Bloggen

Värsta slarvmajan?

Av
den
1 februari 2022

Jag drar alltid på mig ett par tunna fingervantar när jag går ut med hunden vintertid. Ibland har jag bara en vante för den andra måste kunna plocka upp bajspåse, samla bajs, knyta ihop påsen och spara den i ena handen tills vi kommer hem igen.
Med tanke på att min hund (som jag avslöjat tidigare) bajsar minst 6 gånger per dag så tar jag rätt ofta av mig ena vanten, stoppar den i fickan, kröker rygg och plockar bajs osv. Alltså en rutin som borde gå som en dans,…och det gör den.

Men….när jag kommit hem och tagit av mig ytterkläderna har jag funnit att jag bara har en vante med mig hem…
Efter ett par dagar fick jag börja använda vantar i olika färger på olika händer allt medan jag lufsade samma väg som varje dag och letade efter borttappade vantar.
Utan resultat, mina vantar låg inte på marken, de hängde inte på något staket eller gärdsgård, de var bara puts väck.
Mycket märkligt fenomen…
Tills en dag när jag kom hem och tömde fickorna på min långa vinterjacka och kände en reva i fickan….
Jodå, ett stort hål var det där i sömmen, och jag hade ju bara tryckt ner näsdukar och vantar där…
och nu hittade jag dem…längst ner i fållen på jackan i höjd med knäna!

Fiskade upp inte mindre än tre vantar i olika färger ur fodret och skrattade högt för mig själv…
Men hörni, jag köpte kappan för ett par månader sedan, nog ska väl sömmarna hålla längre än så?

Nåväl, detta föranledde något väldigt ovanligt i pörtet,
jag var tvungen att 1/leta efter mitt syskrin, 2/hitta nål och tråd, 3/sy ihop sömmen i fickan

Mitt “syskrin” är en……plåtburk!

ett gammalt tobaksskrin minsann….och nu kan ju jag också vara med i plåtburksuppvisningen som mina bloggkompisar deltagit i!

Huller om buller…kaos råder, men i en liten pyttburk ligger det nålar så detta ska nog lösa sig…

Och när jag ändå är i farten så..

..har jag faktiskt ett par plåtburkar till, spelkort i denna

..och skruv och spik i den andra. Alla tre härstammar från mitt gamla fosterland…

Rätt skönt faktiskt att komma hem med bägge vantarna i behåll!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  2 februari 2022

  Fina burkar! Kul att du också var med-=) Jag skulle gå in och klaga på jackan eller fota skadan och mejla in , jag tror att du får ersättning. Jag har klagat på liknande problem när jackan gått sönder. Bra att du hittade vantarna. Ha en bra onsdag!
  PS det var ingen stor kostnad med växthuset jag har bara beställt fler klämmor som håller skivorna på plats…om jag nu fått tag på rätt klämmor….vi får se när de dyker upp med posten

  • Svara

   Paula

   2 februari 2022

   Köpte jackan på Cellbes, postorder. Alltid svårare då man måste brevväxla, kanske skicka foton osv. Hade det däremot inte gått att lappa och laga, då hade jag nog kontaktat dem. Så bra att det inte var några dyrare delar som gick sönder. Kram

 2. Svara

  Anki

  2 februari 2022

  Haha … det där med trasig ficka känns igen – har även hänt mig. Jobbigt att få tag på det som hamnar i botten.
  Så fina burkar du har i dina gömmor! Jättekul att du visar dem!
  Ha en fin onsdag!
  Kram

 3. Svara

  Anna-Lena

  2 februari 2022

  Fint syskrin! En sådan vantskatt ! Visst ska sömmen hålla längre ! Ha en god onsdag!

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  2 februari 2022

  Himmel och plättar vilka fina burkar! Roligt att se att dom används också <3
  Kram på're 🙂
  PS Ja nog borde sömmen hållt längre än ett par månader!

 5. Svara

  Ama de casa

  2 februari 2022

  Haha! Att visa upp sina fina plåtburkar verkar vara väldigt smittsamt 😉

  Jag har också mina sypinaler i en plåtburk – Annas pepparkakor. Den används relativt flitigt eftersom jag hellre syr ihop kläder än tvingas ut för att köpa nya.

