Bloggen

Välkommen ljuva sommar!

Av
den
2 juni 2007

Äntligen, säger jag som inte är någon solfantast!
Men nu var det så länge sedan jag såg solen att jag faktiskt välkomnar den hit till oss!
Minns inte när vi senast intog morgonfikat till svalornas kvitter i syrenbersån…

Den tillpiggnade teven höll bara några få dagar, igår kväll gav den upp helt och vi spelade Backpacker på datorn istället…
Har letat som en galning efter en billig ersättare, vi har bara inte råd med en ny LCD eller plasmateve…det har bilskrällena, veterinären och en kommande flytt omöjliggjort.
Nu har jag hittat en ny bildrörsteve på Net-on-net för knappt 2000 spänn!
Tycker det låter väldigt billigt och bra, för vi har 10 mil enkel resa till närmaste större hemelektronikaffär i Borlänge! Och dom säljer inga teveapparater i vettig storlek under 4000,-
Är det någon av mina besökare som har erfarenhet av att handla på Net-on-net?
Vore bra att få några tips innan jag klickar in beställningen…

Nu ställer jag in mig på en härlig helg utomhus, med lite tomtbestyr och grillning.
Loppan är i höglöp och uppvaktar flitigt husets katter i brist på andra kavaljerer, haha!
Ha en underbar första sommarhelg allihopa, idag är det förresten skolavslutning för alla skolelever och nybakade studenter i Finland!


På tal om skolor, visst ligger Fredriksbergsskolan vackert!


Campingplatsen ligger fortfarande öde, men inte så länge till! Detta är en naturcamping utan eluttag så vi har inga långliggare här, men många brukar stanna en eller ett par nätter i husvagn eller tält.


För bara några år sedan var det full aktivitet på vår fina fotbollsplan, nu finns inte ett enda fotbollslag kvar och maskrosorna har helt tagit över planen.


Jag kommer att sakna den underbart vackra och karga Säfsen-naturen!

Loppan önskar alla fyrbenta kompisar en Trevlig helg!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  2 juni 2007

  Hej i solens sken!
  Som vanligt fina bilder.
  Ja, visst är det härligt att äntligen solen skiner på oss. Jobbar ute hela dan. Hann inte (ville inte ) ens laga mat, det fick bli en tallrik fil på dan. Har gjort en rabarberpaj (årets första), sonen med familj kommer på eftermiddagsfika. Lilla Elvira 4 månader idag. Potatisen är i jorden (äntligen)och jag ska så lite (med betoning på lite)grönsaker. Gruvar mig för alla plantor som ska i krukor, jag vet inte hur jag ska pussla ihop dem. det är lika illa varje år.
  Jag har ingen erfarenhet av Net on net, men jag har en kompis som köper massor av olika begagnade saker via Blocket.
  Lycka till med ny TV.
  Kram/Kicki

 2. Svara

  Sigge

  2 juni 2007

  Önskar Loppan en trevlig helg!
  Nu lägger sej matte i och påstår att det ska jag önska de tvåbenta också.
  Förövrigt s¨å har jag nosat upp miniatyrkantareller idag!!!!!!!

 3. Svara

  Bia

  2 juni 2007

  Hej Paula!

  Min Sladd, som handlat av net-on-net, säger att de är snabba och bra! Det enda man ska kolla är var närmaste reparationsverkstad ligger och det gjorde han via deras sida!

  Ha en härlig helg i sommarsolens glans!
  Kram/Bia

 4. Svara

  Sigge

  2 juni 2007

  Läste att du hade problem med svampförvaringen.
  Matte säjer att du ska torka så mycket svamp som möjligt.
  Det som inte går att torka (kantareller t ex) går utmärkt att konservera. Tar ingen plats i frysen, håller´i åratal och blir godareän fryst.
  Om du vill kan jag be matte att hon mailar tillvägagångssätt till dej.
  Jag letar och plockar ju bara resten får hon göra.

 5. Svara

  Pia (Pimli)

  2 juni 2007

  Hej Paula!

  Jag inser att tiden gått och att det var hur länge sen som helst jag hälsade på hos dig. Jag gör inte så mycket tid vid datorn och det jag gör blir oftast bara att skriva i min blogg och dona med lite foton. Men det är väl som det är och jag skulle tro att ni överlever utan täta besök från mig ;).

  Det är sorgligt med Larissa. Jag lämnar en varm tanke här. Och finns det en himmel för oss, så finns den för hundar också!

  Sen läser jag att ni ska flytta från ert pörte. Ett stort beslut, men allt går ju. Man bor där man sover, så är det ju.

