Bloggen

Vägglöss och spindel i örat….

Av
den
12 januari 2006

Vad mycket gräsligheter man läser om! Blää!!!
Vägglössen är tillbaka, har kommit för att stanna, säger Anticimex!
Och kvinnan som hade en tumnagelstor spindel boendes i örat! Hon trodde hon hade vaxpropp o till sist tog hog Revaxör, o ut ploppade spindeln! Gubben min är ju lite lomhörd (kanske viljebetingat?!) så jag får väl börja fråga honom: “Har du en spindel i örat, älskling?” när han inte låtsas höra vad jag säger, hihi!!
Och jag som aldrig pladdrar i onödan, tjihi!
På tal om hörsel så tittade jag igår på nya “Dialekt-programmet”. Jag tycker det är spännande med dialekter! När jag flyttade till Sverige 1978 trodde många att min finlandssvenska var norrländska eller gotländska!
Idag har jag en dialekt som närmast är en blandning av finlandssvenska-stockholmska-dalmål….
Dom säger ju att finlandssvenskan är den ursprungliga svenskan som talades innan rikssvenskan bestämde vad som var rätt eller fel.
Idag har jag känt mig som fången på fortet, isgata utanför dörren, den enda promenad jag vågade mig på med livet som insats var till postlådan!
Det blev 100 meter på vingliga ben! T.om jyckarna gled omkring och fick inget fäste för tassar o klor!
Snötäcket har minskat från 35 till 20 cm, såå onödigt!
Vi har ju 3 vintermånader kvar, då kan det väl få vara kallt o snörikt!
Eftersom jag suttit “instängd” på min kammare så har jag passat på att fylla på matrecept på hemsidan.
Mest har det blivit olika svamprecept, så har du svamp i frysen eller skafferiet, så passa på att titta på mina tips, kanske kan du hitta något du inte prövat på tidigare!
Många soppor blev det också, jag är ju soppoman på vintern, och under rubriken “grönt o skönt” hittar du receptet till Kinesiska tebladsägg, som jag ännu inte provat, men det låter så spännande så jag bara måste göra det! Snarast!
Alla recept ligger under sidan “Matnyttigt” i menyn längst upp på sidan.

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  *Ada*

  13 januari 2006

  Jo du..läste samma blaska som dej antagligen..Hua!:((..Men såg 2unga reportrar från Expressen o Aftonbladet på TV..De sa ju själva att man INTE kan tro på allt.Det handlar om att sälja.PENGAR som vanligt.
  Hur gör du med vovvarna då?Om du inte kommer ut?Halkar de omkring ensamma i Säfsen..hehe?
  Åsså måste jag fråga,Hade du Svenska som Modersmål/huvudSpråk i skolan?Kan inte förstå hur ni alla är SÅ duktiga på Svenska?
  Trodde du kommit hit då du var liten…pytteliten..hihi!
  Ada kramarom på julens åkautdag!(DEN du..hehe)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 542
 • 590
 • 1 641 823
 • 5 101
 • 65 753
Sök här