Bloggen

Väck med ryggskottet, nu kommer svampen!

Av
den
14 augusti 2008

Tack för alla rara hälsningar, goda tips och råd angående mina ryggbesvär!
Jag kan lätt konstatera att de flesta verkar ha haft eller har problem med ryggen!
Och alla ni drabbade behandlar era ryggar på olika sätt med olika behandlingar.
Det är inte lätt att veta vad som bäst passar just mig.
Igår kände jag mig i alla fall lite bättre, lyckades dels duscha, halleluja vad det måste ha luktat i pörtet… och klä på mig, liksom ta två kortare promenader med Blinka.
Loppan fick följa med husse, en koppeldragande rådjurshund ville jag inte ha med mig!

Självklart hittade jag små gula knappar som lyste på skogsstigen, YES, mina första kantareller!
Någon borde ha smygfilmat mig när jag i slowmotion böjde mig ner, en centimeter i taget, tills fingrarna nådde de åtråvärda gulisarna.
Stora var dom inte, de flesta fick jag lämna kvar på tillväxt, men en svampmacka blev det allt!

Idag hade jag tid hos chiropraktorn som konstaterade att jag drabbats av ett ordentligt ryggskott!
Nu ska jag bara ta det lugnt, annars är risken att jag drabbas igen, huvvaligen! Fick med mig en massa tips om hur jag ska sitta, samtidigt konstaterade han att jag ändå var rätt smidig jämfört med många andra…
Trött som en elefant blir man efter en behandling så dagen har mestadels tillbringats i horisontalläge.

Annars har vi mellan skurarna (som kommer tätt..) drabbats av en total getinginvasion!

Fönsterbrädorna liknar rena djurkyrkogården, fulla av getinglik som ligger och skräpar, och flugsmällan har använts så flitigt att vi har stora fyrkantiga märken på fönstren, hihi
Sambon har råkat riktigt illa ut, först blev han stungen av en geting han trampade på, ajajaj, och idag skulle han sjasa iväg en alldeles för närgången geting med handen då den bet sig fast i fingret…
Det är så man faktiskt undviker att gå ut på balkongen och helst håller dörren stängd! Finns det inga djur som anser getingen vara en delikatess? Skator har vi massor av, dom kunde väl käka upp dem!

Dagens glädjeämne:

Det är inte mycket som blommar i naturen längre, men jag lyckades förra veckan hitta lite ögonfägnad! Snart tar väl de vackra höstlöven och granna flugsvamparna över..

TAGS
25 kommentarer
 1. Svara

  Helena

  14 augusti 2008

  Har getingaarna kommit till dig nu.
  Söt bukett, det vilda är vackrast.

 2. Svara

  annette

  14 augusti 2008

  Hej Paula!

  Så skönt att Du ändå kunnat vara ute lite grand, och så har Du fått se små gula delikatesser, är ju en stor lycka.
  Vi får hoppas att Du får ordning på Din rygg tills den verkliga säsongen börjar, skall ut och spana lite på ställena nu i helgen!
  Håller tummarna för att Du snart “skuttar” omkring i skogen!

  Kram //annette

 3. Svara

  Inger Maryissa

  14 augusti 2008

  Vad skönt att det känns bättre i ryggen nu, och hoppas det känns helt bra snart.
  Ryggskott är verkligen inte roligt, och det kan göra jätte-ont.

  Usch så läskigt med getingarna, och att de fortfarande är i farten och sticks.
  Ja just det….finns det inga djur som äter getingar ?
  Det har jag aldrig tänkt på.
  För i naturen brukar ju de flesta djur ha några fiender….
  Fast jag kan tro att getingar är för besvärliga att ens försöka äta, då de är snabba på att stickas…

  Fin bukett du fick ihop av sommarens sista blommor.
  Ha det så gott.
  Kram

 4. Svara

  Kersti

  14 augusti 2008

  Så skönt att du är på bättringsvägen.
  Jag hittade några få kantareller på torpet nu i veckan. Men konstigt nog ingen annan svamp men det kanske kommer.

 5. Svara

  Rajson

  14 augusti 2008

  Ryggskott-fy vad trist!Hoppas svamparna kan få igång dig.Annars får dy uppfinna ngn slags plockare så du slipper böja dig.
  Hur går det med OS-frossan?Vilken tur att Finland ära är räddad med dessa skyttar.Sen finns ju alltid räddningsplankan-spjut!
  Mina föräldrar har nog inte varit utanför huset.Mamma fick dtorhandla innan så pappa inte skulle behöva ta ut bilen på ett tag!Julafton för dom!
  Underbar bukett du hittade i naturen.Det börjar ta på det.Idag hittade jag midsommarblomster som blommade igen!

