Påklädd eller ej?

Nu är det ju så att jag inte av ren illvilja vill spöka ut min pälskling, men av ren och skär omsorg vill jag se till att min hund som blivit lite äldre inte blir kall och får problem med leder och rygg.
För det är faktiskt så att det ibland är riktigt kallt ute när vi ger oss iväg och oftast får Blinka stå och vänta en stund när jag handlar eller är på biblan och då hinner hon bli både kall och stel. Hundtäcket åker inte på förrän det är kallare än minus tio..

Och visst är hon lite söt ändå? (även om man inte får skratta åt henne..)

Vad tycker du? Okej att ha kläder på hund eller ej?

0

17 Comments:

 1. Jag förstår din omsorg om Blinka men jag kan även förstå hennes ovilja att ha kläder. Ja, hästar har täcken men annars är det väl bara hundar som vi klär på innan de går ut. En del får alltid ha kläder. Men varför inte tjocka sockar också då för tassarna lär väl bli kalla de med?
  Men visst är hon söt! :-)
  Kramen.

 2. Ibland är det ok med kläder på hund. Tunnpälsade raser som fakiskt fryser här uppe hos oss behöver det när det blir minusgrader och vind, snö och vått. Men att spjåka ut sin hund bara för att man vill ha en bäbis det ogillar starkt!

 3. Hon är jättefin i sin overall men det viktigaste är att hon mår bra i den och slipper frysa :)
  Jag är stor motståndare till att klä ut sin hund bara för att visa upp och ha som en slags utsmyckning till sig själv. Men funktionskläder till hundar som är till för att på något sätt göra livet bättre för dem och som man klär sin hund i av omsorg, det är helt ok. Jag har aldrig använt kläder till mina hundar men jag har heller aldrig märkt att de har mått dåligt av kylan (inte ens när vi bodde i Jämtland). Olika raser har olika tjock päls och underull så behovet uppstår mer hos en del raser.

 4. Om det finns behov för kläder så tycker jag att man ska ta på dom det men som så många andra skrivit, blir det ett kuttersmycke man ska ha, då ogillar jag det i högsta grad! Nospuss till dig Blinka, du är jättesöt i din dress men framför allt så ska du inte frysa…Kram på er

 5. Blinka är ju jättesöt i sina kläder. Du får tala om det för henne…att hon har hur många fans som helst ute i världen. Självklart ska man klä på små sötisar när det kallt ute.

 6. Jeg har en cocker spaniel, hun har strikkede gensere i mange utvalg og stortrives i dem når det er kald eller mye snø. Hun løfter på labbene for å få den på seg og løper som en “gal” når hun kommer ut. Ikke alle hunder har tykk pels og trenger litt hjelp for å holde varmen om vinteren.

 7. Jag tycker det är ok med hundkläder om dom är för kylan ,för små hundar fryser lätt . Men att spöka ut dom i allehanda roliga prylar måste ju vara djurplågeri ! ,kramen Nette

 8. Kläder på hundar, utan at dom behöver det är en styggelse enligt mig. Men självklart ska man vara lite försiktigare med gamlingarna.
  Mina små, trots avsaknad av lång päls, har bara täcke på om dom ska sitta en stund i kall bil. Men blir det riktigt kallt så åker täcke på även ute.
  Men låt Blinka slippa kapuschongen ??

 9. Klart hundar ska ha kläder om dom fryser. Märks speciellt på gamla hundar att dom uppskattar det.

 10. Hon är såå söt i sina vinterkläder! Klart att man klär på sin hund om den behöver det, Olle behöver det … han har ju varken underhudsfett eller underull och är ganska frusen av sig :)
  Kram

 11. Gamla hundar behöver värme ffa över leder, som höfterna. Blinka är inget handväskesmycke på Stureplan utan en tuff dalkulla. Fast välj kanske genomskinligt nagellack om hon råkar ut för klobrott! :D

 12. Haha! (Ooops, man fick ju inte skratta, hoppas Blinka inte läser kommentarerna… ;-) ). Så söt hon är och hon ser allt lite obekväm ut :-)

  Kläder på hundar är helt OK enligt dina “regler”. Men här har många kläder på hundarna samtidigt som folk ligger i bikini och solar på stränderna. Helt onödigt! Sen verkar många tycka att hundar inte behöver motion heller och drar runt dom i vagnar. INTE Ok, om du frågar mig.

 13. Ja, det är okej i Blinkas fall det är ju för hennes bästa! Men annars nä.
  Du får gå och besöka någon med ett badkar och be och få tillbringa några timmar hos dem på hemma spa! Kram

 14. Helt Ok att klä sin hund i syftet att värma! Regnkläder är ju också bra att ha. Annars är jag emot allt vad kläder heter. Bra färg på overallen så hon syns om hon skulle hoppa i djupsnön? ;)
  Något jag aldrig skulle göra var att binda hunden utanför affären eller bibl. med tanke på allt som kan hända! Aja Baja, Paula! En kvinna fick hundens öga förstört utanför affären tidigare i vinter enl SVT. Huvva. Detta var dagens oombedda förmaning. ;)
  Mitt barnbarn är 16 år nu och har växt om både mamma och mig. 182 lång! Själv växer jag som korumpan, neråt. :D
  Ha det så gott och håll hastigheten med sparken! Kramar och nospussar! <3

 15. Man ska klä på hunden om det behövs. Men att klä djur för att det är sött med en tröja, är för mej obegripligt. Men när våra hundar tränat och är varma, täcker vi dem innan de ska Unni en kall bil. Ett bra täcke som jag kan rekommendera är Back on Tracks vinter täcke. Det kostat lite men är så bra för just leder och muskler. Man hittar ofta begagnat till bra priser.
  /P

 16. Visst är hon lite söt med overallen på. Men fryser hon inte om “fötterna” då? Här i stan er man ofta små hundar med overall och skor. Har förstått att allt salt här förstår tassarna. Sådana problem har du ju inte i Fredriksberg.
  Som Ama skriver – på Costa Blanca har hundarna vinterkläder på sig när det är 24 grader varmt. Ofta får dom där även sitta i hundvagnar. Crazy enligt mig.

 17. Vi har eller sätter på våra kläder vid -7 till 10 grader med… de får en långpromenad var dag. Nu sedan en vecka tillbaka är de nyklippta så de syns att de fryser lättare… De går bara ut och gör sina behov och snabbt in igen… vid minus 20 går det ännu snabbare :)

Kommentera