Bloggen

Värmebölja

Av
den
22 maj 2014

0521g

Det är inte helt ovanligt med en värmebölja perioden innan skolavslutningarna, så ock i år.
Självklart valde jag längsta promenaden på årets varmaste dag, tur det finns vattenhål till en törstig hund, även om man får sträcka på sig lite 😆

0521d

Vitsipporna fortsätter att kämpa på där det fortfarande finns fukt i marken, de är bautastora nu!

0521c

Häggen blommar liksom många andra buskar som jag inte vet namnen på, men syrenerna har fortfarande bara små knoppar och liljekonvaljerna likaså.

0521f

Den soliga maskrosen blommar däremot för fullt, och jag tycker den är jättefin. Hörde på morgonteve att folk utrotar maskrosorna i sina trädgårdar med nitisk iver för att sedan få gå omkring och manuellt pollinera sina växter! Istället för att låta maskrosorna blomma och locka till sig bin och humlor…. 😯 konstiga stadsbor 😛

0521e

Slipper vi flera frostnätter så ser det ut att bli ett bra blåbärsår också!

0521a

Tänk att i kvällskvisten sätta sig på farstubron och blicka ut….över detta, kan man vara annat än tacksam :love:

Synd bara att min inre klocka inte fattat att det nu är sommar och ljust, nej kroppen den vill mest sova…. :oki: Såhär kvällstrött som jag är nu minns jag inte när jag var, men tro inte jag är uppe med tuppen för den skull! 😀
Men jag har en del att ta igen efter många sömnlösa nätter tidigare i år… :oki:

Tuppen ja, har ju några nya trevliga grannar som jag ännu inte presenterat, det måste jag snarast ändra på!

Men idag står lakanstvätt på schemat, Blinka har löpt färdigt för denna gång och blodbadet i sängen är därmed över.. 😀

mat-collage

Lite mer ur naturens skafferi, nässelstuvning med mycket knipplök i smakar himmelskt till en bit lax, och violer, ängssyra och gökärt blir vackert tillskott till en lunch med plättar och keso, liksom självklart på filtallriken!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Bia

  22 maj 2014

  Vackra foton som vanligt! Jag håller med dig ang att utrota maskrosor. Jag älskar de blommorna, snygga både som blommande och vissna. Många skulle behöva lära sig mer om blommor och bin! Ha det fint!

 2. Svara

  Menageriet

  22 maj 2014

  Grymt varmt! 27 grader i skuggan och inne hos mig. :thumbsdown:
  I år får skomakar’n lång semester och det är ju bra. Här har häggen och vitsipporna blommat ut, medan syrenerna står i knopp.
  Visst är det fint när maskrosorna blommar, men den som gillar dom kan ju komma hit och gräva upp dom, för här finns MASSOR. Fast en del verkar ju gilla ogräs, ser jag? 😀
  Idag är det oavsett alldeles för varmt att göra något alls. Senare i em kanske jag får fart på gräsklipparen om det blir lite svalare. Det blåser en hel del, men det hjälper inte mycket.
  Hur har det gått med grannens hundar nu när Blinka löpt? Jag är så glad att tikarna har flyttat härifrån, för det var jobbigt när dom löpte.
  Ha det nu så gott och ta det lugnt i värmen! Kramar. 🙂

 3. Svara

  Mia

  22 maj 2014

  Vackert, så vackert…. Ja, du bor i ett paradis!
  Häggen har inta slagit här än men är på G i alla fall, vitsippor har jag inte sett överhuvudtaget, “dina” är ju enorma!!!!!!!!!!
  Så måste jag säga, att matbilderna verkligen får det att vattnas i munnen, himmelskt vackert och gott…jag tar en tallrik fil i värmen men jag har inte sånt där fint att dekorera med 😉
  Kram på dig, fina du!! :love:

 4. Svara

  Kicki

  22 maj 2014

  Maten såg verkligen härlig ut i sin färgprakt, men äta violer? Nä, jag vet inte.
  Tråkigt att du fortfarande känner dig så trött, hoppas du ska bli piggare snart.
  Kramen
  (Fasen att det är så långt till dig) :love:

 5. Svara

  Astrid

  22 maj 2014

  Så himla gott det ser ut. Gökärt måste jag kolla vet inte om vi har den
  På den bron skulle jag nog kunna sitta i timmar, så vackert
  Jag tror att jag inbillade mig i går att jag kände doften av hägg för den har nog inte hunnit slå ut här
  Nä jag förstår inte det här med maksrosor, de som jobbar mest att få bort dessa har en tendesn att få mest sommaren efter

 6. Svara

  Anki

  22 maj 2014

  Härliga bilder… det är verkligen fint där du bor!
  Dina matfoton är suveräna… ser såå gott ut!
  Håller med dig angående maskrosorna… jag älskar dem!
  Kram

 7. Svara

  Kersti

  22 maj 2014

  Vilken vacker mat. Man äter ju med ögonen och jag blir helt klart sugen på att dela dina måltider. Även här varmt och skönt 🙂 jag gillar ju det här med sol å så. Det enda som är lite trist är att våren nu är över och sommaren träder in. Känner doft av syren på kvällspromenaden.
  Kram
  kersti

 8. Svara

  Ninni

  22 maj 2014

  Härliga bilder och vilken vacker mat!!!
  Jo nu har sommarn kommit och det är väl bäst att njuta allt vad man kan nu – i skuggan helst då förstås. Vi pysslar i trägårn det vi orkar i värmen och ikväll var det 22º kl 22 på vår altan. Såna sköna sommarkvällar vill jag gärna ha. Tur det har blåst lite idag annars hade det blivit för eländigt varmt.
  Sov du när du kan – rätt vad det är så kan du inte sova igen kanske för värmen… du har nog en hel del sömn att ta igen som sagt och energidepåerna behöver också sömn för att fyllas på.
  Kramen.

 9. Svara

  Gun Wiik Pils

  23 maj 2014

  Helt underbara bilder det ser så naturskönt ut i dina omgivningar, blir lite ” avis” så fint kan det aldrig bli i en stadsmiljö.Din kropp och själ behöver säkert återhämta sig, så passa på när du kan sova..

 10. Svara

  "LillaSyster"

  23 maj 2014

  Du jag tror att jag tittar in på middag, dina tallrikar ser så läckra ut! Ha en fin helg! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 47
 • 172
 • 1 654 294
 • 5 125
 • 66 098
Sök här