Bloggen

Urk….vilken pärs!

Av
den
13 april 2010

Nej, det är inte på grund av lathet jag inte uppdaterat bloggen, jag har varit däckad!
Efter en veckas dunderförkylning kom…..magsjukan som ett brev på posten!
Ännu har jag inte vågat äta mer än en rostad macka, den har hållit sig i magen, tack o lov!
Men vi tar det från början…

I fredags fick vi kärt besök av Melissa med föräldrar

Lilla prinsessan har blivit ett halvt år gammal och är ingen liten bebis längre!

gröt är ingen hit, lilla fröken kniper bestämt ihop munnen när en full sked närmar sig…

Däremot var den lurviga kompisen intressant, kolla minen, haha!

Farfars glasögon är kul att leka med, själv vågade jag mig inte på några kramar eftersom jag fortfarande hostade och snörvlade.

På söndag åkte ungdomarna hem och vi hade planer på att åka till Falun

Min stora prinsessa, Paulina fyllde elva år!
Men se, jag var alldeles för trött och snuvig, kände mig helt dassig så det blev ingen resa.
På måndag morgon insåg jag att förkylningen inte var boven i dramat då jag mådde illa och var dålig i magen. Sen försvann ett dygn i ett töcken gående mellan sängen och toa.
Jag har sovit, sovit, och åter sovit..
Igår kväll hade magen lugnat sig såpass att jag inte längre mådde illa, men varannan timme var jag uppe i natt också…
Nu baske mig har jag haft mitt för i år, nu vill jag vara pigg och frisk och njuta av vårsolen!
En dusch står närmast på programmet, nu ska alla basilusker åka ner i avloppet, och så snart jag orkar kommer jag och hälsar på!
Tills dess, njut av våren, solen grinar mig i ansiktet men längre än till balkongen bär inte mina vingliga ben ännu….

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  13 april 2010

  Åh fy fasen vilken helg!!! Men ljusglimtar har det funnits ändå, ser jag *L*
  Nu ska du vila och återhämta krafterna, tar tid det! 😐

 2. Svara

  leila

  13 april 2010

  ja du..nu har du baske mig haft ditt elände för i år, hoppas du slipper mer nu. vilka fina bilder du bjuder på nära och kära. gillas.
  kram kram
  ps, det gula var paprika 😆

 3. Svara

  BrittMarie

  13 april 2010

  Spola ned basiluskerna i duschen tycker jag var en bra idé. Den tror jag stenhårt på. Nu börjar väl våren komma även i Dalarna, så då måste du ju ut och springa med dina hundar (hur många du nu har just nu). Hoppas du är piggare nu!
  Kram

 4. Svara

  hönsakadorran

  13 april 2010

  Usch, vilka dagar du har haft. Hoppas nu att det räcker för i år, för sådant är inte roligt. Det dröjer längre innan man återhämtar sig idag, än det gjorde när man var yngre. Vilken härlig blick det lilla livet har, när hon tittar på hunden.
  Kram

 5. Svara

  Ditt och Datt (Menageriet)

  13 april 2010

  En sån otur att få allt på en gång. Men nu är Du säkert frisk resten av året?
  Du får säga som Oskar, mitt barnbarn, sa en gång när han blev förkyld: “Först fick jag ont i magen, sen fick jag ont i halsen och sen fick jag ont i huvudet och SEN kom sjukdomen!”
  Så fina bilder på barnbarnen och så stora dom blir snabbt!
  Så skönt att Du piggnar till nu när det är så fint väder.
  Ha det så gott! 🙂

 6. Svara

  Nilla

  13 april 2010

  Men fy sjutton. Ja nog har du fått så det räcker av bacillusker. Jag har ju haft samma elände under våren, både förkylning och magtjosan. Förkylningen är så gott som över. Börjar känna mig rätt så pigg. Har i alla fall jobbat två nätter och det gick bra. I dag ledig, har gjort nästan ingenting, duktigt va? Men sen blir det jobb onsdag och torsdag natt. Sen ledig i fem dagar.
  Krya på dig nu så du kan ut och njuta av våren.
  Kram

 7. Svara

  Kersti

  13 april 2010

  Jag tror du lyckades i alla fall till en del att spola bort bacillerna. Jag blev glad av att se att du orkat titta in hos mig. Du har helt rätt i att på torpet satt vi mest och njöt. Som tur var fanns där så mycket snö att något trädgårdsarbete var det inte tal om. Vi satt mest och läste med näsan i solen. Ljuvligt. Man behöver verkligen sådana dagar. Och nu börjar snart nedräkningen mot sommarlovet. Men innan dess är det fullt upp på jobbet, mycket men mest skoj. Och så har jag köpt en ny kamera som jag går omkring och bara är lycklig över. jag som inte är någon prylmänniska men detta är riktigt riktigt roligt. Kram

 8. Svara

  Synne

  13 april 2010

  Menar du att du inte är frisk ännu? Det var en seglivad sjuka det där….

  Så go hon är den lilla Melissa. Tänk va, 11 år. vart tar tiden vägen du…

  Här väntar besök hos hudläkaren i morgon. Mitt ansikte ser ut som jag vet inte vad. Brännskada grad 10 eller nått…Näe inte solbränd utan rocasea. En typ av psoriasis säger dom som vet. Min salva hjälper inte i alla fall… Kliar ihjäl mig…

  Så nu väntar sängen.
  Hälsa gubben 😀
  Kram från en irriterad grannkärring :mrgreen:

 9. Svara

  Turkulainen

  14 april 2010

  Ojojoj. Kom ihåg att dricka mycket vatten, det är jätteviktigt! Ätandet kan du inleda med t.ex. blåbärssoppa (har ni Valios goda bärsoppor i era affärer? Ja, andra “märken” är säkert lika bra). Och sov du, det gör gott!

