Bloggen Lördagstema

Veckans rubrik: entré

Av
den
6 januari 2018

Rubrik: entré

Det finns gulliga entreér

kärleksfulla entreér

pampiga entreér (på bild Louvren i Paris)

..och mera anspråkslösa entreér…

Men, i det här inlägget vill jag också ta upp…

uttrycket “att göra entré”, till exempel på röda mattan som här på Golden Globe-festivalen

Jag kan själv inte tänka mig något mera pinsamt och generande än att behöva

..stå och svassa och visa upp sig från alla håll och kanter inför horder av fotografer!
Ändå är det många som i princip lever för dessa stunder i strålkastarljuset!

När jag i min tidigare yrkesroll ofta var på olika typer av pr-tillställningar gjorde de finaste gästerna alltid “sen entré”, det var ju så viktigt att ingen missade att här kom de viktigaste personerna…och att då komma för tidigt när kanske lokalen bara var halvfull var i det närmaste otänkbart…

Jag har i alla fall en favorit-entré, självklart ätbar!

..nämligen en räkcocktail! Där har ni en entré som heter duga, mums filibabba

Andra deltagare i temat Veckans rubrik är

Karin på Åland
Englundskan
Karin i Stockholm
Anna
Ulla
Musikanta
Anki som valt rubriker i december
Matfreaket
olgakatt

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  6 januari 2018

  Nä fy för stora tillställningar. Alltid bäst att vara ute i tid, så man slipper gå runt och hälsa på alla och granskas från topp till tå. Räkorna ser verkligen läckra ut! Kram

 2. Svara

  Synnøve Kjerstad

  6 januari 2018

  Gillade den där entrén i trädet bäst.

 3. Svara

  BP

  6 januari 2018

  Vilken varierad entrésamling du la upp! Bland de fysiska entréerna gillar jag Louvren och trädet bäst.
  Bland modellerna så är jag tokförtjust i kreationen som tjejen i andra bilden visar upp. Otroligt läckert!
  Och om jag inte vore allergisk mot räkor hade jag nog gillat den matiga entrén också;-)

 4. Svara

  Karin Eklund

  6 januari 2018

  Många olika slag av entrér har du plockat fram ur ärmen/internet 🙂 Trädentrén ser väldigt inbjudande ut för att inte tala om räkorna. Dem tar jag med mig in i trädet.

 5. Svara

  Mia

  6 januari 2018

  Fina tolkningar på temat, gillar verkligen den sista 😀
  Kram på’re

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  6 januari 2018

  Fin tolkning, läst en bok jag tror du skulle gilla:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2018/01/is-av-ulla-lena-lundberg.html

 7. Svara

  miatankar

  6 januari 2018

  Gilla på ENTRÉ-rätten!

 8. Svara

  Anki

  7 januari 2018

  Härliga entréer – ja, förutom detta att ta sig fram på röda mattan då. Det är en situation jag aldrig skulle utsätta mig för – avskyr att stå i rampljuset – kommer gärna först så jag slipper gå runt och hälsa på alla om jag är på kalas.
  Trädet är helt i min smak, liksom den första gulliga entrén … ja, okej då … räkcocktailen också då 🙂
  Kram

 9. Svara

  Gunnel Moberg

  7 januari 2018

  Ett perfekt entréinlägg. Jag gillar den första bilden bäst och givetvis räkorna. Att gå på röda mattan är inge för mig….jag vet för jag har testat det. Kram

 10. Svara

  Karin

  7 januari 2018

  Mycket välmatat entréinlägg!

  Men bevare mig för att behöva göra entré på det där röda-mattan-sättet! Tur att man inte är en celebritet, för det är rätt praktiskt att komma tidigt till olika tillställningar och hinna hälsa på folk i lugn och ro när de droppar in.

  Och jag tycker att det är lite kul att vår stora mäktiga ask på tomten kallas “kungsträd”. Inte för att den är så mäktig, utan för att den gör entré sist och sorti först. Alltså, bladen slår ut väldigt sent på våren och fälls tidigt.

 11. Svara

  "LillaSyster"

  7 januari 2018

  Svar : jag köper bara rötter. Man kan köpa pionplantor också – men de brukar inte ta sig så bra. Sen brukar de se så klena ut. Sent svar men ända ett svar ?kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 429
 • 516
 • 1 578 966
 • 4 990
 • 64 296
Sök här