Bloggen Lördagstema

Veckans rubrik: ansvar

Av
den
3 februari 2018

Ansvar

Det har grott i mig, länge nu, jag tror det började när “min” skog höggs ner.
Av min lilla fina svampskog återstod bara ett kalhygge.
Ingen rolig syn att gå promenader i.

Sen dök det upp fler och fler andra saker…
Och nu när vintern har lagt sin lov omkring nejderna med massor av härlig snö, nu var det dags för ett ansvarsfullt beslut!

Dags att inse att jag inte blir yngre, att det är tungt att gå flera kilometer för att få hem mat som ska bäras i ryggsäck eller i kärra.
-Att det inte är varken kul eller billigt att behöva släpa tvätten till tvättstugan en kilometer varje gång
-Att det tar tjugo minuter att gå till närmaste busshållplats
-Att det tar lika lång tid att gå hem från bussen på kvällen när det är mörkt som i en säck, utan pannlampa är du chanslös

Jag bor jättefint och vackert, men plötsligt räcker det inte längre.
Det är inget dramatiskt, och går att åtgärda rätt enkelt.

Även om jag inte fick som jag ville, jag hade siktet inställt på en seniorbostad i byn, en lägenhet som passat mig perfekt.
Jag föll för åldersstrecket, utan att man någonstans nämnt en åldersgräns så var det plötsligt oåterkalleligt bindande. Att jag skulle varit 65 år fyllda

Kanske borde jag känna mig smickrad, att vara för ung är det inte så ofta man anses längre..

Men, det fanns andra alternativ.
Nu ser jag fram emot:
ett boende närmare busshållplats, affär, bibliotek, loppis, ja precis allt.
Jag vill göra det enkelt för mig.
Jag vill ha lite variation på mina promenader, inte bara behöva välja mellan kalhygget eller affären..

Här kommer äntligen veckans rubrik-ord ansvar in i bilden
För när man bestämmer var man vill bo är det inte bara ens egna önskemål som styr, utan hela familjens!
Numera har jag en mycket liten familj,
men jag har faktiskt inneboende, en hund och två katter, de och jag tillsammans bildar vår kärnfamilj!

Det är mitt ansvar att de också får de bästa förutsättningarna till ett bra liv.
När jag tidigare bodde med exet i hyreshus tyckte jag inte det var en bra lösning för katterna som ville ut varje dag.
Ett himla rännande i trapphuset för att öppna ytterdörren, och när någon granne gick in eller ut så passade katterna på att smita in eller ut och blev kvar i trapphuset.
Så ville jag inte ha det.
Blinka skulle också få det bra, nära till många fina promenadvägar…

Jag har hittat en bra lösning!

Inte ser det mycket ut för världen, en liten ljusblå skokartong…

Två skokartonger bredvid varandra, med varsin entré, och baksida med uteplats
Lite svårt att föreställa sig det just nu bland rekordmängder av snö

Ja här ska vi bo, om tre månader..i en liten tvåa, med plats för tvättmaskin, med en halv kilometer till affären, trehundra meter till sjön, ja det blir nog bra
Jag har tagit hänsyn både till mina egna önskemål och djurens bästa.
Det kallas att ta ansvar

Andra deltagare i temat Veckans rubrik är

Karin på Åland
Englundskan
Karin i Stockholm
Anna
Ulla
Musikanta
Anki som valt rubriker i december
Matfreaket
olgakatt

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  3 februari 2018

  Jaaaaa…jag anade att det var en flytt det handlade om och du gör helt rätt 🙂
  Där blir det bra, ja nästan perfekt ju!!! Lycka till och varm kram till er

 2. Svara

  "LillaSyster"

  3 februari 2018

  Du gör helt rätt och känn dig smickrad över att vara för ung för seniorboendet. Men du får nog hålla Astrid och Torsten inne några dagar så att de fattar att det är här de ska bo nu. Skönt med egen tvättstuga och bra med gatlyktor då du ska ut om kvällen med Blinka. Det kommer att bli toppen Paula! Du vet ju var skogensguld växer, du kan ju fortfarande gå dit och hämta vad du behöver! Ha nu en skön lördagskväll. Kanske Simon tar ansvar och hjälper dig med flytten?
  (Kanske får du nu också ett badkar??) Kram

 3. Svara

  Bia

  3 februari 2018

  Så kul med nytt boende! Saker och ting blir så mycket enklare också ser jag, både för dig och djuren. Lycka till! Kram/Bia

 4. Svara

  Malin

  3 februari 2018

  Det låter som ett mycket klokt beslut!!
  Glad att du hittat ngt som passar.

  Kram

 5. Svara

  Eva-Lena

  3 februari 2018

  Men det boendet ser jättefint ut, och mer praktiskt ur flera hänseenden vad jag förstår. Så klart inte lika idylliskt och enskilt, men har de huggit med skogen så är det inte så mycket värt?! Hoppas att grannen vägg-i-vägg är OK! Ingår fastighetsskötsel, det är jobbigt att skotta snö!!!

 6. Svara

  Titti

  3 februari 2018

  Ser ju jättefint ut!
  Drömmer lite om enplan mellan varven och nåt sånt skulle passa perfekt! Skönt att flytta under våren också. ?

 7. Svara

  Kicki

  3 februari 2018

  Men det där ser ju riktigt bra ut. Nästan som ett eget litet hus.
  Det blir säkert bra och skönt med lite närmare till allt.
  Du får väl ska seniorboendet när du har åldern inne.