  Min farmor växte upp i Ludvika, i Ickorbotten. De hette Cornelius i efternamn och hennes pappa var nån sorts “brukspatron”. Först ägde de Garpenbergs gruvor, men det gick i konkurs och de flyttade istället till Ludvika. Min farmor gick bl.a. i flickskola i Stockholm. Som gift bodde hon länge på Djursholm. Ett mycket intressant liv. Och hon var en underbar människa och fantastisk farmor! Pengar och status var aldrig viktigt för henne – hon levde för helt andra saker och älskade den period i livet när de bodde i Born (där pappa bor nu) och hon hade ett litet hönseri och levde som värsta “bondmoran”.

  Jag tittar snart in igen. Ska bli lite skärpning, jag saknar er alla!

  /Kramar

 6. Svara

  Kersti

  2 juni 2007

  Hej!
  Skoj att du hittat till min sida. Jag var ju tvungen att titta in till dig. Jag läser också mycket, det ska bli spännande att läsa dina bokrecentioner.
  Här i Stockholm (Enskede)har solen strålat hela dagen. Hunden (en finsk lapphund) tycker att det blir för varmt men vi andra njuter./Kersti

 7. Svara

  leila

  2 juni 2007

  Hej, finfina bilder. Nu är det sommar. jag jobbar i helgen och det är så skönt att cykla mellan brukarna när det är riktiga sommarkvällar. jag jobbar kväll denna helg.jag har vänner som köper via net on net, bara positivt, kram på dig /leila

 8. Svara

  Lallis

  3 juni 2007

  Oj, så fina bilder:)
  Ja, det är helt ljuvligt att sommaren är här!
  Du har enliten utmaning inne hos mig.. igen.
  Om du vill
  Kram Lallis

 9. Svara

  Pialotta

  3 juni 2007

  Hallåsan..
  Nej har ingen erfarenhet av Net on net alls.. Vår TV gick ju oxså sönder, men reperationen piggade på den. Betalade 830:- det mesta var för arbetslön.. bara smågrejer det materiella..
  Vi behåller den ett tag till.
  Tradigt när så pass nya apparater går sönder.
  Förstår att ni inte har råd med en av nyare format.. pengarna ska räcka till så mycket annat ju.
  Hoppas du hittar en bra apparat..
  Fina foton som vanligt och din Loppan är bara så ljuvligt go 🙂
  Kram på dig

 10. Svara

  Eva

  3 juni 2007

  Har ingen erfarenhet alls av Net on, men teven härhemma kostade precis under 2000 och den är bra, jag vet inte ens vad det är för en teve, en vanlig sån där bara tror jag *fnissar*

  Jasså, Loppan lever loppan med kissemissarna.
  Härhemma är det lugnt, men jag ska fånga in The Boss nu och trimma i hans päls och så behöver han få sej ett bad igen.

  Solsken över dagen här också, inte min grej, men eftersom det finns vindsus i den också så går det an.

  Kramigaste kramen!

 11. Svara

  Gunvor

  3 juni 2007

  Härliga sommarbilder.Vi har haft vackert väder vi också i stugan..men det blåste isiga vindar bakom stugan. Bara solen som var skön. Hoppas du får en skön vecka!Och att du hittar en bra TV till bra pris.
  Ha det gott!

 12. Svara

  Doris

  4 juni 2007

  Förstår så väl att du inte har råd med att köpa en plasmateve eller vad det nu heter, de är ju skitdyra !!
  När är det som ni ska flytta? Tyckte att det såg såå fint ut där också ;0).
  Sköt om dig!
  Kramar, Doris

 13. Svara

  "Ninni"

  4 juni 2007

  Hej!
  Min äldsta köpte sin tv där för ca 2000 för 3 år sedan. Den håller fortfarande iaf men jag vet inte hur det är om man måste reparera grejerna… var deras ställen ligger och så. Samtidigt så kan det ju dröja några år innan tv:n behöver repareras och då kanske det inte ens är värt att reparera en så pass billig tv. Vad vet jag..?
  Tack för besöken på min sida. Nu har jag fått in alla bilder från Santorini i ett album på spacet men inte i bilddagboken än.
  Är i Järvsö fortfarande och tänkte njuta av solen här idag innan jag far hem till Alfta i morgon och tar itu med alla “måsten”. Finns många såna i Alfta nu… har inte satt ut en blomma – inte ens köpt dem.
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 359
 • 369
 • 1 608 587
 • 5 041
 • 65 037
Sök här