Bloggen

Vad ska jag gnöla om idag då?

Av
den
6 juli 2006


Jo, jag kan ju alltid gnälla om trådgården!
Varje förmiddag står jag o vattnar i rabatterna, sen är orken slut för den dagen!


Det finns ju så mycket som borde göras, ogräsrensning inte minst! Ordspråket “växer som ogräs” verkar stämma… men vem orkar i hettan? På norrsidan där jag har skugga har jag ingen rabatt heller, haha!


Jag skulle nog behöva en egen trädgårdsmästare, en gla skit som orkade dona o fixa åt mig! Ja bjuder gärna på fika!


Som tur är kan jag alltid skylla på kattungarna…. dom gör sitt bästa för att hålla mina rabatter uppluckrade! Och så kissar dom i min zinkbalja med ärtor…


Men dom är onekligen söta där dom ligger i den totalhavererade blomrabatten o njuter av skuggan!

Ikväll ska jag följa med min väninna till hennes hästhage. Jag tänkte titta på dom vackra djuren och ta lite foton när flickorna rider.
Dagens bad har jag redan klarat av, simmade en lång stund för att riktigt svalka ner kroppen.
Nu är det tyvärr omöjligt att hitta en enda vik som inte är ockuperad av turister…kan dom inte hålla sig på “sin” sandstrand så mina jyckar får härja fritt?

Mathållningen har också blivit knepig i värmen! Vem orkar stå i köksoset o laga mat i denna hetta?
Visst, vi har flyttat fram middagen till åttatiden på kvällen, men något lätt måste man ju äta även på dagen. De flesta verkar välja fil eller kräm och mackor, men det gillar inte jag.
Igår gjorde jag mormors gamla favoriträtt som hon kallade “ludiveto”.
Koka färskpotatis. Skiva de gröna blasten på knipplöken, fräs dem försiktigt i riktigt smör. Häll i en slurk mjölk eller grädde, låt sjuda en liten stund. Salta o peppra.
Enklare än så kan det inte bli, o jag lovar, det är gott!

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Pia

  6 juli 2006

  Inte så många som orkar blogga nu ser jag.. eller kommentera heller för den delen.
  Visst sjutton är det varmt. Nu är det 50 grader utanför mitt köksfönster.. solen står på och balkongen lider med alla sina blomster. Vatten, vatten skriker de.. Mat är det ingen ordning med alls här heller. idag var jag hos mamma och åt glass och en kanongod krispig liten pinne till kaka. Ikväll blev det kycklingbröst med en kanongod gräddfilsås med chili, örtkryddor och honung. Till det de goa nypärorna..
  Blev så upprörd då de visade på TV hur hundar lämnas i bilar inlåsta utan luft eller vatten i denna värmen..
  Ha de gott så hörs vi..
  Kram

 2. Svara

  Anne-Lie

  6 juli 2006

  Är jättetrött, men slänger in några rader ändå… trädgårdsmästare kan jag vara själv, har så lite rabatter, men en snickare vill jag ha hit… Sönerna jobbar ju hela dagarna å maken har ju sin Bechterews sjukdom… inte i linje med aw:s projektplaner med andra ord.
  God natt…

 3. Svara

  "Ninni"

  6 juli 2006

  Vad du är duktig som orkar blogga när det är så varmt. Men det är förstås skönast inne i värmen. Jag har legat “för ankar” idag men det var ju lika bra det för det stod stilla i värmen ute så jag klarade ändå inte av den.

  Oj, va kattungarna blir stora och sötare för varje dag!

  Hoppas du får dej ett dopp varje dag. Jag håller mej nog till duschen jag.
  Kram

 4. Svara

  mariannE

  7 juli 2006

  God Morgon!
  Håller med dej! skulle vilja vara en av dina söta missar just nu och ligga i svalkande rabatt- gärna med en snygg trädgårdsmästare hihi.
  Inatt halv 3 var det fortfarande 30 grader ute och nu klockan 9 på morgonen står termometern på 32 och det är INTE i terrariet som faktiskt är kallare. Tror jag hoppar in där istället hihi!//
  När det gäller mat under dagen så kan man ju äta bär om man har det … Förresten ska alla dina kattungar få nya ägare? eller skall du behålla dom ? //
  Mmmm det där du skrev i min GB har nog de flesta någotsånär laglydiga funderat över. Men som du säger – nånstans på vägen kommer rättvisan att skipas för det är ju bara så att sanningen segrar till slut oavsett hur lång tid det tar. Du skrev fint om bördorna där! TACK det skall jag ta med mej
  och bära i min lilla ryggsäck som hänger på magen.
  Det finns massor med människor som har det svårare än mej och tyngre bördor att bära och jag har så mycket att vara glad över … men ibland känns det bra att skriva av sej om det man tänker på. Hoppas bara rätt personer läser och får sej en tankeställare.
  /M

 5. Svara

  Tina

  7 juli 2006

  Hur är det med paddan idag? 🙂
  Varmt som attan idag oxå men tydligen skulle det bli regn i helgen men jag tvivlar på det nån skvätt kanske….visst skriker blommorna efter vatten, gräsmatta har jag knappt ingen längre allt är bränt o jag vågar inte vattna här är 1 brunn till 4 hushåll o det sinar ju även där när det är så torrt.
  Men trots allt föredrar jag nog detta framför kylan på vintern, men konstigt nog är min värk inte mycket mindre nu kanske det är för varmt för kroppen?
  Kram

 6. Svara

  Doris

  7 juli 2006

  Oh, vad det låter gott med “ludiveto”, får fråga Petter om han har ätit det någon gång ;-), ska prova det när jag får mina nypotatis i september :D.
  I dag har vi 7 grader varmt, disigt och duggregn så du kan tro att jag börjar räkna dagarna tills att jag och Jóhann åker “hem” 😉 !
  Rabatter, vad är det för något 😉 ? Jag hade visst en sådan en gång i tiden men blev så less på det när fåren alltid käkade upp blommorna att jag har gett upp 🙁 …
  Jaja, sköt om dig i värmen, jag ska ta en VARM dusch innan jåg åker till stan.
  Kramar, Doris

 7. Svara

  Catja

  7 juli 2006

  Tips på latmat nu när det är somamr. Koka mycket pasta och potatis. Gör olika kalla sallader var för sig som tål att stå i kyl ngn dag. Pastasallad med någon hemmagjord vinegrette, grönsaker och ngt kött, färdiggrillad kyckling kanske. Gör detsamma med pootatisen och du har några dagars “latmat” 🙂 Orkar du, stek en korv till!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 213
 • 770
 • 1 610 881
 • 5 044
 • 65 073
Sök här