Bloggen

Velpotta

Av
den
31 augusti 2020

Som jag velar om huruvida jag ska åka buss till stan och göra ett tandläkarbesök.
När första kallelsen kom insåg jag dagen innan att det inte gick bussar på några vettiga tider alls, för det var sommartidtabeller som gällde!
Då ringde jag och fick en ny tid som skulle passa bra med de aktuella busstiderna under hösten.
Den tiden är om ett par dagar, men…
Vill jag nu efter en lång frivillig karantän sätta mig på bussen, och när besöket hos tandis är avklarat ranta runt i stan i flera timmar innan bussen går hem..

Förut tyckte jag det var trevligt att spendera ett par tre timmar med att fönstershoppa och känna lite stadspuls, men nu när man ska hålla avstånd och helst inte kuta runt i affärer så känns inte det så jätte-angeläget.
Och skor som jag tänkt köpa klarade jag av tidigare när jag var och klippte mig..

Jag tillhör ju inte riskgrupp åldersmässigt men med mina diagnoser så är det nog dessvärre så att jag får rätta in mig i det ledet.
Och, jag vill absolut inte riskera nåt insjuknande bara några få veckor innan jag ska få tillökning i familjen!

Så nu lyssnade jag till min husgud Agnes Wold som svarade på en lyssnarfråga om just tandläkarbesök och om det var rådligt att göra sådana nu.
Hennes svar var att om man har besvär från tänderna bör man åtgärda detta, men om man bara ska på ett rutinbesök så kan man lika gärna vänta…
Och jag var hos hygienisten för ett halvår sedan och har inga problem med tänderna utan detta är en vanlig kontroll.

Två av mina tre barnbarn ska bli föräldrar nu i september och trots att jag knappast kommer att störta iväg till någon av dem, Paulina bor i Falun och Simon i Stockholm, så vill jag definitivt hälsa på under hösten!
Men tänk om jag då åkt på coronan och får dras med långdragna symptom?

Nä, jag ringer nog återbud imorgon!

Och fortsätter ligga på soffan och käka praliner…eller nåt!

Två av mina fina tjejer, barnbarnsbarnet Vanessa som gärna vill att lilla kusinen Noelle snart tittar ut ur faster Paulinas mage!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mias Mix

  31 augusti 2020

  Låter klokt och förståndigt att avboka besöket. Grattis till alla små nya bebisar i familjen, så roligt! Har tagit en liten paus från datorn under sommaren. Jag hoppas att allt är bra med dig. Och att du haft en bra sommar, trots coronan som stoppat oss från det mesta. Stor kram!

 2. Svara

  Eva

  31 augusti 2020

  Låter som ett klokt beslut!

 3. Svara

  bpz3

  31 augusti 2020

  Jag hade gjort precis som du! Ett tips här förresten. Alla över 70 får ju sjuktransport. Det visste jag inte, men min (snygga) husläkare agerade direkt när jag behövde röntgas och jag fick ett “sjuktransportkort”. Det kan du också få, då du är i riskgrupp, men det måste vara en läkare/läkarmottagning som initierar det hela. Så kontakta en läkare. Här kostar transporten 140 kronor. Vad det kostar i ditt landsting vet jag såklart inte.
  Paulina är mycket lik dig. Säger bara ansiktet:-) En härlig bild på Vanessa och Paulina:-)

  • Svara

   Paula

   31 augusti 2020

   Tack snälla du för tipset. Men, i vår region ska man ha fyllt 85 år för att få sjuktransport, har en väninna som är 83 och trots att hon är i riskgrupp på alla sätt och vis fick hon nej! Helg galet!
   Självklart finns det en viss likhet mellan mig och barnbarnet, det är tydligare nu än när hon var yngre! Dottern liknar ju sin mor, mig, det har hon fått höra genom alla år, till hennes förtvivlan, haha

 4. Svara

  Minton

  31 augusti 2020

  Klokt att inte göra besök när det inte är nödvändigt. Jag har bil så det blir inga närkontakter vid lasaretts besök.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Ditte

  31 augusti 2020

  Jag tycker det låter som ett väldans klokt beslut. Har du inga besvär eller ont så kan du ju vänta med besöket.
  Vad roligt med de nya barnbarnen. Och klart att du vill träffa dem under hösten.
  Förstår att Vanessa väntar med spänning. Ja, Paulina också förstås. Härlig bild på tjejerna.
  Och klart att även Simon. väntar…
  Kram

 6. Svara

  Karin Eklund

  31 augusti 2020

  Klokt beslut, låt bli att fara till tandläkaren nu när du ändå inte behöver göra det.
  Så spännande för dig att snart få tillökning i familjen! Ät praliner nu och ha det bra!

