Bloggen

Våren är försenad!

Av
den
8 maj 2012

Det är inte bara tågen som inte håller tidtabellen, titta vilken skillnad i trädens grönska mellan ifjol och i år!

Men vad gör det när solen tittar fram och man håller värmen genom att skrota runt på tomten med en kratta i handen?
Skör som man är har man redan åstadkommit första blåsorna på händerna, hihi, det är lätt hänt när man agerar mänsklig mossrivare.
Vi måste nog i år inhandla något mossmedel, det är tillräckligt med två mossiga typer i pörtet…

Måsarna har haft fräckheten att skita på mitt fikabord, att dom bara vågar!

..medan kanadagässen kurtiserar i vassen

Igår tillagades årets första nässelsoppa, mums, från den egna odlingen, den enda primören som verkligen trivs här i rabatterna :mrgreen:

Ja det var min dagsrapport från pörtet idag, må solen skina även över er mina kära vänner!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Tette Merio

  8 maj 2012

  Satt precis och tittade på Vetenskapens värld, där man tog upp det motsatta. Nämligen att våren tydligen kommer två veckor tidigare idag, än den gjorde för 30 år sedan. Globalt! En massa biologer världen över är, enligt programmet, enormt bekymrade över det, eftersom den globala uppvärmningen för med sig att djur och växtrike hamnar i osynk med varandra. Att temperatur och årstid också hamnar i osynk med varandra och att vissa arter därmed riskerar att helt dö ut.

  Tänk så olika man kan uppfatta livet och världen. 😉

  Kram!/Lillasyster.

 2. Svara

  Astrid

  8 maj 2012

  Här är det rätt mycket snö kvar på gräsmattan än men det är nog rätt normalt än så länge
  När ungarna var små så brukade jag säga att två veckor in i maj då är snön bort
  I skugga kan det ligga kvar till slutet av maj

 3. Svara

  Ankii

  8 maj 2012

  Sen – ja jag tycker då den var tidig fast de var ju här:)
  Uch o fy vilka fräcka fåglar som gör toalett på ditt bord. På tal om fåglar var jag i Köpingen o utefikade igår. Där var fåglarna så tama så de kom fram och åt på talricken som stod precis framför mig..tuffingar,,fast man ser väl snäll ut:)

  Nässelsoppa – har jag aldrig ätit. Min kompis Rosa var här på förmiddagen o hon hade också gjort nässelsoppa och nässelpaj på morgonen – vad flitiga folk är:)

  Kramiz på dig

 4. Svara

  Mia

  8 maj 2012

  Hihihi, vilken fin konstnär du har hittat där! 😆
  Helseeeke vad fint ni bor där, nära vattnet! Nog är jag lite avis, sörru…även på nässelodlingen! 😉 Men jag ska ut och leta, för jag längtar snart ihjäl mig på nässelsoppa! Kanske jag hittar nåt i helgen, när jag ska till Junsele och hälsa på 4 hundar, 3 katter och en karl! Hopplösa jag, men roligt kan det bli, som vi har skrattat idag på tel….i 1½ timme!
  Kram på dig, goaste Paula!

 5. Svara

  Mia

  8 maj 2012

  Kamelmannen!!!!!!!! Jisses Paula, det hade jag glömt att jag sökt till!!!! :mrgreen: :mrgreen:
  Han bor ju på Öland, nä, denne bor i Ångermanland….*L*

 6. Svara

  AprilSus

  8 maj 2012

  Jag håller med om att det skiljer någon vecka mot förra året. Fast från början tyckte jag den var väldigt tidig, redan i slutet av februari började vi få vårkänningar här nere och mars månad var jätte fin och varm, men sen kom våren av sig. Vi har fortfarande minusgrader på nätterna och det känns ju inte så vårligt. 😥
  Men om man ska se det positivt (och det ska man väl försöka göra), så är jag glad så länge jag slipper nederbörd och gråa och helt sollösa dagar.

  Älskar den där söta bilden på den målande noshörningen! 😉 Ja, dina foton var fina de också. Jag kunde inte låta bli att le när du fotat mås skiten. 😀
  Hoppas dina blåser inte ger dig allt för mycket sveda. Många kramisar från ett småkyligt småland. <3

 7. Svara

  Marketta

  9 maj 2012

  Men missade du när jag skrev om körsbärsträdet förra året. Jag har ju tom en kategori i bloggen där jag tagit bilder på det lite då och då.

  Har tom gjort saft på bären. Har en burk kvar i frysen. Blev kanongott. Har lite bär kvar från förra året. Jag får väl använda dom när årets bär börjar mogna och koka ny saft till nästa vinter 😆 .

  Kramizzar
  Marketta

 8. Svara

  Sylvia

  9 maj 2012

  😀 😀
  Tack för dina fina ord i min blogg. Jag är så glad att du länkar din blogg till FB, jag har kunnat följa dig hela tiden trots att mina bloggadresser försvann med gamla datorn.
  Här i Stockholm är det grönt, men kallt och blåsigt. Ganska bra tycker jag att det inte blivit jättevarmt ännu, då har vi en chans att hinna med blommorna när de kommer vartefter. Ofta så exploderar ju allting på en gång.

 9. Svara

  annette

  9 maj 2012

  Här är det ju oxå en lite kyligare vår, kanske är en del sent men jag är förvånad över att så mycket blommor ändå har vågat sig fram,liljekonvaljerna är sena, kanske att dom kommer att lysa lite till helgen om solen visar sig, men det är långt kvar tills en bukett kan plockas.
  Igår morse var det minusgrader här i trakterna, blixthaka ute på stora vägarna!!
  Var glad Du att fiskmåsen “sket” på bordet nu och inte när Du sitter där och njuter av god mat och dryck en skön kväll framöver;)
  Härlig bildkalvakad av barn i förra inlägget, skulle ha svårt att hålla ordning på alla om det var jag;)
  Kratta på Du så Du kan njuta sedan när våren äntligen kommer!

  Kramen

 10. Svara

  Lena

  9 maj 2012

  Halloj i Pörtet!

  Vi vet inte om Mor har fått demens eller inte. Läkarna har gjort diverse undersökningar men inte kunnat konstatera något. Men jag antar att det är åldersdemens eftersom det blir värre och värre. Mest jobbigt tycker jag nog det är när Mor svär som en borstbindare och blir ilsken för ingenting. För ett tag sedan kom det lustiga ljud från hennes bronker och då blev hon så arg att hon satt och slog sig själv på magen för att hon trodde ljudet kom därifrån. Vi fick stoppa henne och säga att det inte var något att bry sig om.
  Här avstannade våren lite men är nu tillbaka igen. Man börjar se löv på träd och buskar, körsbärsträd står i blom osv. Men någon vidare värme har vi inte tycker jag. Vi ligger runt 10 grader men samtidigt tycker jag det är skönt för då går inte våren så himla fort över. Utan man får njuta lite längre av den.
  Kramis

 11. Svara

  Malin

  13 maj 2012

  Nu har våren satt ordentligt med fart. Rosentryn har börjat öppna sina löv, påsklijor och blåsippor blommar, gräsmattan grönskar och pionerna börjar titta upp, det känns så bra 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 346
 • 559
 • 1 651 778
 • 5 116
 • 65 961
Sök här