Bloggen Livets glädjeämnen!

Vårtecken i kylan!

Av
den
25 april 2024

Idag bombar jag bloggen med de vårtecken jag till min stora glädje fann igår det kyliga vädret till trots!
Det blev en riktig långrunda både här och där, mer kommer en annan dag, nu ville jag koncentrera mig på
DET ALLRA VIKTIGASTE! VÅREN!

Efter att ha sett och dokumenterat annat intressant beslöt jag mig för att gå hem över Myrans natur- och strövområde där jag alltid trivs!
På cykelvägen såg jag en myriad av myror som försökte korsa vägen, många hade fått sätta livet till

..andra hade klustrat ihop sig tätt tätt intill varandra! Jag såg ingen myrstack någonstans i närheten, var de i flyttagen tro? Jag försökte försiktigt zickzacka mig fram för att inte trampa ihjäl flera av dem

När jag stod och spanade lyckades jag hitta vårens första vitsippsknoppar! Hade jag inte stannat upp hade jag inte lagt märke till dem ens…

Det finns flera trevliga grillplatser på området, jag ser att det ryker uppe på kullen där en vuxen och ett barn preppar grillen.

Nämen, där sitter den ju, vårens budbärare sädesärlan, jag blir jublande glad!

För ett par dagar sedan såg jag inte en fågel här i dammen, nu hade hela tjocka släkten måsar anlänt.

Så här nära motorvägen och mammons tempel är vi!

Medan jag riktar kameran händer något och hela måsflocken blir orolig och börjar lyfta

Nu hade jag tur och lyckades fånga dem i flykten!

Strax innan jag lämnar området ser jag något svart skymta i ena ögonvrån…

Försöker hastigt zooma in, och visst är det koltrasten som gömmer sig där!
Nu var finnkäringen trött i benen och i avtryckarfingret

Inspirerad av veckans selfie-frågor som handlade om krogen passar jag på att gå in på Chop Chop som ligger lämpligt placerad på hemvägen.
Så gott med en skål misosoppa och sushi.
Idag är det vilodag i pörtet…

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  25 april 2024

  Oj vad många vårtecken du hittade. Vippstjärten har jag sett några gånger och den är så fin. Koltrasten är stilig i sin svarta dräkt och gula näbb. Brukar lägga ut äpple till den.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  25 april 2024

  VIlken härlig vårpromenad jag fick hänga med på. Jag har lyssnat och spanat efter både sädesärla och koltrast och nu vet jag att de är på väg upp över landet 😀 Synd då att jag inte kommer att vara hemma så länge till 😀 Jättefina bilder på alla fåglar och söta små sippor. Måsarna som lyfte blev till riktigt häftiga bilder. Snart kommer värmen också.
  Kram

 3. Svara

  BP

  25 april 2024

  Vad gäller sista bilden så är vi synkade idag. Just ditt mejl igår inspirerade mig till en “spontan-sushi”:-) Tack:-) Din sushi ser ljuvligt god ut. Gissar att den också var det – god alltså:-)
  Älskar wagtails när de vispar med sina stjärtfjädrar. Grattis till bilden, för sädesärlor brukar aldrig sitta stilla. Bilden på koltrasten är en höjdare. Fiskmåsarna – visste inte att de var flockdjur, inte såååååå många på en och samma gång som du visar. Har aldrig sett något liknande. Okej fem-6 stycken kanske, men inte hundratals. Gillar dom inte, för de bajsar alltid ned mitt vita balkongräcke. Och ugglan bryr de sig inte alls om…
  Myrinvasionen påminner mig om en likadan vandring på väg till bussen genom skogen. De går ju faktiskt i formation och ofta bär dom till “byggmaterial”. Zickzackade också runt dem för att inte döda fler. För myror är ju insekter som gör nytta i naturen.

  Tusen tack för ett härligt inlägg:-)

 4. Svara

  Anna-Lena

  25 april 2024

  Snart lika mycket vår hos dej som hos mej. Ärlan har varit här ett par veckor. Koltrasten kom i februari. Med fru och vänner. Våren kom med dem. Den har varit väldigt lång. Känns som om vår är den längsta årstiden numera…. Februari till juni….
  Sushi! Har inte testat att köpa på stormarknad. Gissar att det är minst lika gott, som den sushi man brukar få på lunchbuffé-restauranger.
  Ha en god kväll! Kram

 5. Svara

  Ditte

  25 april 2024

  Härliga vårtecken! Och visst hänger jag gärna med dig ut för att se dem.
  Här i Stockholm blommar körsbärsträden i Kungsan och då tycker vi att det är vår.
  Kram

 6. Svara

  Znogge

  25 april 2024

  Det var verkligen många vårtecken på en och samma gång! Så otroligt mycket fåglar dessutom. Här har våren kommit lite längre för så gott som alla träd har små gröna blad. Dock är det ingen värme att tala om.

  Önskar en fin start på den kommande helgen!

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 april 2024

  Kuu kiurusta kesään! Lärkan
  Puolikuuta peipposesta! Bofinken
  Västäräkistä vähäsen! Sädesärlan
  Pääskysestä ei päivääkään! Svalan

 8. Svara

  Anna i Portugal

  26 april 2024

  Vad härligt med vårtecken! Minns att sädesärlan var med även förra våren hos dig, det är en fin fågel som vi ser ibland här, i januari tror jag. Den är väl bara på genomresa hos oss. Hoppas vilodagen var skön i går.

 9. Svara

  LillaSyster

  27 april 2024

  Så bra att lilla Vippstjärten har hittat till dig nu. Visst är det märkligt hur glad man blir av springa på vissa småfåglar. Cool bild på flykten. Ha nu en fin lördag! Tror att jag ska göra som du idag och ta vilodag…..känns som mina ben vill det. Jag ska nog göra storkok på chiliconcarne och städa ur en byrå idag – passa på då det småregnar. Ha en bra lördag! Kram

 10. Svara

  Anki

  27 april 2024

  Här såg jag den första sädesärlan någon dag innan Basses födelsedag (9 april) och det är den vanliga tiden. Jag tror det är den vårfågel jag blir mest glad för att se varje år 🙂
  Skrattmåsar, fiskmåsar och massor med vitkindade gäss här just nu … de för ett hiskeligt oväsen, men är ändå välkomna. Vitsipporna … så fint att du stannade upp och fick se dem, liksom koltrasten – verkligen fina vårtecken!
  Kram

 11. Svara

  Mia

  28 april 2024

  Heja våren och välkommen tillbaka 🙂 Men här ligger snön envist kvar fast nu ska det äntligen bli lite varmare till veckan. Vad gäller blommor och växter så ser jag inga tecken på vår ännu men koltrast, sädesärla (kom 13:e), kanadagäss, tranor, sångsvanar och framför allt STORSPOVEN! Kram på´re

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 164
 • 505
 • 1 628 918
 • 5 076
 • 65 457
Sök här