Bloggen Matrecept och kökstips

“Vad blir det för mat?”

Av
den
27 april 2014

0427a

Vild gissning någon? 😀

0427b

Blötlagda trattisar åkte med i koket

0427c

..som piffades upp även med hackade soltorkade tomater och Philadelphiaost med gräslök och kröntes självklart med ägghalvor! Mums så gott vårens första nässelsoppa smakar! 😉

0427d

Mina kompisar isbjörnarna håller på att smälta bort i värmen, men som förväntat så ska ordningen vara återställd lagom till Valborgsmässoafton så vi som vanligt får stå och huttra och frysa och försöka värma oss vid brasan!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  BrittMarie

  27 april 2014

  Där slank det ned många ingredienser, som jag aldrig hade tänkt på att ha i en nässelsoppa :mums: Gott lät det i alla fall – och nyttigt. Hoppas du haft en lika fin vårdag som jag!
  Kram

 2. Svara

  Mia

  27 april 2014

  Åh jisses vad jag längtar till nässlorna kommer! Kollar lite då o då, för det är verkligen en av vårens bästa primörer :thumbsup: Och gratis!!!! 😉
  Tar till mig tipset om svampen, det måste jag prova :love: :love: Kram på dig!

 3. Svara

  soffie

  27 april 2014

  har aldrig ätit nässelsoppa måste nog testa det nån gång:) kramen

 4. Svara

  Gunnel

  27 april 2014

  Jag har aldrig testat nässelsoppa, men när du skriver att du lägger i svamp också tycker jag genast det verkar lite intressantare. Det är dock tveksamt om jag själv kommer att laga den rätten…..men jag skulle gärna vilja smaka den nån gång eftersom alla säger det är en sån delikatess. Kram

 5. Svara

  "LillaSyster"

  27 april 2014

  Mmmm nässelsoppa! :thumbsup: Det kunde man få hos mormor och morfar då man var liten….. det är nog typ 40 år sedan jag åt det sist….. :ohno: Jag borde gått på nässeljakt…. ja ja nästa vår kanske! Gott är det i alla fall. Kram på dig!

 6. Svara

  Ninni

  27 april 2014

  Jag nämnde nässelsoppa för sambon men fick kalla handen… jag tror inte jag ätit det nån gång så det vore ju lite spännande.
  Nog är det väl typiskt att det ska bli sämre väder nu när vi ska få besök över första maj helgen?
  Härliga dagar har vi haft och jag har varit ute och trotsat allergierna. Men man blir rätt trött av allergier och ändå har jag rätt lindrigt tack vare alla mina mediciner. Blir det för jobbigt att andas drar jag i mig lite Ventolin så går det lättare. 🙂 Min yngsta dotter har dock fått hålla sig inne i flera dagar p.g.a. allergin.
  Hoppas inte väderprognoserna stämmer…
  Kram.

 7. Svara

  Marja

  27 april 2014

  Nässelsoppa med trattisar låter verkligen gott. Tyvärr är jag allergisk mot nässelsoppa, eller snarare mot de små bränncellerna i nässlorna. Jag ar smakat och får direkt en kliande och svullen hals. Ha en skön vecka. Kram 🙂

 8. Svara

  Herr Nilssons Fru/Ankii

  28 april 2014

  Go morgon bästaste Paula.
  Nässelsoppa har fru Nilsson aldrig ätit. Men jag såg att vi har brännässlor på tomten, så de måste jag se till att de kommer bort. VAr uppe hos korna i lördags med lillprinsen o då nässlade jag mig på benet…aj aj. Nä jag har inte skaffat kor..hihi…de e grannens vi hälsade på hos.

  Ja de sägs att Valborg blir sämre – men jag hoppas dom har fel. Jag tar gärna en varm o svettig valborgshelg oxå. Vi ska göra klart vårt soldäck så regn vill vi inte ha. Man får passa på när de är ledigt i fyra dagar. Jag har fortfarande en farslig hosta, men den är bättre så jag hoppas den flyttar helt o hållet snart. Blir rastlös av att inte få träna ….blä
  Kramiz bästaste Du

 9. Svara

  TantGlad

  28 april 2014

  Det ser riktigt intressant ut. Kanske man skulle testa?
  Må så gott och en fin dag till dig! :thumbsup:

 10. Svara

  Bia

  28 april 2014

  Mat, mat mat! Jag smyger runt på din sida, letar upp receptet på lammcurry och har just lagt köttet i marinaden. Men kan inte vänta på lammet ända tills i morgon, så det blev en enklare gryta också, som strax är klar. Nässlor tror jag inte att jag provat (är för lat för att plocka…) men älskar spenatsoppa! Kram på dig!

 11. Svara

  Gun Wiik Pils

  29 april 2014

  Oj, himmel va gott det där ser ut! En nackdel med att bo i en stad att man inte kan förse sig ur naturens skafferi det saknar jag verkligen!

 12. Svara

  Malin

  29 april 2014

  Trots tidig vår, gräsmattan färdigkrattad den 26 april, så ska visst vi också frysa in våren kring Valborg. Same procedure as every year typ.
  Nåja vi firar inte desto mer, har tagit ledig klämdagen och jag hoppas jag orkar tvätta några fönster därhemma.

  Hur som helst härligt med lite långledigt igen.

  Kramar !!

 13. Svara

  Raija

  29 april 2014

  Mmmm…så gott det ser ut. Jag har ännu inte hunnit plocka nässlor, men ska snart göra det.

  Fin header du fixat.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 326
 • 499
 • 1 641 017
 • 5 101
 • 65 744
Sök här