Bloggen Matrecept och kökstips

Grymt goda hamburgare!

Av
den
4 juni 2007

Vilken helg vi haft!
Vi har faktiskt gömt oss i den doftande skuggiga syrenbersån, där knoppbristning pågår…

Och grillat har vi gjort, både lördag och söndag.
Tänkte dela med mig av mitt hamburger-recept, för det finns inget som går upp mot egenhändigt snickrade hamburgare! Och hur enkelt som helst att blanda ihop!

Du behöver:
400g nötfärs
ca 2msk vetemjöl
1 ägg
1,5 msk Hickory marinad
salt och peppar


Jag köpte denna färdiga marinad och har använt den flitigt. Jag gillar den rökiga smaken, och har bl.a marinerat fläskfilé som blev jättegod

Se till att köttfärsen är kylskåpskall när du blandar till den! Forma först bollar, platta ut till hamburgare, lägg dem på en oljad bricka


Tips! Om du ställer in brickan i frysen en stund innan grillning så blir det lättare att hantera dem på grillen!

För att fördjupa den rökiga karaktären täckte jag burgarna med rökt korvost.
Vi anses lite knäppa för vi vill inte ha någon dressing på våra burgare, men alla tillbehör väljer man ju själv!


Smaskens med sallad, lökringar, färsk tomat och saltgurka…
Det var inte sista gången vi grillade hamburgare! Nästa gång skippar jag hamburgerbrödet och väljer ett gott fullkornsbröd som tillbehör istället!

Idag bär det iväg mot staden för en shoppingtur..

Ha en underbar måndag alla vänner!

TAGS
10 kommentarer
  1. Svara

    Gunvor

    4 juni 2007

    Tack detsamma säger jag! Ha det så trevligt i staden o hoppas på god shopping!

  2. Svara

    Gunvor

    4 juni 2007

    glömde kommentera dina supergoda hamburgare. Åtminstone tror jag på det att dom är supergoda! Du har så många bra recept! Blir jättesugen nu!

  3. Svara

    Catja

    4 juni 2007

    Ett tips som funkar med både hemmagjorda hamburgare som grillade hela kycklingfiléer – använd pitabröd men värm dem i micro så de blir mjuka istället för ugn! Mmmm gott och matigt!

    Kram
    /Catja

  4. Svara

    leila

    4 juni 2007

    Hej, oj vad sugen jag blir på burgare. Ska köpa den där marinaden och prova. tackar och bockar för tipset , kramis leila

  5. Svara

    "Ninni"

    4 juni 2007

    Tack för det tipset också! Ska försöka hitta den marinaden. Jag brukar göra hamburgare själv men då för att steka i stekpannan inne och då använder jag inget mer än köttfärsen och ett uppvispat ägg.
    Kram igen och nu för sista gången idag.

  6. Svara

    Ingegerd

    4 juni 2007

    Du verkar så glad och pigg nu i dagarna, Paula! Roligt när det är såna dagar minsann. Hamburgare var en bra idé, jag är ju inte road av matlagning, men detta borde jag kunna ta itu med! Berättar Du sen vad du har shoppat, kanske? Nyfiken blir jag!

  7. Svara

    Sigge

    4 juni 2007

    Nu finns det en bild i min blogg på mej och min älskade Milou.
    Kanske vore nåt att testa på Loppan nu????
    De där hamburgarna borde matte göra åt mej. Lät gott.

  8. Svara

    aw

    4 juni 2007

    Måste självklart testa burgarna… tror jag plockar fram grillduken jag köpte på mässan.
    /aw, som tackar för grilltipset.

  9. Svara

    EVA

    4 juni 2007

    Mmmm nu blev jag ju hungrig ! Lät jättegott…måste provas !

    KRAM EVA

  10. Svara

    Pia

    5 juni 2007

    Visst är det godast med hemkört.. Jag köper sällan i affären de där hamburgarna.. Nä fram med kryddor o gott gott.. fixa.. snickra till all den goda maten själv.. Den där marinaden ser fin ut.. se om jag hittar i hyllorna:-)
    Kram på dej i bersån)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 408
  • 422
  • 1 585 011
  • 4 539
  • 58 067
Sök här