Vårtecken del 8

Ja tänk, åttonde vårteckensveckan och det är först nu som dikesrenarna lyser upp av tussilagon här hos mig i södra Dalarna!

Men jag har hittat ett gäng andra vårtecken typiska för vår del av landet, håll till godo!

8.7

Igår fick jag äntligen se de efterlängtade små skönheterna!

8.1

Nya små sjöar bildas när snösmältningen pågår

8.2

Livet har återvänt till myrstacken, det fullkomligt kryllar av liv och rörelse!

8.3

Om ett par dagar tuttar vi på och hälsar sköna maj välkommen!

8.4

Isarna klamrar sig febrilt kvar på vattendragen men nu får de nog erkänna sig besegrade!

8.5

En vanlig syn på våra vårvägar, små översvämningar när vattnet inte hinner rinna undan

8.6

Avslutar veckans galleri med det tråkigaste vårtecknet, alla tjälskador på våra vägar, här har en stor del av vägen rentav försvunnit!

Ha en fantastisk ny vårvecka, själv hoppas jag att vindarna snart avtar något så man kan fota med bara ena handen!

0

18 Comments:

 1. Vad fint det var i Snöå, där har jag aldrig varit. Kan nog bli ett tänkbart utflyktsmål framöver.
  Kramen

 2. Älskar blåsippan! Men jag såg fulla dikesrenarna med tussilago idag när jag körde hem och det gjorde mig så himla glad! Blåsippor och vitsippor är inte så vanliga här uppe, dessvärre är tjälskadorna det! Vägarna här i inlandet har inte direkt första prio hos vägverket…. Men man får vara glad att det finns vägar överhuvudtaget! :mrgreen:
  Kram goa du!

 3. Nu är det vår uppe i Pörtet också, avser då inte bara vackra blommor utan även avigsidan, det vill säga vägarna, här är det värre än vanligt både på grusvägarna och asfaltsvägarna.
  På vägar för bilar varnas det hej vilt, men på cykelbanorna varnas det inte, cyklade hem en kväll i veckan efter kompisbesök, höll på att köra i en riktigt stor grop som inte syntes i mörkret;(
  Hoppas vi får fint Valborgsväder, yllekofta på blir det väl, bara det inte kommer ngt uppifrån är jag nöjd;)

  Ha det så gott!
  Kramen

 4. :oops: :razz: Vackra bilder igen från dig ,isen håller på att lämna oss också .Du frågade om majbrasan ,vi bränner inte majbrasor här ,vi har påskbrasor .Tjälskador är det överallt på vägarna nu särskilt här där det är gammal sjöbotten ,kram Nette

 5. Perfekt ställe att ha majbrasan, vatten nästan runt om. Alla vårblommor är den mest efterlängtade vårtecknen för mig.

 6. Fina vårbilder, blåsippan är alltid ett säkert vårtecken!
  Här har vi också sett tjälskador och gropar i grusvägarna.
  /Caroline

 7. Här visar sig vårtecknen också. Men det bästa vårtecknet av alla är när dom sopar rent gångvägarna :lol: .

  Kramizzar
  Marketta

 8. oj vad vägen har tagit skada av den hårda vintern :( men ååå du såg med blåsippan va fint, kramen

 9. Härliga vårtecken, ja utom de sista bilderna då. Gisses vad vägarna har råkat illa ut hos er! Vi har dåligt med tussilago här, så vi får vänta med att det lyser gult tills maskrosorna slår ut. Fast vi åker upp till sthlm den 7 maj och där brukar det ju lysa gult i dikeskanterna.

  Några sippor har jag inte sett här ännu, men i fårhagarna brukar det finns gott av dem, iallafall av den vita sorten. Jag har nog inte rört mig på rätt ställen kan jag tro? ;-)
  Nu vill jag beställa en jämnare temperatur och gröna träd av majmånad. Det är väl inte för mycket begärt efter denna långa vinter och tröga vår.

  Ha en bra måndag, min vän.
  Kramkram!<3

 10. Huomenta, nog är det märkligt att det är våra gubbar som är bromsklossarna vad gäller mathållningen,,kan undra hur det sett ut på bordet om vi levt ensamma..vegetariskt antagligen.. Ha en fin måndag..

 11. Vi har dåligt med blåsippor häromkring, så jag har inte sett någon än. Men de är så fina.
  Här var det även mindre trevliga vårtecken, för det är inte kul när vägarna får tjälskador.

 12. Härliga vårtecken du bjuder på utom dom där sista då :). Hela vår stad och vägarna utanför är fulla med just tjälskador och de reparerar lite här och där. Var ute och gick i skogen och såg att vitsipporna börjar lysa upp. Det är ju så vackert med alla vårblommor nu. Jag blir lika glad varje vår när de visar sig för oss. Igår hade vi strålande sol och varmt och idag blåser det och är helgrått.
  Kramen

 13. Ugh, vilka vägar. Men vackert är det ändå. Jag kan trösta dig med att bilden på Lysekils vatten tog jag en sekund när solen nästan tittade fram. För annars så bara det blåser och regnar och regnar och blåser och är nu max 5 gr, det har krupit neråt lite. Jag vet inte vad som hänt…….nu är det segt.
  Trevlig helg,
  kram Agneta

 14. Oj, du har verkligen förmåga att hitta vårtecken! Skönt att isen äntligen har spruckit upp. Hos oss gick det verkligen så fort bara isen gick. Tråkigt med era vägar, men det är klart att vattenmassorna måste rinna av någonstans. För många år sedan var vi på semester i Jämtland och åkte på sådana “skruttvägar”. Sedan var inte bilen sig lik :???: Vi ska ju inte klaga, som bara var där för nöjes skull. Hur går det med era fordon? Det verkar inte något vidare. Nu önskar jag också er en jättefin Valborg med en mysig brasa!
  Kram

 15. Insåg precis häromdan att mina blåsippor grävdes bort när gården grävdes om i höstas :sad:

  Sv: Jo jag ska fota en mässa, Vårmässan åt Luleå Expo. Det är lite lurigt att fota i Arcushallen där mässan är då det är både mörkt och lite svårt att få till rätt vitbalans. Så det är en iaf en lärorik utmaning även om det kanske inte blir mer än så. Vi får se!

 16. Hej igen :razz:

  Glömde svara på frågan om dotterns gymnasieval. Hon har valt vårdlinjen, hennes mål idag är att bli ambulansförare.

  Men det finns många andra vägar oxå att gå, hoppas bara hon kommer in nu i höst.

  Kram

 17. Vilka fina vårbilder!

  Här i Ångermanland har vi många meter lera under våra väger och vissa småvägar är nästan omöjliga att köra på under våren, ett säkert vårtecken.
  För en vecka sedan såg jag kanadagäss som mellanlandat och igår tyckte jag mig se två tranor, de var långt borta och jag hann bara kasta en snabb blick från bussen.
  Nu väntar jag på svalorna och sädesärlorna.

  Trevlig Valborg!

 18. Visst har man överseende med att våren, när den äntligen kommer, medför både översvämningar och tjälskador? Säger du att myrorna vaknat? Då måste jag ut och titta närmare på myrstackarna.
  Foton av vatten som speglar himlen är mitt förtjus! Hos dig hittar jag mycket vatten, tack för det!

Kommentera