 6. Svara

  Catja

  14 augusti 2008

  Har du tid att gå i skogen raraPaula? Trodde du och gubben låg fastlimmade i varsin soffa, med pottorna ståendes under, nu när det är OS. Kylskåpet och frysen inflyttade till tv’n uppbullad med diverse färdigrätter. Bara att sträcka sig fram och putta det in i micron som naturligtvis står bredvid. :laugh: Vet ju hur tokig du är i sport. Får passa på då och gratulera till Satu Mäkelä-Nummela’s guldpeng!
  Badväder om två veckor? Men kära nån då har hösten börjat göra sitt intågande i landet och bada då? – nejtack! Har faktiskt inte ens badat i år i hav eller sjö när det var varmt. Lite sorgligt när jag tänker på det faktiskt.
  Jag är inne på sista dagarna på min semester. På måndag börjar allvaret igen. Att semestern går så mkt fortare än alla annan tid har jag aldrig förstått. Tid som tid tycker man, men icke sa nicke. På måndag byter Catja avd. och får nya kollegor och mestadels nya patienter också. Härligt. Är inbjuden till fest i morgon kväll över sundet med de nya kollegorna. De är fina. 🙂 Kram
  /Catja

 7. Svara

  Punatukka

  15 augusti 2008

  Stackars,stackars dig…..fy tusan för ryggskott,brrr! Hoppas du blir bra fort,fort,fort ( håller tummar o tår)från eländet!Vi har varit helt förskonade från getingar konstigt nog och ingen är gladare än jag! Ett år byggde dom bo under fönsterbrädan på balkongen….faaasa! Jag bombarderade dom med hårspray i brist på annat,tsss! Spray eller inte men försvann gjorde dom,hehehe!Härligt att se den vackra blomsterhinken,här nere finns inte heller mycket kvar tyvärr bara nåt smutsgult som växer i massor på åkern utanför fönstret….
  Kramar om alla pörtebor….och önskar er en sköööön helg!
  Redtopp

 8. Svara

  Punatukka

  15 augusti 2008

  Jisses….glömde ju att niga o tacka för gratulationer o hurra-rop…*L* Tack,vännen!

 9. Svara

  synne

  15 augusti 2008

  Skönt att ryggen är bättre nu.
  Hoppas det håller i sig.
  Har inte varit ute i skogen på ett tag. Det ösregnar ju och åskar så man blir galen.
  Men ska ut snart.
  Kantarellerna väntar på oss, taggsvampen lika så.
  Getingarna är visst lika illa överallt tror jag. Har en tennisracket med ström i. Gissa att den används flitigt. Luktar inte gott när man brännder de små jävlarna då, men borta blir dom.
  Kastar ut liken över verandan, men vet du en sak.
  Jycken käkar upp dom, vet du varför? Jag försöker hindra henne men nej det går inte….
  Kan dom inte sticka när dom är döda eller?
  Hundar är konstiga ibland.
  Ha nu en bra fredag och fortsatt go bedring.
  Kram mig.
  Synne.

 10. Svara

  Doris

  15 augusti 2008

  Hej Paula !
  Usch, så hemskt det låter med alla getingarna, ett av det goda med att bo på Island är just att man slipper allt sådant ;0) !
  Men så har vi ju så kallt också …
  Önskar dig en skön helg ( om ryggen tillåter det,när jag får ryggskott brukar jag ha en elektrisk värmedyna i sängen som jag tänder en liten stund innan jag ska gå upp, då värms det onda upp och “mjuknar” lite innan man ska försöka komma ur sängen ), själv ska jag jobba två nattskift, fint ;0).
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 11. Svara

  Leena

  15 augusti 2008

  Hej,
  Hittade dig när jag var på en runda bland alla bloggen i nätet…
  Jag är också en finska från Skåne…
  Mina ryggbesvär har varit borta sedan mars 07…jag fick hjälp av don s.k Masai-skorna. Skorna kostar men är värd pengar…behöver inte min naprapat längre…

 12. Svara

  Ragnvi

  15 augusti 2008

  Usch för getingar o ryggskott! Föredrar nog ändå getingarna…Skönt ändå att läsa att du är på benen ibland, är ju ändå det bästa!
  Trevlig helg på dig o sköt om dig!

 13. Svara

  Monica

  15 augusti 2008

  Ja ta det lugnt med ryggen nu. Jag har också ryggbesvär – mer eller mindre alltid. Det är kotor som är förskjutna m.m. så det lär ju inte bli bättre.

