Lördagstema

Veckans rubrik: rörelse

Av
den
14 januari 2018

Veckans rubrik: rörelse

Det första som poppade upp i mitt huvud:
Den högaktuella me-too-rörelsen som har vuxit till helt osannlik storlek och som uppmärksammats världen runt.
Och den rörelsen fortsätter att knoppa av sig…kvinnorna är inte färdiga på långa vägar..

Rörelseapparaten Nervsystem Leder Muskler Biomekanik Finstämt samspel

Rörelse-apparaten är något vi alla är högst beroende av, dvs. vi vill att den ska fungera smärt- och problemfritt, inte alltid det lättaste.
Jag trodde förra veckan att jag fått en sträckning på höger sida av ovana rörelser när jag var ute på sparkturer ett par gånger varje dag.
Dessvärre har inte smärtan kring nyckelbenet lättat, så nu får jag snart försöka hitta smärtlindring i form av salva eller i värsta fall värktabletter.
Helst ska vi ha ett optimalt rörelse-mönster med bra balans mellan stabilitet och rörlighet. Statiskt arbete är största boven liksom ensidig träning…

Jag vill ta upp ännu ett variant av rörelse, nämligen att “driva en rörelse” det vill säga driva ett företag

I mitten av 90-talet startade jag o mitt ex ett företag, ett pensionat och en restaurang vi drev som en egen rörelse

Till verksamheten skaffade vi många djur som bildade ett slags minizoo för barn som besökte oss.
Två killingar lade grunden, Rufus och Fanny var helt förtjusande, vi flaskmatade dem och de blev så tama att de sprang omkring lösa på gården och följde oss överallt.
Vi hade också grisar, katter och kaniner samt får på bete.
En fantastiskt rolig tid när det verkligen var “liv och rörelse

Andra deltagare i temat Veckans rubrik är

Karin på Åland
Englundskan
Karin i Stockholm
Anna
Ulla
Musikanta
Anki som valt rubriker i december
Matfreaket
olgakatt

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Carina Larsson

  14 januari 2018

  Ja det blev en hel del rörelse det. 🙂 Mee too kommer förhoppningsvis leda till att kvinnor inte ska behöva stå ut med sexuella trakasserier i framtiden. Kan inte påstå att jag råkat ut för några mängder av sånt genom åren. En gång, som jag helst vill förtränga, har jag ändå i mitt minnel Sen alla klatchar i ändan av mer eller mindre fulla gubbar under min uppväxt men det är inget jag direkt lidit av.
  Rörelseapparaten har inte fungerat utan smärta på många år men är likafullt viktigt att röra sig för att inte få mer ont.
  Någon egen rörelse har jag aldrig haft och kommer aldrig ha heller. 🙂
  Hoss oss är det inte så mycket rörelse nu för tiden. Det är i så fall jag som står för rörelsen. Har faktiskt tagit lite promenader och kan konstatera att jag kan gå (för mig) riktigt långt nu (med kryckor) mot vad jag gjort på många år. Och jag tycker att jag kan går riktigt fort också men konstigt nog går alla andra mycket fortare för de svischar förbi med lätthet. Men det är tack vare höftoperationen jag kan gå mer, antar jag.
  Kramen.

 2. Svara

  Mia

  14 januari 2018

  Vad du är duktig på att tolka olika teman! Kram på’re

 3. Svara

  Skyttlat

  14 januari 2018

  Bra bilder på temat och fina, som vanligt!
  Du är i alla fall ute och rör på Dig? Har Du inte legat konstigt, eftersom Du har ont vid nyckelbenet? Lite trångt i sängen kanske med alla djur? 😀
  Hoppas det går över snart?
  Ibland har jag halva övre delen i sängen åt mig själv, så det är ett under att jag kan röra mig över huvud taget dan efter.
  Ha det gott och kramen! ?

 4. Svara

  Ibod11

  14 januari 2018

  Ordet rörelse har verkligen många olika betydelser. Ett litet ord som du har hjälpt oss att inse hur stort det egentligen är 🙂

 5. Svara

  BP

  14 januari 2018

  Tre strålande bidrag till “rörelse”! #Me too-kampanjen som blev till en världsomspännande rörelse på väldigt kort tid får man väl tacka sociala media för.

  Ja, ju äldre man blir ju fler krämpor får man. Bara att bita ihop;-)

  Vilken kul rörelse du och ditt ex hade, men vilket jobb! Inga sovmorgnar där inte kan jag tänka mig. Idén var riktigt häftig!

 6. Svara

  Karin Eklund

  14 januari 2018

  Alla alternativ av rörelse i ditt temainlägg är väldigt viktiga. Sötaste rörelsebilden står förstås du och killingarna för. De är rörande rara ( och du med! ) <3

 7. Svara

  Karin

  14 januari 2018

  Vad kul, så många aspekter av rörelse. Fint fångat tema! Och fina bilder. Själv hamnade jag i en detalj av vår rörelseapparat, nämligen en bruten tå!

 8. Svara

  Mias Mix

  14 januari 2018

  Vilka bra tolkningar! Mee-too har verkligen blivit stort. Och tänk, jag har helt missat att ni hade pensionat och restaurang, kul att veta 🙂

 9. Svara

  Anki

  15 januari 2018

  Härligt inlägg och härlig tolkning på temat! Tänk så fort åren går och så mycket du hunnit med – så fin bild på dig och killingarna!
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

 10. Svara

  Anni

  15 januari 2018

  Den här vinterhataren har njutit av dina vackra vinterbilder (ja, på bild gillar jag vintern) och nickat instämmande i dina olika rörelser.
  Vad gillar du den engelska Konstnärsdrömmen? Jag har haft samma favoriter sedan start, fembarnspappan Paul och unga Claire – hoppas de fortsätter lika bra och går till final. Synd att serien sänds i efterhand här i Sverige, det lär ju betyda att man inte kan åka och se utställningen vinnaren får göra.
  Hoppas att dina smärtor ger med sig!

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  15 januari 2018

  Viktiga saker!

  Har du sett 87-åriga Dora ensam på ön Lammholm i Åbolands skärgård:
  https://www.svtplay.se/video/16393422/dora-pa-lammholm/dora-pa-lammholm-avsnitt-1

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 219
 • 437
 • 1 579 760
 • 4 991
 • 64 332
Sök här