Bloggen

Värmen från …h____etet

Av
den
16 juli 2018

Det känns som evigheter denna värme och torka hållit i sig.
Om man bara kunde se något slut på det, men inte heller!
Det hjälper inte vilken väderprognos man väljer, illröda kartor överallt!

Idag är det riktigt illa!
Inte nog med att hjärnan kokar och hjärtat bankar i hettan, när jag satt på min uteplats bakom huset kändes det som om domedagen redan var här.
Luften fullkomligt dallrade i värmen, inte ett ljud hördes, varken fågelkvitter, människoröster eller trafikljud….
Det var hur spöklikt som helst, mitt på blanka dagen!
Sen hörde jag motorljudet från en bil, drog ett djupt andetag och läget kändes åter stabilt..

Det förekommer ju alla möjliga och omöjliga insekter på sommaren, jag ogillar de flesta.
Men så finns de sådan ohyra som man inte kan bli av med…

Sådan ohyra som är värre än både mygg och knott, och som inga insektsmedel verkar bita på!

Då får man i alla fall markera och visa vad man tycker…när nu ohyran härjar även här på vår lilla ort!

Tack o lov är barn ofta mer klarsynta och klokare än vuxna! Jag hoppas de förblir lika kloka när de växer upp så det finns hopp för mänskligheten!

Just det, höll på att glömma, jag fortsätter visst att klanta mig

Hur kan man lyckas trycka in ett bordsben mellan två tår, varav den ena är lilltån?
Ja det tänker jag inte tala om, men ont gör det, och än värre när man ska klämma in foten i en sko!

Idag för ett år sedan plockade jag säsongens första små knubbiga kantareller…

I år får man får vara glad för allt naturen orkar producera under dessa förhållanden, solmogna underbart goda hallon tackar jag särskilt för!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  BP

  16 juli 2018

  Outch för lilltån! Känner igen utseendet på tån. Min man som ju är 1,96 lång brukar “krocka” med trösklar. Han påstår att han “har för långt ned…” Lugnt tjejen, det tar bara tre veckor ungefär att läka. Å i det här vädret lär du knappast röra dig mera än nödvändigt.
  Här var det 33 grader som mest idag, och till och med jag blev aningen handlingsförlamad i skallen måste jag medge. Men vad gör det!? Nu är det fortfarande 25 grader ute på balkongen. En dröm för att bara sitta där och läsa en bok. Någon fysisk aktivitet avstod jag dock idag. Tog till och bilen till centrum som ligger 300 meter bort. Där fanns förvånansvärt många människor som svalkade sigi rådande 18 grader. Luftkonditioneringen där funkar;-)

  PS. Ingen ohyra här och fortfarande inte ett myggbett. Inga getingar heller. Både myggor och getingar brukar vara väldigt aktiva den här tiden på året annars. Inte i år. Å jag klagar fortfarande inte;-) DS.

 2. Svara

  Ninni

  16 juli 2018

  Vi lär ha haft en mygga inne i sovrummet inatt för i morse hade jag 4 myggbett! Förbenade ohyra till att vara beräknande. Äta på mig när jag sover och inte kan försvara mig!
  Annan ohyra hoppas jag att vi slipper i för höga maktställningar efter valet. Jag hoppas fortfarande att folk har sitt förnuft kvar och ser till att inte släppa ohyran för långt.
  Inte svårt att råka ut för dumma saker i denna värme som råder. Hjärnan hänger inte med och kan inte undvika bordsben m.m.
  Kramen.

 3. Svara

  Ditte

  17 juli 2018

  Varmt är det förvisso. Jag är på jobbresa till Höga kusten och även om vi åker i en buss med bra ac så ska vi ut och in. Och ute är det också närmare +30. Mycket roligt att titta på och göra har vi men värmen begränsar en del.
  Vad gäller denna värsta sort av ohyra så vill det till att bekämpa den. Men det är svårt ibland att veta vad som är effektivast.
  Klaras synpunkter gillas. Men jag ogillar att du gjort dig illa.
  Kram!