 7. Svara

  Susjos

  31 augusti 2020

  Håller med de andra talarna, klokt beslut, du var ju så nyligen hos tandhygienisten. Är det Ludvika som du åker till för tandläkarbesök?
  Så spännande med tillökning i familjen!
  Precis som vi då, fast en liten kattunge då! Jag har ju kattlåda och bur å matskål, men tror ändå att lite fräscha saker behövs, inte minst kattleksaker, för som jag minns det så gillar kattungar att leka!
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   1 september 2020

   Ett tips till dig o liten kisse: ett blinkljus, minns inte vad de kallas, som ett litet rör med ljusprisma i ena änden. När du rör på den syns ett sken som en prick på t.ex golvet och katten försöker förstås jaga pricken. Himla kul, som en liten ficklampa. Snart får du hälsa familjens nyaste tillskott välkommen! Kram

 8. Svara

  Ninni

  1 september 2020

  Jag tycker du har tagit helt rätt beslut. Låt du tandläkarn få suga på ramarna ett tag till utan dina pengar tids nog är Coronaeländet över och tandläkarna kommer att tälja guld med pennkniv då ALLA vill till tandläkarn.
  Det är inte värt risken att gå dit nu i alla fall och med barnbarnsbarn inom snar framtid så vet jag då vad jag skulle välja och det skulle inte vara tandläkarn. Inte ens en snygg sådan.
  Kram på dig!

 9. Svara

  tanthuset

  1 september 2020

  Ja jag kan väl bara hålla med alla andra här, ring och avboka du! Har du inga besvär så kan besöket vänta… sen tror jag förstås inte att du käkar praliner när du ligger där på soffan 😉
  Lyckliga du som får tillökning i familjen, så himla roligt för er alla <3
  Kram fina du <3

 10. Svara

  Anki

  1 september 2020

  Jag kan bara hålla med … klokt beslut att avboka tiden – dumt att riskera något! Vilken härlig bild med Vanessa och Paulina!
  Ha en bra tisdag!
  Kram

 11. Svara

  Tove Olberg

  1 september 2020

  Om det går att undvika ska en göra det – riksgrupp eller inte! Agnes Wold andra råd att hålla andan om en måste är ju toppen, men svårt i tandläkarstolen. jagtänker också i dessa dagar att har jag klarat mig så här långt kan jag klara en tid till utan bekymmer. Naturligvis bet jag av et skal i en lagning här i våras, men tandsköterskan sa att om du inte har ont eller några tecken på infektion så väntar vi!
  Så vi väntar Paula 🙂
  … och den sista bilden är underbar, framtidsglädjen!

  • Svara

   Paula

   1 september 2020

   Jag avbokade och blev framflyttad ett halvår. Då blir det först ett besök hos hygienisten, sen får vi se. Tegnell gav ju lite glädjande besked idag angående framtiden för oss i mogen ålder, hoppas kan man alltid. Ja framtidsglädjen finns, inte kunde jag ana att jag skulle få tre barnbarnsbarn ! Livet överraskar, hoppas den gör detsamma hos dig på något positivt vis

 12. Svara

  Ama de casa

  1 september 2020

  Vilken fin bild på “väntans tider” 🙂
  Klokt att avboka. Det har jag också gjort, det var “bara” (inget är “bara” när det kommer till tandläkarbesök för mig) ett besök hos tandhygienisten. Tänderna känns hela och ingen värk. Nej, då tar jag inte risken med ett sånt besök. Sen var det väldigt skönt att slippa gå dit också, det ska erkännas 😀

 13. Svara

  LillaSyster

  1 september 2020

  Klokt beslut att omboka tiden. Finns ingen anledning att utsätta sig för det.
  Spännande höst för dig =)

 14. Svara

  Herr Nilssons Fru

  1 september 2020

  Ja man ska inte utsätta sig för onödiga risker. Jag var hos min tandläkare förra veckan, han finns 15 mil bort där jag bodde tidigare. De var väl rustade och bara jag var där, ingen annan i väntrum eller så. Vi har börjat vara på jobbet också igen, men håller avstånd och har stolar emellan oss när vi har möte. Man får ta mycket ansvar själv i dessa tider och hoppas att andra också göra det. Tycker de funkar bra på jobbet. Hoppas de här är över snart, ser många som verkar ha glömt att covid19 fortfarande härjar. Tyvärr. Är man in riskgrupp ska man vara extra försiktig.
  Vad mysigt med nya små människor. Tänk jag minns när Paulin var en liten flicka o nu ska hon blir mamma – tiden går för fort. Lika så Vanessa, minns när hon föddes. Tur inte vi åldras så fort som barnen växer – eller hur 🙂 Förstår du ser fram mot att få hälsa på dem i höst.
  Kramiz

  • Svara

   Paula

   1 september 2020

   Ja tänk, vi har hängt länge du o jag, och nog är det tur att det enda ålderstecknet som märks på oss är en o annan skrattrynka som dyker upp… När jag senast träffade Vanessa fick jag höra att jag “såg äldre ut än hon mindes mig”. Ja det hade ju gått ett helt år också…bara att acceptera och se glad ut!
   Kramiz

 15. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 september 2020

  Jag skulle ha avbokat besöket om det inte var nödvändigt. Har du inga besvär så räcker det säkert om du kommer nästa vår eller sommar. Då kanske du har hunnit bli vaccinerad om prognoserna har rätt. Klart du vill ha möjlighet att träffa dina barnbarnsbarn och även dina barn och barnbarn och det vore väl trist om corona skulle hitta dig först.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 499
 • 520
 • 1 640 691
 • 5 101
 • 65 737
Sök här