  Här i Åbo har en magbasilurk vid namn Noro sprungit omkring vitt och brett. Kanske den åkt med Sverigebåten och spritt sig hos er också? Symtomen stämmer i alla fall. Jag och min man har sluppit Noro tillsvidare, men vi anfölls av honom för två år sedan. Det var förfärligt! Jag magrade tre kilo på fem dar, men det var nog en bantning som jag inte vill ha igen!

  Hoppas du nu orkar läsa i alla fall. Men ta inte itu med den av mig rekommenderade Sofi Oksanen just nu, för det är ingen lättsam läsning ehuru otroligt bra. Läs nån romantisk herrgårdsroman som kräver ett minimum av hjärnverksamhet eller titta på nån romantisk komedi på teve.

  Det ordnar sig!

 10. Svara

  TT

  14 april 2010

  Men fy för den lede vad du varit risig då, stackare!
  Krya nu på dej när solen skiner så vackert på dagarna.
  Vi har redan varit och fiskat två kvällar, underbart!

  Min pappa var över åttio år, och kroppen har tagit mycket stryk av allt supande.
  Själv har jag inte träffat honom sedan 1986 och sedan länge bestämt mej för att han inte finns… men… nu när han dog just när vi kvarvarande biologiska syskon träffades för första gången på 27 år och jag var i Finland så blev hans död så påtaglig.
  Dessutom var han in till mej på natten mellan lördag och söndag och sa adjö… spoky!

 11. Svara

  Punatukka

  14 april 2010

  Stackars dig vilken pärs 🙁 Låter ju som vinterkräksjukan och inte en “vanlig” magsjuka.Inte konstigt att benen fortfarande inte bär!Vilka fantastiska foton på lill-smultronet,sååååå gullig hon är med den obetalbara minen 😆 Stora prinsessan blir bara sötare o sötare,också. Sa jag att jag ska bli farmor igen?? Min äldste son blir pappa igen! I augusti på min födelsedag väntas den lille prinsen!
  Krya på dig nu vännen och du har rätt…nu har du fått din årsdos,minst! Kramar om och önskar alla sköna dagar!

 12. Svara

  Malin

  14 april 2010

  Stackars stackars dig, men skönt att du är på bättringsvägen ❗

  6-8 v sjukan kallades det som gick här när mina barn var krassliga sist, m feber, förkyln o släng av öroninflammation. Den innehöll även inslag av magsjuka o man kan vara sjuk i flera svängar upp till 6-8 veckor.

  Vi kom nog rätt lindrigt undan i alla fall. Jag hade iofs magsjuka 2 ggr i höstas så jag kan oxå tycka att jag skall gå fri ett tag.

  Det var ett svanpar jag hade skådat inte några svampar!! 😀

 13. Svara

  Gunbritt

  15 april 2010

  Va fina dina tvåbenta prinsessor är 😛 Härligt med barn och barnbarn 😉

  Dom små fyrbenta är ju bedårande…Lilla hjärtat Darling har ju en finfin teckning…
  Det är ju farligt att titta på bilder av valpar, blir ju liiite valpsjuk…

  Mina valpar är ju rätt stora nu 😉 fick träffa några i söndags då vi hade valpträff…
  Är så skoj att få se dom även efter det dom flyttat hemmifrån 🙂

  Kram Gunbritt

 14. Svara

  Kicki

  15 april 2010

  Nämen fy fan vad dålig du varit 😥 , inte konstigt att man inte har fått nån uppdatering på bloggen. Hoppas nu verkligen att du får vara frisk och njuta av våren, som ju faktiskt kommit med stormsteg senaste dagarna.
  Jag tror Berras förkylning tagit om för han har varit jätterisig i natt. det är bara att hålla tummen för att jag ska klara mig denna gången också.
  Hon är för go lilla minstingen.
  Kramen

 15. Svara

  Caroline

  15 april 2010

  Vilken otur att få alla sjukdomar på en gång! Hoppas de håller sig borta resten av året nu, så du kan vara ute med vovvarna och njuta av våren och sommaren!

  Härliga ungar!

  Caroline

 16. Svara

  Anki N

  15 april 2010

  Urk de där var ingen rolig hisoria..hoppas du är mer allert nu då. Sicken söt liten tjej, men hon är så lik någon ….vem är det..tänker så de knakar…nä ingen av Er, de e någon kändis…jag kommer på det..tids nog.

  Underbara bilder. Valpisarna växer oxå antar jag. Men då fick du inte träffa dem eftersom de ingen resa blev. Men de går väl fler bilar åt de hållet….

  Kramiz Anki N

 17. Svara

  EVA

  15 april 2010

  Usch och fy så jobbigt !!!

  1000 tack för din snälla kommentar hos mig…det värmer ! Nu kan det ju inte bli värre kan man tycka… Mår bara bra av medicinerna så jag hoppas det fortsätter så !

  ***

  KRAAAM EVA

  🙂

 18. Svara

  Leena

  15 april 2010

  Det är väl ingen som vill ha några basillusker nu…våren är ju här!
  😛
  Känna solen i ansiktet, gräva ner fingrarna i jorden i trädgården, köpa nya växter…oj, som jag njuter!
  Och sitta ute och höra fåglarna kvittra- det finns några här också men inte som ni har det 🙄

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 478
 • 499
 • 1 641 169
 • 5 101
 • 65 747
Sök här