  ÄN har inte getingarna invaderat här men de kommer väl å då är jag orolig att katterna ska få de där otäckingarna i munnen – inte kul om de “sticker” till då.

  Trevlig helg på er!

 14. Svara

  lelu

  15 augusti 2008

  Bålgetingar det mötte mig i jordkällaren!nu var det svårt att bestämma sig om man skulle få hjärtattack eller bara hålla sig lugn , ack ack.. nu är dom borta …pys på flaska.
  Skönt att ditt ryggonda börjar släppa, var varsam i dina rörelser så du blir på alerten när jordens guld poppar upp efter allt regn.Vilken fin bukett du plockat, njutbart värre.Ha en bra sporthelg .

 15. Svara

  Mia

  15 augusti 2008

  Tack o lov att du åtminstone kan röra dig liiite…Jodå, här är det en helsikes massa getingar också! Tycker inte om… :/

 16. Svara

  Ingegerd

  15 augusti 2008

  Låter som ett bra tips med värmedyna innan Du går upp på morgonen! Värmedyna är jättebra för rygg- och nackvärk. Men se upp, jag menar se inte ned på svamparna, att böja sig framåt och nedåt brukar framkalla ryggont. Vore fint att utbilda hundarna till kantarellsök.Våra kan inte det ännu.

 17. Svara

  Hönsakadorran

  15 augusti 2008

  Vilken söt bukett du har fått ihop, så här på sensommaren. Getingar har vi också i massor. Jag har satt en lemonadflaska med saft i gräset och du ska tro att det är många getingar som har drunknat i den. Men jag kan sitta ute.
  Ha en skön helg.
  Kram

 18. Svara

  soffie

  16 augusti 2008

  🙂
  va härligt att du är bättre i ryggen ..
  Va försiktig bara så du ej får mer ont.
  FYYYY va äckliga de är getingarna,det verkar va invasion på dem..

 19. Svara

  Margaretha

  17 augusti 2008

  Vilken nedrig tur att du nådde ner till svampen 😀
  Älskar att plocka kantareller…
  Vad skådar mitt norra öga…hittade di en Lupin som blommade!!!!
  Kram
  Margaretha

 20. Svara

  Ulla

  17 augusti 2008

  Godmorgon! (eller kanske godförmiddag) Här är det slappt. Ligger i soffan och bloggar och ser på OS. Inte roligt med ryggont. Hoppas att det snart släpper. Tur att du har en kiropraktor som till viss del kan hjälpa dig. Getingar har vi oxå å det räcker. Jag blev getingstungen i somras och det innebär att jag nu är mer rädd än någonsin för dessa små djur. Önskar dig en skön söndag!

 21. Svara

  Bia

  17 augusti 2008

  Tro jag det, att du inte kan låta bli att plocka svamp, trots ryggskottet!
  Min farmor (finska så klart) tog sig med rullstolen ut i skogen, hasade ner på marken, plockade ett par liter lingon, krånglade sig upp i stolen igen och hem. Hennes barn blev vansinniga och menade att hon inte fick “gå” till skogen ensam…. 🙂

  Ha en skön söndag!
  Kram/Bia

 22. Svara

  Carina

  17 augusti 2008

  Ryggskott :down:
  Jo tack, jag vet hur det känns.
  Har varit så illa däran så jag var tvunget att stå i duch kabinen för att kissa, sitta gick det inta att göra.
  Håll dig varm och rör dig så saktligt fram.
  Kram

 23. Svara

  AnCa

  18 augusti 2008

  Hoppas att chiropraktorns omgång med dig gjorde underverk!? Själv är jag urdålig på att hitta de små gula godisarna men jag hoppas som vanligt på en givmild granne som vet var de finns, hi,hi…

  Krya på dig 🙂

  // AnCa

 24. Svara

  Caroline

  18 augusti 2008

  Usch, ryggskott är inte kul att ha! Hoppas det ger med sig snart, elektrisk värmedyna och aloevera-lotion på ryggen kan lindra en del.

  Här har vi oxo haft getingar, men vår elektriska flugsmälla har gjort susen, så fort vi viftar med den så försvinner de…! :laugh:

  Sköt om dig och ryggen nu!
  /Caroline

 25. Svara

  Victoria

  19 augusti 2008

  😆 Hehe… när jag läste rubriken så lät det precis som om du fått en omgång fotsvamp efter ryggskottet…

  Hoppas det blir helt bra snart!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 559
 • 681
 • 1 603 699
 • 5 032
 • 64 893
Sök här