  Ha en fin liten lördag!

 6. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  2 februari 2022

  Fina burkar och trevligt att du till sist hittade vantarna! 🙂
  Men som f.d. hundägare med precis samma “problem” som du har ska du få ett tips; Köp dig ett par såna där “avklippta”. Alltså sådana där det fattas hälften till själva fingrarna. En del kallar det “torghandelsvantar”. Såna hade jag alltid när jag var ute med hunden – och har än idag faktiskt. Dom är mycket bra om man ska ringa på mobilen också…..och konstigt nog håller man sig varm om händerna! 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  • Svara

   Paula

   2 februari 2022

   Tack söta Susie, visst har jag torgvantar! Men när temperaturen är bortåt tio kalla grader då fryser jag faktiskt om fingerspetsarna om jag inte har riktiga vantar! Ibland har jag torgvante på ena handen och vanlig på den andra…haha. Och visst är det mer praktiskt, bara artrosfingrarna som protesterar. Kramen

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  2 februari 2022

  Vilka vackra plåtburkar du har. Måste ha varit en skum känsla när du hittade hålet i fickan. Men glad du hittade vantarna.
  kram från grannlandet.

 8. Svara

  Primrose

  2 februari 2022

  Har varit inne och läst om mitt horoskop ,-)) Måste kommentera, jag skrattade när du berättade om var dina vantar var ,-))) komiskt. Det var ju ovanligt men kul!
  Tappar själv när man har vintervante som är glatt plus hundpåsar ,-)) Jag får vända när jag ser något svart ligga en bit bort.
  Fina plåtburkar du har!
  Önskar dig en fin dag!
  Primrose ,-)

 9. Svara

  Kicki Fredlund

  2 februari 2022

  Vilka fina plåtburkar! Kul trend att visa upp sina gamla burkar.
  Tre vantar! Borde du inte känt att det var nåt nere vid knäna. Nu kanske de blir kvar i fickan när nål och tråd kommit fram.
  Kram/Kicki

 10. Svara

  Minton

  2 februari 2022

  Har också råkat ut för detta. Dina plåtburkar är underbara.
  Snöiga hälsningar från oss

 11. Svara

  Ditte

  2 februari 2022

  Vilken tur, “lycka” att du hittade dina borttappade vantar. Och tänk att du tittade och kände just här. Men nog borde din tämligen nyinköpta jacka hålla bättre i sömmarna. Absolut!
  Ordning och reda på burkarna och jätteroligt att se dessa fina klenoder från ditt hemland. Roligt att du sparat dem och att de är i bruk.
  Antar att jackan också nu är åtgärdad och att vantarna håller sig i fickorna.
  Kram

 12. Svara

  Ninni

  2 februari 2022

  Hahahaha! Så himla kul att du hittade dina vantar på ett så oväntat ställe. Jag blir inte alls förvånad för att fickan gick sönder. Kläderna nu för tiden är så otroligt fusksydda. Äldsta dottern lämnade hit en ny skjorta som gick sönder i sömmen på ärmen redan i första tvätten. Jag häpnade när jag vände skjortan ut och in för att laga ärmen. Hur f-n syr de egentligen? Nu är skjortan hel iaf. Jag har en 32 år gammal symaskin som, tack och lov, fungerar efter alla dessa år. Jäntan har också en symaskin, mycket modernare, men den har gått sönder.
  Vilka fina plåtburkar du har. Jag har flera sy-“skrin” men olika grejer i men det är plastlådor från Tupperware sen jag sålde det för 35 år sen. De är bra de med men inte lika fina.
  Kramen.

 13. Svara

  bpz3

  2 februari 2022

  Vilka läckra och ovanliga burkar:-) Du ser, inget ont som inte har nåt gott med sig. Nu har du också fått uppvisa din “burksamling”. Skrattade gott åt innehållet i burken. Den “syskrinen” har inte använts på minst 20 år skulle jag gissa. Har nämligen en likadan karta med PYM tryckknappar, och den köptes för minst 20 år sedan.

