Hösten officiellt inledd

Då har vi bläddrat fram ett nytt blad i väggalmanackan, september månad ser väldigt lös och ledig ut, fortfarande är få aktiviteter inbokade.

Går ner till vår badstrand och fotar från en annan vinkel. Visst är det vackert men inte så inbjudande för ett dopp

Våra surrande flitiga insekter söker febrilt efter föda, antalet blommor blir färre och färre.

Daniel och jag går i våra vanliga hjulspår, där jag gått flera gånger varje vecka i åratal.
Men är det inte något som glimmar där under gräset…

Böjer mig ner och tittar lite närmare, och ler nöjt för mig själv…
Jag har just hittat en liten guldåder som jag inte tidigare lyckats avslöja..

Titta vilket fint exemplar!

Kärleksparet får hänga ihop ett tag till, ända tills det är dags för stekpannan

En riktigt positiv början på hösten!

7

22 Comments:

 1. Skogens guld har hittat hem till dig den 1 september. Det bådar gott inför resten av svampsäsongen. En perfekt början på en ny månad. Å dina kantareller ser betydligt mera aptitliga ut än de jag plockar hos den lokala ICA kan jag säga.

  PS. Skräckläsning av din kommentar som du skrev om sjuktransport hos dig. Här gäller det för alla över 70 och just nu även riskgrupper. DS.

  • Jaa, o då är det 6 mil till doktor och närmaste lasarett, men det mesta måste man åka till Falun för o dit är det 12 mil med minst tre byten buss, tåg, buss…inte alla som är i skick att fixa det! Jag är nöjd med svampen, men vill helst ha lite andra sorter, men de kanske kommer, o om inte får jag ta till den torkade i förrådet. Ha det bra!

 2. Vackra bilder! Men jag väljer att hålla kvar sensommaren ett tag till. Men den kan ju innebära både svampar och blommor och att ett och annat kult löv dyker upp är helt ok. Du hittade verkligen fina kantareller och gott med en kantarellmacka.
  Tack för en fin promenad.
  Ha det fint!
  Kram

 3. Så fin bild på humlan och blomman.
  Härligt med nyplockad svamp. Jag gör som BP köper dem i butik. Är på tok för dålig på svampar men känner igen kantareller, murklor, flugsvamp och röksvamp. ;-) De två sista äter jag inte.

  • Röksvampen är jättegod när den är ung. Dra bort skalet och du har en svamp med en konsistens som marshmallows! Jag äter den skivad och rå i sallad.

 4. Ja nu är höst månaden här. Bilden på sjön är så vacker. Träffade bekanta i går och det är för torrt i skogen för svampen. Du fick kantareller och Karl Johan så det blir en macka eller omelett.
  Jag köpte 4 kg lingon så nu klarar jag mej till nästa år.
  Pussar från Minton
  Kram Anki

  • Gör du rårörda lingon eller sylt? Här står en thailändska utanför vår affär dagligen och säljer bär. Det är många bybor som också väljer att handla hos henne istället för att stå i skogen och kröka rygg. Jag äter knappt lingon, undantaget till blodpudding o föredrar den mindre söta rårörda. Nu har det småduggat hela dagen, kanske skjuter flera svampar fart. Må så gott o kramar från pörtet

 5. Ser där, det gäller att ta på svampögonen när man går ut =) snart ska du se att fler sorter vågar sig upp. Ha en härlig onsdag!

 6. Bilden på sjön, så häftig, så vacker!!! Lyckliga du som hittat svamp, de enda jag sett här är några torkade stackare men jag hoppas att nattdaggen kanske får dom att poppa upp!
  Kram fina Paula!!!

 7. Hoppas svampen sätter fart här också nu … ännu igår var det totalt tomt!
  Vackra bilder från din promenad!
  Kram

 8. Oj, vilket guld du hittade på din höstpromenad. Vackra bilder som alltid här hos dig Paula. Här har det också regnat en liten del så kanske, kanske vi hittar svamp vi också om någon dag.

 9. Ser fantastiskt ut med svampen. Känslan just på första bilden precis när man upptäcker dem i gräset är obeskrivlig.

 10. Men? Vad är du för en badkruka – det där såg väl jätteinbjudande ut? Ja skulle ha hoppat i direkt ;-)

  Vilka fina fynd du gjorde – grattis till en perfekt inledning på hösten :-)

 11. Grattis till finfina guldfynd! Det gäller att ha svampögonen rätt inställda så här års!

 12. Ja nu har vi vänt blad i almanackan igen.
  De ser gott i att hoppa i sjön – säkert varmt fortfarande också. Väldigt fin bild.
  Opps se där vilka vackra gulingar. Vad kul att du fann dem. Trodde först du hittade en guldtacka som glimmade men svamp är kanske guld för dig.
  Kramiz

 13. ÅH..vilken lycka att hitta svamp! Stod i valet och kvalet att köpa kantareller idag på ICA, men jag väntar lite till…
  Ha det gott!
  Kram

 14. Tack för kommentaren hos mig, nu har jag fått mig ett gott skratt idag =) Du är ju bara för härlig kameleont Paula. Ha en bra dag, här regnar det..Bäst att torka Busan torr innan jag åker.

 15. Är det inte underbart så säg? Det är underbart!

 16. Finfina kantareller, men finast kallarna!
  Kram/Kicki

 17. Vilken lycka att hitta så fina kantareller och även annan svamp, kanske Karljohan :D Nog är hösten här och det känns härligt med den sköna luften som är så lätt att andas. Men det kommer fler ganska varma och soliga dagar innan den riktiga kylan kommer :D
  Kram

 18. Wow! Vilket fint guld du hittade.
  Ja nog är hösten här allt. Men jag klagar inte. Kan vara riktigt skönt med höst också.
  Kram.

Kommentera