Bloggen

“Vad är jäst?”

Av
den
17 december 2013

😆 Självklart måste jag göra en rubrik av det mest googlade uttrycket som börjar på “Vad är..”
Men hur kan det komma sig att så många undrar vad jäst är? :help:

Jag har inte en susning..

De mest sökta maträtterna på google är:
1/ Kladdkaka 🙂 (någon som höjer på ögonbrynen, inte jag 😉 )
följt av pannkaka, pulled pork (måste vara årets nyhet! 8) ), chokladbollar, scones, amerikanska pannkakor, sockerkaka, västerbottenpaj, äppelpaj och kärleksmums

Kan man då dra slutsatsen att de flesta googlande personer är gottegrisar? 😀 jovisst!

Jag tillbringade ju min helg mest inomhus kurande framför teven, igår bad jag att maken åter skulle ta med sig Blinka för vädret var såå tråkigt :ehh: men hallå, så kan jag ju inte hålla på!

Idag tog jag tjuren vid hornen, hunden i kopplet och traskade ut i vårvärmen!

vintern2009

men jag fortsätter bombardera er med vackra vinterbilder, såsom jag önskar att det såg ut idag,detta var 2009, för fyra år sedan!

Nu har jag trillat drygt två plåtar köttbullar till jul, jag har handlat sill för att kunna göra min goda chilisill men det mesta andra köper jag färdigt.
Skinkan har jag inte ännu bestämt vilken det blir, det finns ett otal att välja på men rökt ❓ , nä det ska min skinka inte vara!
Jag tror jag satsar på en närproducerad rå skinka och kokar själv i år. Om det nu går att få tag på en dylik…
Vilken skinka väljer du?

paula1959

Titta, Paula har varit liten…

Igår när jag hade en hundfri dag gav jag mig sjutton på att äntligen lära mig scanna foton med nya skrivaren! :oj:
Förut hade vi en HP men sedan x antal månader står det en Canon på bänken istället och den krävde lite ny kunskap för att jag skulle få till det.

paula1960

Trägen vann som synes, nu har jag mycket kul att pyssla med när andan faller på! :thumbsup:

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  17 december 2013

  Jag grunnar faktiskt på vilken skinka det blir ,jag har inte bestämt mig
  Det fanns en tid när jag lade ner skinkan i salt osv
  Då fick jag tag på av en från byn som hade grisar
  Då fick jag med benet kvar som jag ville, det var då
  Så det kanske rent av blir en färdig kokt men njää
  Söta foton på dig
  Snö också 🙂

 2. Svara

  Mia

  17 december 2013

  Vad är….?? Jag trodde du skulle köra en Jeopardy!! 😉
  Nu börjar termometern sjunka här, det behöver inte bli svinkallt men lite lagom tack….
  Så söta bilder på en go och rar Paula!!! Kul att ha i datorn också :thumbsup:
  Kram på dig!

 3. Svara

  Menageriet

  17 december 2013

  Skinka äter jag hos dotra, så jag köper ingen själv. Ibland har man tur?
  Hur gammal är Blinka nu? Full fart i snön och hon ser ut att gilla det. Bra att ha en snökompis! Vintern -09/-10 var både kall och mycket snö här och jag skulle flytta i eländet. -18 grader! Brrr! Den vintern vill jag inte ha igen. :thumbsdown:
  Roligt med gamla bilder och så bra att kunna skanna in och lägga över på dvd. Bra att lära sig något nytt, för då växer hjärnan! 😉 Du lyckades ju bra, tycker jag. :thumbsup: Det var väldigt vad Du hade växt på ett år? Men man ändrar sig ju fort i den åldern, det ser man ju på barnbarnen så snabbt dom blir stora.
  Ha det gott i tv-soffan och kram! 🙂

 4. Svara

  soffie

  17 december 2013

  å vilken underbar bild den översta full fräs i snön ååå va mysigt, Å även dina andra foton var ju helt fantastiska så fint med gamla foton, kramen

 5. Svara

  "LillaSyster"

  18 december 2013

  Fina foton! Ja vi har ju alla varit små…… :thumbsup:
  Skinkan är uppäten här, jag köpte en liten, liten färdigkokt och griljerade till andra advent då vi hade gäster. Det var inte bara gästerna som åt, Smulan var som galen :mums: Kram

 6. Svara

  Eva-Lena

  18 december 2013

  För mig blir det också “rå” närproducerad skinka, jag ugnsbakar den alltid. Jag är dock rädd för att snart kommer det bara att finnas färdigkokta skinkor, framför allt är de alltid mycket billigare, men jag tycker inte att de är goda. Jag är van med egeninsaltad skinka, det gjorde min mor alltid och även jag själv ett antal år, men den eran är passerad nu.