 4. Svara

  "LillaSyster

  17 juli 2018

  Men stackars lilla lilla tån! Du får göra som jag svalka dig i duschen flera gånger om dagen. Men nu på morgonen var det riktigt skönt ute. Funderade på cykeltur, men inser att det kommer och koka om någon timme, så ska man träna får man sätta klockan på tidig väckning. Önskar dig en fin dag trots värme. Glöm inte att dricka. Kram

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  17 juli 2018

  gör så ont i tårna… vi fick lite regn inatt, men min dator säger att det ska bli +31°C…. i eftermiddag. Vi köpte AC till min 86-åriga mor, hennes hjärta orkade inte med värmen i hennes lägenhet i solen.

 6. Svara

  Eva-Lena

  17 juli 2018

  Jag är behäftad med stora fötter (41) och dålig syn, så stols- och bordsben är i vägen för mina tår för jämnan:( All min sympati till dig och onda tån!

  Klaras bild är så himla bra, och sann!

  Senast i går kväll pratade vi om valet och hur vi ska rösta, vi tycker inte att man behöver vara så hemlig med vilket parti man väljer. Vi röstade på MP i förra valet, men de har gjort mig besviken på fler punkter. Jag kommer att rösta på ett stort parti som jag hoppas får en stark majoritet så vi slipper den situation som nu är. Jag vill rösta på FI eftersom vi inte tycks komma någon vart med jämställdheten, men troligen kommer de inte in den här gången heller. LÅNGT, LÅNGT från SD och M är viktigt för mig så det blir S med Löfven i spetsen. Jag tycker att han har varit en bra statsminister i tider som varit tuffa. Dessutom gillar jag hans person! Men vilket parti kan ge mig allt jag vill ha?! Det är ett givande och tagande i politiken.

  …och värmen den är sååå jobbig! Bada hjälper inte mycket, det är för varmt i vattnet överallt nu. Ett dopp och en simtur ska ju vara uppfriskande!

  Jag fortsätter med Kristina Sandbergs trilogi, och är inne på tredje och sista nu. Undrar just om jag kan hitta något som griper tag som den gör/gjort. Konstigt att du inte gillade den.

  Stå ut i värmen, det kommer en höst!

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  17 juli 2018

  Men ajajaj, stackars dig och din tå. Den ser inte ut att trivas särskilt bra men du får försöka vara snäll mot den så att den snart mår bättre. Jag har slagit i ena lilltån så att den blev bruten en gång. Den pekade helt fel ut åt sidan men jag var ensam hemma med två hundar och tryckte ner tån i en stor känga och tvingade mig ut på en väldigt kort, smärtsam promenad. När jag kom hem pekade tån åt rätt håll igen och efter någon månad var den betydligt rakare och snyggare än innan 😉
  Jag är jätteorolig för vad som ska hända framöver och om ohyran ska ta över. Det är helt obegripligt att det har gått så långt som det redan har gjort. Jag försöker att inte döma folk för att vi har olika åsikter men i det här fallet har jag svårt att låta bli. Men jag säger ifrån om någon försöker övertyga mig eller uttrycker hemska åsikter. Vi får verkligen hoppas på en klok nästa generation.
  Kram

 8. Svara

  Kicki

  17 juli 2018

  Jag kom på att vi ju faktiskt kan köra luftvärmepumpen inne. Att jag inte kommit på det tidigare. Nu är det svalt och skönt i rummet iaf.
  Aj då! Stackars tå! Förstår att det inte är nån hit med sko på där.
  Fina hallon, finns det en häck i din närhet, för dom ser större ut än skogshallon.
  Kram

 9. Svara

  Anki

  18 juli 2018

  Lider med dig och din ömma tå … inte ett dugg skönt, vilket jag vet av egen erfarenhet!
  Ohyra av den värsta sorten är svår – framtiden skrämmer mig om de får mer makt! Klaras ord är såå sanna!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 421
 • 516
 • 1 578 958
 • 4 990
 • 64 296
Sök här