 8. Svara

  Anki

  3 februari 2018

  Grattis Paula! Kände på mig att det var detta som du hade på gång – ett nytt boende närmare civilisationen. Du nämnde det lite i somras att du var lite sugen på något närmare buss och affärer och jag är såå glad för din skull! Det kommer att bli perfekt!
  Kram

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  3 februari 2018

  Så perfekt! Toppen att du hittade det fina boendet. Jag känner också att jag helst skulle slippa allt som husägande medför och tänker mig ett mer lägenhetsliknande boende framöver. Men det ligger flera år framåt. Jag förstår dig så väl. Det är jätteskönt att slippa allt slit och bara göra det man vill (i alla fall nästan). Stort grattis 😀

 10. Svara

  BP

  3 februari 2018

  Stort GRATTIS till ditt beslut! Du gjorde helt rätt att ta beslutet nu och inte vänta tills det är för sent. Huset är ju hur fint som helst och en tvåa med uteplats – WOW. Bra jobbat där. Här har du en stor fördel med att bo på en mindre ort, där det finns lediga lägenheter/hus. I stor-Stockholm är det minst 10 års väntetid. Å seniorboende är svindyrt enligt en granne som ställt sig i kö för en massa år sedan.

  Svar: Har inga sminktips, då jag aldrig sminkar mig annat än att jag använder Mascara. Å mina rynkor är jag hyfsat stolt över;-) DS.

 11. Svara

  Astrid Larsson

  3 februari 2018

  Vilket klokt beslut du har tagit. Det kommer att bli jättebra.
  Sedan det här med promenader förstår jag
  För där vi har stugan så finns bara landsvägen en 70 väg med mycket långtradare
  All trafik västerut går där
  På sommaren finns skogen men bara en stig med mycket björn
  Här kan jag gå där jag vill, variera min promenad så mycket jag vill
  Lycka till i ditt nya hem

 12. Svara

  Gun

  4 februari 2018

  Förstår dej! När vardagen blir för kämpig får man tänka om, tror säkert att du får det lättare i ditt nya boende, hoppas du kommer att trivas.

 13. Svara

  Gunnel Moberg

  4 februari 2018

  Skönt med lite extra bekvämlighet i boendet., för som du skriver så blir man knappast yngre….även om du nu var det. Det är skönt att kunna klara av saker och ting på egen hand utan att alltid behöva be om hjälp. Lycka till i nya boendet. Kram

 14. Svara

  Ditte

  4 februari 2018

  Vilket fint inlägg och väldigt passande förstås till veckans rubrik. Perfekt här för dina “familjemedlemmar”. Inte lätt att träna om katter att bli innekatter och nu kan de lätt ta sig både ut och in. Skönt för dig att bo mer cntralt och promenadvägarna har du och sjön också.
  Detta att du föll för åldersstrecket log jag åt. För det är inte ofta en gör det. i Stockholmstrakten brukar seniorboende var från +55 eller så. Men det ser nog olika ut runt om i landet.

  Jätteroligt och säkert också befriande att du slipper allt ansvar som det är att vara husägare. Nu bor du i ett hus men hyr det. Så bra det kommer att bli. Jag gläds med dig.

 15. Svara

  Hillevi

  4 februari 2018

  Gratulerar! Du har kvar allt men det blir säkert mindre besvär med skokartongen än det tidigare boendet. Knata i skog och mark, precis där du brukar, kan du göra ändå, fast mer frivilligt nu. Hoppas så at du boår in dig bra och att djuren trivs, de också.

 16. Svara

  Synnøve Kjerstad

  4 februari 2018

  Grattis till ditt kloka beslut. Som du säger så blir man inte yngre. Tror du kommer trivas bra där. Blinka, Torsten och Astrid kommer anpassa sig bra. När de ser att du mår gott så går det lätt för dem med.
  Vilken skillnad du får i sträckor. Både till butiken och bussen och ja det är långt att gå 5 km i mörker. Jag vet.
  Glad för din skull Paula.
  Nu ska jag däremot ut i köket, göra rent ugnen. Roligt pyssel en söndag.
  KRAM .

 17. Svara

  dogladyn

  4 februari 2018

  Det här låter ju underbart! Du verkar få allt. Natur, bra lösning till djur och närhet. Grattis!!
  /P

 18. Svara

  Marja

  4 februari 2018

  Ett väldigt klokt resonemang. Man måste se till att ordna allt till det bästa för sig och djuren. Det är man skyldig livet. Det nya boendet ser fint ut och du har fortfarande naturen, en sjö, men närmare till byn. Låter bara bra!
  Kram!

 19. Svara

  Doris

  5 februari 2018

  Grattis, tycker att det ser mycket fint utifrån i alla fall. gillar sådana radhus 🙂 Ser framemot innebilder när du har flyttat in 🙂
  Låter också bra att ha lite närmare till “allting”
  Kram 🙂

 20. Svara

  BrittMarie

  6 februari 2018

  Grattis till att du hittat ett så bra boende till dig och din kärnfamilj! All lycka till er med detta!
  Kram

 21. Svara

  Anni

  7 februari 2018

  Men grattis och så skönt att få närmre till både det ena och det andra. Det där kommer ju att bli toppenbra!

 22. Svara

  Ninni

  11 februari 2018

  Det där blir en bra lösning för dig och djuren! 🙂 Det blir ju fortfarande en fin miljö för er alla och du får närmare till allting. Och skog och sjö i närheten också! Underbart!
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 74
 • 497
 • 1 652 496
 • 5 119
 • 66 012
Sök här