  Vi firar numer julen med Malin och hennes familj. Exmaken med sambo är också med, så barnbarnen får umgås med både mormor och morfar plus Gigi och Roland. Farfar till Tove och Kalle åker som regel på kryssning med sin nya fru (farmor var avliden innan de föddes). Vi har ju naturligtvis knytis då, och jag/vi ska bidra med skinka, waldorfsallad, gula sillen (med curry, paprika, purjo och äpple bla), risgrynsgröt och en fräsch sallad med rucola, päron, västerbottenost, hasselnötter och granatäpple (= Ernsts goda julsallad).

  Eftersom jag fått diabetes måste jag avstå från att baka så mycket, eftersom jag inte kan låta bli om det finns hemma. Lussebullar har jag dock bakat till Lina som är galen i det, och en omgång saffransgömmor blev det också, de bullarna är som en dröm, men jag var duktig och åt bara en halv, resten (sedan maken ätit typ fem stycken med mjölk till) ligger i frysen och väntar på julbesök.

  Jag är ingen julvän, tycker att det är så stressigt, men vi har lugnat ned både julklappsköp och pyntning till ett absolut minimum (vad nu det är?), dock är det så roligt med barnbarnen. Tove har bestämt att hon och mormor precis som i fjol ska klä deras julgran, möjligtvis m hj a lillebror om han håller sig i skinnet:)

  Till skillnad från dig är jag glad över vädret just nu, visserligen vill jag egentligen ha snö, men då måste kylan hålla i sig också så vi slipper slask och påfrysning efter det, halkan gör mig så isolerad tycker jag, vågar inte gå hur och var som helst då.

  Simma lugnt, snön kommer nog till er snart!

  KRAM från Gävle!

 7. Svara

  Ninni

  18 december 2013

  Vilka fina bilder! Jag har inte köpt skinka än…när jag nu ska göra det!!

  Ha en fin dag, kram

 8. Svara

  TantGlad

  18 december 2013

  Vad är?????? Ja nog är det vanligt med det utrycket.
  Det finns ju hur mycket som hellst att hitta då man gogglar.

  Villka Fina mysiga bilder du har. Och så fin paula var som liten. Jättefint kort.
  :thumbsup:
  Ha en fortsatt fin onsdag nu! / kram.

 9. Svara

  Kersti

  18 december 2013

  Vi köper en närproducerad på vår trevliga handelsbod och gör den själva i ugnen. Julbaket är klart och på fredag eller lördag ska jag fixa köttbullar. Vi firar hos min syster och ska ta med en del. Gravad vitlöksströmming måste det vara men den fixar jag på söndag.
  Jobbar sista dagen i morgon ska bli så skönt med jullov. Att få kura i soffan och bara göra ingenting.

 10. Svara

  Agneta

  18 december 2013

  Det där, scannandet, har jag på programmet framöver. Jag har så många bilder som jag måste göra något av och jag har det som vinterprojekt. Men det är något som säger mig att det kommer att bli platt fall – det brukar bli så när jag bestämmer mig för att få något gjort. Då hittar jag på något roligare……
  Du var en väldigt söte liten flicka med en stilig far (?), antar jag att det är.
  Skinka, jaaa, du, jag vet inte, den blir nog lokal och ganska vanligt, för så ska det vara.
  Agneta kram

 11. Svara

  Gun

  19 december 2013

  Det är så härligt med gamla foton, och tur att vi kan scanna in dom. Här blir det bara några skivor färdig skinka från butiken, jag kommer att äta borta hela julen.
  Jag är nog in och läser ofta ofta, men kommer inte åt att kommentera med telefonen, måste säkert ta en mera ingående studie med den;)
  Mörkt, vått och trist och ofta blåsigt här också, längtar så efter snön och ljuset som kommer med den. Tyvärr får jag väl vänta länge länge, dom har lovat sådant här ända till årsskiftet.
  Ta det lugnt med julförberedelserna, kram

 12. Svara

  Kicki

  20 december 2013

  Söta lilla tösen Paula!
  Så bra att du kom på hur du skulle scanna dina gamla bilder.
  Jag vill också göra det, men det blir aldrig av. Speciellt färgkort som bleknat och gulnat kan man ju få i skick som nya sen i fotoprogrammen.
  Det var lite skillnad på vintern för 4 år sen :oki:
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 450
 • 499
 • 1 641 141
 • 5 101
 • 65 747
Sök här