Bloggen

Sommarbete för folk o fä…

Av
den
7 juli 2006

Några har undrat hur jag orkar sitta o blogga i hettan?
Inte alls svårt, sovrummet är det svalaste rummet, och så mycket annat än att sitta här framför datorn eller ligga i sjön orkar man ju inte med!


Idag var vi ute vid sjön lite tidigare och då fick vi vara där solokvist!


Gubben skulle också vilja ta ett dopp före jobbet, men han måste kunna dyka i vattnet!
Här finns inga bryggor eller torn att hoppa från, och han hatar att vada i bland stenar o gyttja…
Jag gillar det inte heller, men är det enda sättet så…

Hemkommen så har jag tagit hand om min djurkyrkogård, dvs. alla mina fönsterbrädor fyllda med döda insekter…

Igår följde jag med min väninna till deras sommarhästhage med hennes dotter och kompis.
Här följer ett potpurri av foton från Hösjön:


Flickorna går o hälsar på kusarna och deras ständiga följeslagare, bromsarna, stora som fyrtorn!


Grimmorna åker på


Tjejerna rider barbacka
För att se fler foton, klicka här nedanför!


Och så ner i sjön o bada, gissa om jag är avundsjuk?


Synd att inte morsan hade råd att låta mig rida, hade nog kunnat bli en riktig hästtjej…


Kan det bli så mycket mer sommar än såhär?


Hästarna var inte så pigga på att bli ridna på i värmen, så dom får återvända till hagen


Nytt vatten fylls i hoarna, nu kan dom fortsätta gå o beta


Varje morgon o varje kväll kommer flickorna hit för att sköta om sina älsklingar

Imorgon inträffar årets höjdpunkt i byn, åtminstone för mig, Lions sommarauktion!
Självklart kommer jag att vara på plats och fynda!
Tack för alla mattips jag fått, ikväll satsar jag på en bondomelett med fläsktärningar, färsk spenat, rädisor, potatis och så ost förstås.

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  "Ninni"

  7 juli 2006

  Även jag har badat idag… i varmbassängen på rehab! *hihi* Sista chansen före semesterstängningen. Nu öppnar de 14 augusti igen.
  Det var jobbigt att cykla dit idag. Matt sedan gårdagen och så denna värme. Även jag äter betablockerare för att få ner hjärtrytmen så det kanske är därför jag blir så klen av värmen.
  Fick åska ikväll men det var inte så väldans till åskväder och bara tre droppar regn ungefär… Men bromsarna kom igång iaf och jagade in mej från altanen.
  Ha så kul på auktionen. Själv ska jag till Bollnäs för att lösa melodikrysset “live”.
  Kram!

 2. Svara

  Monica

  7 juli 2006

  Vilka fina bilder – hästar är underbara djur. Skulle min dotter se dessa bilder skulle hon nog bli lite “hästsjuk”. Hon var härstbiten under många år och saknar det då å då.

  Lycka till på auktionen!

  Kram

 3. Svara

  Anne-Lie

  7 juli 2006

  Nog har man vuxit upp på hästryggen. Hade tänkt skaffa mig en cojbojhäst nu som vuxen me, men jag valde mellan dogs å häst… å det blev dogsen. Här har inte badats ute ännu, men tror nog det ligger nära till med ett dyk i kanalen… bara det att jag har fullt upp med alla projekt, på bekostnad av mina värkande handleder.
  Nu ska jag smutta vidare på min lilla drink finlandia/fanta exotiska frukter. Kram å hej…

 4. Svara

  leila

  7 juli 2006

  hej, jösses ,har du en djurkyrkogård hemma hos dig :)hahahha
  så skönt det såg ut med hästarna, som ung så red jag men blev sen skrämd men jag har en önskan att rida igen, nångång ska jag försöka igen, skulle vara så kul. tack för dina kloka ord i min blogg, har sagt det förrut o säger det igen, dina ord ger mig styrka på vägen, kram på dig för det, jag är fortfarande mitt i flytt, ska skriva om det i bloggen sen när jag orkar, just nu så är det uppackning o bad emellan som gäller, kram o pusspåre leila

 5. Svara

  Tina

  8 juli 2006

  Åh vad det såg härligt ut! Red oxå när jag var ung men nu är jag för feg… 🙂
  Kram

 6. Svara

  Qilin

  8 juli 2006

  Hej där! Så fint du simmar i det klarblå vattnet, men så långa ben du har?

  Länge sen jag hördes av, men jag råkade “komma bort” så nu har jag fastnat i Malaga. Här är väldigt varmt men konstigt nog kallt i vattnet, sanden är brännhet och vätskebehovet stort, Jadå , jag dricker bara vatten och äter bläckfisk i alla storlekar, former o tillagningssätt. Vill du ha recept kanske?
  Kram på dig!

 7. Svara

  Pia

  8 juli 2006

  Djurkyrkogård.. ha, ha du är då för rolig..
  Så vackra bilder på pållarna i vattnet..
  Vilket program fixar du ner dina bilder till lämplig storlek.. Jag gör det i PSP, men tycker inte alls de blir så fina. Man vill ju ha dom klara liksom orginalet..
  Skönt att ha bad så nära för dej.. Vi har en plaskedamm som nu är fylld med vatten.. kanske jag skulle ta och trampa ner där böand alla barnen. Där var vi alltid som barn liksom mina egna ungar, då vi inte kom till havet..
  Kram

 8. Svara

  Bia

  8 juli 2006

  Hej Paula!
  Blev det några fynd på auktionen?
  Finfina hästbilder! Men de är bäst just så, på bild, tycker jag…har en släng av hästskräck..! Vilken urladdning vi fick här idag! Åska och riktigt spöregn, länge! Så nu går luften att andas igen, så nice!

  Ha det gott!
  Kram/Bia

 9. Svara

  Doris

  8 juli 2006

  Så härligt det låter att gå på Loppis, hoppas att du gjorde riktigt många fynd 😉 !
  Har du fått solsting, eller? Nej, förlåt, jag skojade bara, det är klart att du är välkommen :D!!!
  Du undrade om katterna inte stöter på varandra ute, det gör de inte för Prins Mjá den stackaren får inte vara ute :(. Om Davíð tar honom igen efter ett halvår ska han ju bo i en lägenhet inne i stan och jag vill då inte att han har vant sig vid att få vara ute och så helt plötsligt går det inte längre…
  Jag har lagt in några bilder på våran gård i mitt “Sommaralbum” på min sida, titta gärna men du får ha lite tålamod för “spacen” är väldigt knäppa med bilder nu, man måste ge dem tid att ladda ned alla bilderna innan man börjar titta annars blir det bara strul….
  Sköt om dig!
  Kramar, Doris

 10. Svara

  Anki

  9 juli 2006

  Oh så mysigt, fina bilder. Men du! de e väl inte försent att lära dig rida nu? Själv ska jag öppna hund- och hästpensionat när jag blir stor….*ler*.

  Drömmande Anki

 11. Svara

  Pialill

  9 juli 2006

  Kanonfina foton som vanligt..
  Mysigt att bada med häst…jag får nöja mig med att bada med hunden, men det är skoj det med.

  Kramkram…nu ska jag trava vidare. Har inte varit på nätet på några dagar.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 536
 • 562
 • 1 610 434
 • 5 044
 • 65 064
Sök här