Upptäckarglädje/ Veckans rubrik: full stopp

Ibland, men bara ibland, har jag ögonen med mig…
I svampskogen är det ganska självklart, då är man helt fokuserad på att hitta skogens olika läckerheter…

Men, när man bara traskar på, kanske på väg till byn, kanske på väg hem, kanske bara strosar runt på gården, och plötsligt faller blicken..

på något småkrulligt på marken…en sån söt liten larv! Inte grön som den jag nämnde i ett tidigare inlägg, men väl vackert brunsvart.
Ska den blivande fjärilen ligga där hopkrupen hela vintern, det går ju inte! Där kan han ju inte överleva!
Men jag vet ju inte hur jag ska kunna hjälpa så jag hoppas det löser sig ändå..

Men nu, nu blir det tvärstopp! Vad är detta för monstruös varelse??? Gick gjorde den också, små ben rörde sig under det tjocka pansaret?
Ser verkligen ut som ett monster. Någon av mina bloggvänner som kan hjälpa mig och säga vad det är?

En liten fjäril, säkert en av årets sista, har tagit sig en vilopaus på mitt vardagsrumsfönster, o då måste jag förstås göra ett stopp och fota!

Som ni förstår går det en röd tråd genom detta inlägg, nämligen veckans tema: full stopp

Och om du inte hajade poängen kanske jag kan ge en bättre ledtråd

för det här fordonet fick verkligen full stopp mitt ute i spenaten!

Andra deltagare i temat Veckans rubrik är
Karin på Åland
Englundskan
Karin i Stockholm
Anna
Tove
Ulla
Musikanta
Anki
Yvonne
Matfreaket

0

9 Comments:

 1. Den söta lurviga saken…en sån såg jag häromdagen på grusvägen, vandrandes mot gräskanten men den andra, monstret..har jag aldrig sett förr!!! Kram på’re :love: :love:

 2. Har många sådanda där lurviga här… vet inte vad det är för ena…
  Men det där monstret…. korsning mellan gädda och krokodil alltså.
  Lika härliga bilder idag… men jag saknar en bild på Blinka :D

 3. Vilket konstigt monster! Har aldrig sett en sån förr! Du får lägga ut den på din fb sida och hoppas någon vet nåt. Lägg den offentligt så kan folk dela till såna som kanske kan sånt där. Min gamla biologilärare finns på fb och han vet säkert vad det är. Sök honom på fb och fråga. Han heter Sigurd Jönsson och bor i Skattungbyn nu för tiden.
  Kram.

 4. Wow … sådana möten kräver absolut ett stopp! Den första lurviga saken ser ut som en gräsulv – jag är långt ifrån säker, men googla på den så får du se…
  Den andra är jag däremot ganska säker på – en larv av allmän snabelsvärmare – blir en vacker fjäril av den :)
  Härligt inlägg på temat! Tack för det!
  Ha en fin söndag!
  Kram

 5. Visst är det roligt med alla märkliga varelser man kan upptäcka under sina vandringar! :-D
  Håller helt med Anki om båda larvigheter: gräsulv och större snabelsvärmare. Den sista kan dra in krokodilsnoken och då ser ögonfläckarna monstruösa ut :help: – fast rätt läskig ser den ut hursomhelst! 8-O

 6. Ännu en häftig vinkel på veckans rubrik :-) Tack för den Paula!
  Den första larven är helt underbar – jag kom att tänka på humlor – den andra står jag över och fjärilen är bra så fjäril.
  Mågott kram till pörtarna :-)

 7. Det var verkligen en perfekt tolkning av full stopp! Kram

 8. Den “söta lurviga” kallar vi gör Tussilude……haha, heter Gräsulv och blir en helt tillintessägade fjäril. Larven äter upp hela slånbärs-buskage så det inte finns ett blad kvar utan bara massa väv. Kan se helt galet ut på sommaren.
  Låt den få hjälpa en fågel att bli mätt, i stället. Då blir fågeln glad och orkar flyga till värmen.
  /P

 9. Jo, jag fattade galoppen långt innan sista bilden. Full stopp blev det också i spåret idag, då jag skulle gå men kusinens kompis. Plötsligt låg hon bara där på marken med stavarna rätt ut, jag hann inte göra ett dyft. Pang sa det bara och hon hade stukat foten och därav låg hon på marken. Vi tog det i sakat tempo tillbaka där hon parkerat cykeln. Så nu blir det inga promenader för henne på ett tag. Men vilken ljummen dag vi haft :party: Coola larver du hittat som nu måste se sig om efter ett vinterboende. Ha en ny bra vecka! Kram

Kommentera