat till sju vackra domherrar och en brun domfru. Tänk så mycket herrar hon har att välja på;-)

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 februari 2018

  Jag älskar vinter (precis som jag älskar alla årstider) och jag tycker att snö är otroligt vackert men jag tycker att ni kanske kunde slippa skotta mer hos er nu. Det lär nog bli en rejäl vårflod i hela norra Sverige 🙂
  Synd att fåglarna inte dök upp mangrant när du räknade men du får njuta av att se dem nu och någon annanstans kanske det räknades in ovanligt många fåglar just den dagen i stället 🙂

 3. Svara

  Susjos

  1 februari 2018

  Såna härliga vinterbilder, inte minst på domherrarna, det var så länge sedan jag såg några!!! Kanske de inte är så vanliga här i stan, men på landet i Norrtälje borde de väl finnas?
  Hugaligen va snö ni fått, det är i och för sig vackert att titta på!

 4. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  1 februari 2018

  Jeg savner alle småfuglene jeg hadde hos meg før jul. Men de har sikkert flyttet seg over et sted der det ikke var fult så kaldt. Det ser ut til at vi har omtrent like mye snø hos oss som du har hos dere. Det er så trivelig med snø og vinter. Jeg synes det er så trivelig når du titter innom hos meg og jeg koser meg med alle de flotte bildene du har. Tror vi kunne fått det skikkelig kult om vi hadde møttes 😉

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  2 februari 2018

  fina domherrar

 6. Svara

  Ninni

  2 februari 2018

  Några fåglar räknade jag ju inte men de är nog rätt lätträknade nu, det har försvunnit en massa fåglar sen vi hade så där kallt för nån vecka sen. 🙁 De kan väl inte dött allihopa så jag tror att de är på annat håll där det kanske är varmare eller godare mat.
  Snömängden ökar även här men det är ju som det ska när det är vinter. Idag har jag skottat snö 2 gånger och det känns i kroppen. Sambon gick faktiskt ut och försökte skotta lite också men med den tunga blötsnön så fick han snart ge upp och gå in. Tur han har en envis och stark kärring. Och att han sover gott om nätterna trots att jag är uppe och ränner.
  Kramen.

 7. Svara

  Marja

  2 februari 2018

  Oj så mycket snö och så vackert! Vi har inte alls så mycket. Finfina bilder! 🙂
  Kram!

 8. Svara

  Anki

  2 februari 2018

  Liknande bilder, men inte likadana i alla fall! Jag vet ju att du älskar snön, men nu måste väl t.o.m. du vara nöjd ? Synd att inte alla de domherrarna visade sig under dagen du räknade – jättefin bild på dem!
  Så är då beslutet fattat … 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram

 9. Svara

  Mia

  2 februari 2018

  Vackra bilder men nu är jag less på snö och vinter…eller egentligen inte, jag längtar efter takdropp, vita vidder med sol som värmer…den där vårvintern som är så ljuvlig! Lyckliga du som har domherrar hos dig, vete 17 vart dom tagit vägen här…
  Kram på’re

 10. Svara

  Gun

  2 februari 2018

  Ingen snö hos mig i Trelleborg, saknar den inte,men detta regnande och blåsande är heller inte mycket att hurra för!

 11. Svara

  Ditte

  2 februari 2018

  Vilka vackra bilder! Och snö finns det ju gott om.Men mycket att skotta. Fiffigr med fågelmataren som mätsticka på mängden snö.

  Fåglarna är säkert väldigt tacksamma för den mat de får av dig och det ser ut som om de poserar där på sina grenar. Den vita snön är så fin som bakgrund till fåglarna.
  Nr jag ser dina vackra bilder kan jag längta norrut. Men min hud i ansiktet är numer så skadad att kylan inte är en vän. Tyvärr. Men längta lite kan man.
  Jag försökte mig på att välja en favoritbild, men lyckades inte. Men kanske den där solen tittar fram . Men alla bilderna är vackra.

  Förstod av dina sista rader att något kommer att hända och önskar dig lycka till med det.

 12. Svara

  Olgakatt

  2 februari 2018

  Känner mig ambivalent vad beträffar snö. Jättevackert, lyser upp och skyddar många av mina växter i trädgården för barfrost som tar död på dem. Jag älskar tystnaden som snön ger och det stilla prasslet av snöflingor uppifrån men avskyr den snö som kommer horisontellt. Men utan snö är det skönt att slippa skotta och halka och vara orolig ute på vägarna. Här i södern har vi haft snö i två korta perioder hittills och väder får man ju ta vare sig man vill eller inte!

 13. Svara

  Skyttlat

  2 februari 2018

  Lite besvärligt att bo ute i bushen när det är så mycket snö, förstås. Inte för Blinka, eller Dig, när det blir så mycket bollar på henne. Jag har lite tur med Klicker, där blir det mest under tassarna. Men med 1 cm snö, så är ju det inte något större problem heller?
  Pörtet skulle Du haft hjul på? Hihi! Det skulle jag också haft i mina dar, men nu har jag lugnat ner mig. Man skulle ha en bra husbil, så man kunde bo vart man ville? Önskedrömmar!
  Tyckte Du fick fin bild på Stjärtmesarna? Dom har jag aldrig sett, så det var roligt att se. Domherrar är ju alltid fint på vintern när dom sitter i snötäckta träd.
  Ha det så gott och kram! ?

 14. Svara

  "LillaSyster"

  2 februari 2018

  Ja om du inte vill pulsa till fågelrestaurangen till midjan i snö så får du nog att skotta lite. Det var galet vad snö du har =) Men du njuter ju! Fina bilder på fåglarna och visst är det typiskt att det kommer fler då räkningen är över – likadant här! Likadant var det förra året knappt en fågel som ville visa sig de där dagarna.
  Idag har Busan varit galen…..hon satt och kolla ut genom balkongfönstret då det landar en duva på balkongräcket. Jäklar vilket liv det blev på katten och hon satt där och fäkta med tassarna tills hon kom på att hon måste ut. Snabbt som blixten ner i källaren och ut genom kattluckan. Ja, hon kan räkna ut det. Vet bara inte hur hon tänkte ta sig upp på balkongen. Men hon var inte ute så länge för det var ju 5 cm nysnö idag och hon är som jag….sommaren är bäst! Nu ligger hon här och sover i en korg på golvet 30cm från mina fötter.
  Ha en fin helg! Kram

 15. Svara

  Gunnel Moberg

  2 februari 2018

  Det går inte utan att säga att dina vinterbilder är precis som vinterbilder ska se ut….mycket snö och gärna lite domherrar. Vi fick ett hundratal snöflingor i morse och sen var den vintern över. Jag vet inte hur många småvintrar vi har här i Skåne. Jag hade nöjt mig med en rejäl i stället. Kram

 16. Svara

  annettejuhlin

  3 februari 2018

  Å, så vackert med all snö! Jag är ganska glad att vi inte haft så mycket snö och is än så länge, men när jag ser dina bilder är det faktiskt så att jag önskar mig litet hitåt där vi bor. Och domherrar, så fint att ha dem så nära! Jag har inte sett domherrar i verkligheten på ett par år nu, tråkigt nog. De kanske inte tycker att de behöver komma fram eftersom de inte har så svårt att få tag i mat i skogen i år, här hos oss vill säga.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 290
 • 437
 • 1 579 831
 • 4 992
 • 64 332
Sök här