Bloggen

Inget gnöl här inte..

Av
den
23 maj 2014

Undrar om mina kvarvarande hjärnceller klarar av en kort liten blogg så här på kvällskvisten på årets hittills varmaste dag!

var-collage

Bloggkompisen Mia hade gjort ett så fint bildcollage som visade skillnaden mellan vinter och vår.
Jag hittade denna vy med en månads mellanrum, i april redan vår och nu i slutet av maj definitivt en djungelsommar!

I backspegeln i höst kan vi i värsta fall konstatera att vi hade sommar några dagar i slutet av maj så jag tänker inte klaga trots att:
-svetten lackar fast jag sitter stilla
-hårbotten kliar
-bh-bandet skaver
-troskanterna trycker
-fötter och ben svullnar upp
-orken tryter

0523a

-annars är livet toppen!
Man kan ju inte klaga med såna sötnosar tätt intill när man vaknar…

0523b

Efter vår promenad till byn idag såg trampdynorna på Blinka ut så här!
Iiiik, klibbiga frön som sitter som berg! Nu har jag märkt att även katterna drar in samma frön i mängder. Konstigt fenomen, inget jag märkt av tidigare år överhuvudtaget. Om någon vet vad det är så berätta gärna!

ragdoll1

Har ni sett vilken liten goding?

ragdoll2

Får jag presentera Hugo och Helmer, två fyramånaders ragdoll-katter, helt bedårande söta!
Dom lär inte komma hem med klibbiga tassar, för dom går bara ut på balkongen! 😀

En helg står åter för dörren

vinter

Hade jag ekonomiska resurser skulle jag väl sätta mig på tåget norrut, men istället tar jag mig en kall pilsner ur kylen och provar sätta mig på en förhoppningsvis sval farstubro och hoppas att myggjävlarna håller sig borta!

Trevlig helg förresten :kiss:

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  23 maj 2014

  Önskar dig också en trevlig, lite svalare helg!!! Det här blev liksom bara fööör mycket….ser att det är en markant skillnad på en månad hos dig också! I övrigt håller jag med om alla de där posterna vi INTE ska klaga på men jag korsar fingrarna bakom ryggen! 😉
  Kram på dig!!! :love:

 2. Svara

  Astrid

  23 maj 2014

  Åker du till Vilhelmina så titta in hos oss vi är nästan där kommande vecka
  Ja vi har också haft jättevarmt idag
  Jag har fönstret öppet på vi gavel i kväll

 3. Svara

  TT

  23 maj 2014

  Här kan jag säga att myggen verkligen vaknat, fy fasen, gick inte att sitta ute länge ikväll.
  Myggtält upp!

 4. Svara

  Livet på Tallåsen

  24 maj 2014

  Haha….du är dig lik 😉

 5. Svara

  "LillaSyster"

  24 maj 2014

  Skål och trevlig helg då! :the: Nja, vet inte vad det är de drar in men jag känner igen det… kan det ha med björkarna att göra? Här kom det en regnskur för en stund sedan, pälsälsklingarna fick bråttom in och nu ser det ut som i din säng. Ha en skön kväll och hoppas att myggen håller sig borta. Kram

 6. Svara

  Kicki

  24 maj 2014

  Gott att läsa att du håller humöret uppe på ditt eget lilla vis.
  Visst är det drygt när värmen kastar sig över oss utan förvarning.
  Här har det åskat i eftermiddag.
  Jag flåsa ikapp med hundarna, valpen klarar sig bäst, hon far som en skottspole.
  Kramen

 7. Svara

  Gunilla

  24 maj 2014

  Hej Paula!
  Tack för titten hos mig. En kall öl är inte dumt såhär i värmeböljan. Är glad att slippa myggen och minns med fasa de hemska mygghoparna i Norrland. Visst är det härligt med sötnosar i bingen men det kan vara lite varmt mellan varven. Jag tror att min Kajsa håller med ibland. Ha en fin söndag och kramen 🙂

 8. Svara

  Raija

  25 maj 2014

  Håller med dig fullständigt om måendet i värmen, för jag har lika svårt. Igår kväll drog jag på luftvärmepumpen på kyla innan jag valde att sova på soffan för där är det svalast.

  De där klibbiga fröna känner jag inte igen. Senare på sommaren brukar det fastna runda klibbiga frön på djuren och Viggo var full av såna när han hittades förra året.

  Väldigt fina är ragdollkatterna :-). Har du köpt dem?

 9. Svara

  Ninni

  25 maj 2014

  Ja nog har vi haft värme nu så vi får väl inte klaga på ett tag. Idag har vi haft regn hela dan men det gör inte så mycket för idag har vi kunnat andas och vi har definitivt inte svettats en droppe heller. 🙂
  Fröna känner jag inte igen däremot brukade Snoozen komma hem med små klibbiga snigelliknande tingestar i pälsen framåt hösten i Järvsö. I höstas såg jag inte till några klibbiga tingestar så vi kanske lämnade dem kvar på förra stället.
  Ragdollkatterna är jättefina – men dyra. Såna bör man inte släppa ut hur som helst antar jag.
  Kramen.

 10. Svara

  Malin

  28 maj 2014

  Men vilka mysiga sängkamrater du har!! :kiss:

  Vems är dem fina Ragdollkatterna?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 524
 • 369
 • 1 608 752
 • 5 041
 • 65 037
Sök här