  Skrattade lika gott åt dina uppfunna vantar. Både min man och jag kan intyga att massvis kan hamna längst ned i jackor/kappor, inte bara vantar. I vårt fall är det ofta näsdukar, nycklar och mynt. Ja, nu finns ju inga mynt längre, så en sak mindre i jackorna;-)

 14. Svara

  Mormor

  2 februari 2022

  Det var så roligt att se bilden på ditt syskrin! Jag kände genast igen Åbovyn på Rettigs tobaksburk: Observatorietornet, det gamla magasinet vid åstranden, Aurabron … Den burken är en riktig skatt!
  Och jag har en likadan Mon Pensier-burk som du!
  Mera själsfrändskap: jag hittae en del småslantar och en mysteriöst försvunnen brun handske inuti min täckjacka, nära fållen. Håller med dig om att syarbetet ofta är dåligt – jackan var inte lika ny som din, men inte gammal heller.
  Nu ska alla coronarestriktioner slängas överbord – man kan bli mörkrädd med mindre! Tänker inte gå på vare sig karaoke eller nattklubb (!), men bokcirkeln ska jag vara med på nästa vecka. Den har pågått på webben hela tiden, visst, men det är ingenting för mig. Ser fram emot att få träffa de andra tanterna, vi ska prata om Rosa Liksoms fina Hytt nr 6.
  Må väl.

  • Svara

   Paula

   3 februari 2022

   Jag hade ingen aning om att plåtasken hade ett Åbo-motiv! Riktigt skoj att få veta! Tyckte det var märkligt att man haft tobak i den, vet du om det var cigarretter eller löstobak? Den är ju så avlång, asken, stor för att innehålla cigarretter…
   Härligt att höra att det är flera som “tappat bort” saker som försvunnit i jackornas gömslen! Men varför satsar man inte på hållbara fickor utan använder tunt sidentyg tråcklade med en tunn sytråd, det kan ju aldrig hålla. Gå du på bokcirkeln, jag ska imorgon till stan och klippa klorna på Daniel. Har dragit ut på tok för länge med det, inte velat åka buss tillsammans med en massa skolbarn (de som sprider smittan mest här) men nu är klorna så långa att det finns risk för skador om de bryts. Jag älskade Hytt nr 6 och gillar alla hennes böcker. En färgstark quinna är hon också! Synd att inte filmen lyckades bli nominerad för en Oscar…
   Har du sett filmen? Den skulle jag gärna se, ska kolla om den finns på någon betalkanal. Må gott du min åboländska vän!

 15. Svara

  ElisabetR

  2 februari 2022

  Inte visste jag att det fanns krokodiler i Sundborn. Jag gillar dom inte men gillar din huvudsida, snyggt som vanligt :-).
  Kul med plåtburkar, jag har också mågra gamla.
  Hade på förslag att du kunde göra med vantarna som man gör till barna, har ett långt band och trär genom ärmarna, då kan du bara släppa dom, men kanske inte så bra, hmm dom hänger ner i det som ska plockas upp……;-(.

  • Svara

   Paula

   3 februari 2022

   Du börjar låta som min dotter som säger att jag ska börja använda haklapp för jag spiller så mycket på kläderna och köpa en servis i plast eftersom mina händer är så fumliga att jag slår sönder porslin med en farlig fart…Jag skrattar men det är rätt sorgligt. En strålande idé du har, i teorin!

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  3 februari 2022

  Jag tycker inte att det är ett dugg konstigt om du nu hade tappat vantarna för det är mycket att hålla reda på med koppel, vantar, och kanske flera bajspåsar. Men vilken tur att du hittade dina vantar till slut. Dåligt däremot att sömmen inte höll bättre. Men så är det ju ofta med knappar i kläder också. De verkar bara var medskickade utan att sitta ordentligt fast.
  Kul att få se dina vackra burkar och jag gillar verkligen din isiga header. Men du vet nog vid det här laget att jag gillar isformationer 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 259
 • 363
 • 1 626 653
 • 5 069
 • 65 363
Sök här