Bloggen

Vi “dygnar” i pörtet!

Av
den
13 juli 2012

Har du hört uttrycket “dygna”
Ett himla passande ord för när man vänder på dygnet, sover bort dagen och vakar på natten.
Jag lärde mig begreppet då mina kära barnbarn under sina skollov “dygnar” dvs. spelar dataspel om nätterna och sover på dagarna…

Nu har även vi gamlingar provat på det…dock inte datorspelandet
Igår kväll började vi titta på teve klockan 18
Då visades nämligen fri-idrott från Junior-VM i Barcelona.
Då sändningen var slut klockan 22 såg vi “Barnläkarna”, en fantastisk serie om ett av världens främsta barnsjukhus i England.
När det programmet var slut zappade vi runt lite och hittade plötsligt engelska “Mästerkocken för proffs” alltså förlagan till svenska programmet men en variant där de som tävlade var professionella kockar.
Och där satt vi fast….i timmar….
Eftersom programmet var en repris så sändes flera avsnitt efter varandra och vi konstaterade att det var minst lika spännande som de bästa fri-idrottstävlingarna!
Ja, klockan blev visst drygt tre innan vi kom i säng…

Nu har ju maken semester och det gör ingenting om vi sover bort en förmiddag vilket vi gjorde idag, men ändå känner man sig lite “skämmig” då man från sänghalmen hör alla flitiga grannar klippa sina gräsmattor..

När vi var på Dössberget tog jag en hel del foton på gamla prylar.
En del av dem lekte jag med i bildredigeringsprogrammet och så här blev resultatet:

Genom att ändra färgsättningen ser skodonen genast mer antika ut

i svartvitt ser allt nött och sjabbigt ut

Denna ambulans var i bruk i slutet av 1800-talet

Med lite roliga effekter ser lådbilsfotot äldre ut än de släktfoton från 30-talet som jag nyligen scannade in !

Krackelerat “ålderdomligt” foto på en fin trehjuling

Nu är det dags att förbereda middagen, hela dagen har ju blivit förskjuten pga dygnandet, hihi, men mat i magen måste man ha ändå!

Sen tror jag att jag gör såhär

Trevlig helg!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  13 juli 2012

  Visst är det konstigt, att man tycker att det är “skämmigt” om man sover lite längre, vem bryr sig?
  Att grannar far fram med gräsklipparen som idioter, det struntar vi fullkomligt i, det är ju som en epedemi, klipper en klipper alla!
  Förresten så har min karl fullt upp med att klippa hos andra, det blir som “skomakaren och hans ungar”..
  Dössberget, dit är jag/vi med jämna mellanrum, men jag har aldrig upplevt det så “fint” som du visar det med dina bilder, man blir väl lite “hemmablind” kanske…
  Hoppas ni har en skön semester trots skitvädret, den enda trösten är väl att det kommer troligtvis bli mycket svamp…
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Marketta

  13 juli 2012

  Jaså, så han åkte på och stryka idag 😉 . Han här hemma fick stå för maten. Det blev korvsoppa idag. Det är ju en av hans specialiter.

  Jag såg ingen buske när jag var till Smebacken idag. Vi brukar ju åka där på baksidan för jag brukar ställa bilen på parkeringen som är närmast sjön när jag skall till pappas grav, mitt emot ishallen.

  Kramizzar
  Marketta

 3. Svara

  Doris

  13 juli 2012

  Jag gillar också att “dygna” och passar på att göra det nu när jag har semester 😉 .
  Sköt om dig, kram.

 4. Svara

  Mia

  14 juli 2012

  Ni gör helt rätt som “dygnar” *L*
  Blir lite full i skratt när jag ser pjäxorna, för nåt liknande hade jag när jag var liten, å dom skulle jag sätta skidor på!! VA??? JAG??? Jisses, jag var kass på skidåkning, ju…inte blev det väl bättre med sån utrustning! 😛
  Vad har du för redigeringsprogram?? Jag har två olika, men inte såna där effekter…
  Är klar med lördagens jobb nu, dags att lägga sig på soffan en sväng…
  Kram på dig, goa….

 5. Svara

  Mia

  14 juli 2012

  Tack Paula, har lagt in den som favorit nu *L*

 6. Svara

  Gunvor

  14 juli 2012

  Vilka nostalgibilder du visar. Och visst är det härligt att “dynga”. Jag sover gärna länge på morron och är lite nattmänniska.
  Härliga vackra bilder från fäboden i förra inlägget. Jag älskar att besöka såna ställen om sommaren.
  Nån dansvecka i Malung blir det inte i år heller. Jag är inte frisk nu heller och ska läggas in igen på måndag för samma som sist. Samma fula bakterie som behöver intravenös behandling. Nu blir det två veckors behandling i Hudiksvall. Trist men ändå skönt för jag håller på att bli galen på denna hosta.
  Hoppas det hjälper denna omgång! Så är det med min “semester.” Vädret är ju ändå bara skit mesta tiden, fast i dag har det varit uppehåll hela dan och tur var det för det var slutfinal på Färilaveckan med karneval och dans på parken till tonerna av Thorleifs. Synd att man inte kan vara med där o dansa.
  Men i morgon ska jag på Diggiloo på Stenegården i Järvsö. Jag har vunnit två biljetter och tar med mej dotra. Vi ska ha kul och ha picknick med lite vin o nåt att äta på i pausen. Det blir nog toppen!
  Sen kan jag åka iväg på månd.morgon med det i tankarna.

  Oj vilket långt inlägg det blev. Nu ska du ha det så bra o dynga på du! KRAM! Så hörs vi om ett par veckor.

 7. Svara

  Ninni

  15 juli 2012

  Åh vad härligt att dygna. Det skulle jag med vilja göra men då får jag nog dygna ensam eftersom jag har en kvällstrött sambo. Ändå har vi skjutit lite på tiderna nu när även han är hemma och sjukskriven.
  Visst är det roligt att sitta och laborera med foton. 🙂 Önskar jag hade många fler timmar på dygnet för den hobbyn. Finns så mycket roligt att lära sig om bildredigering.
  Nu äntligen har jag fått ändan ur och läsa nån blogg och jag kommer tillbaka hit för jag måste ju läsa alla bloggar du skrivit under min “frånvaro”.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kramen.

 8. Svara

  Ragnvi

  15 juli 2012

  Morning! Eller dygnar du nu med! Jag gör det ofrivilligt titt som tätt….grrr!

  Nu har jag suttit här o läst o njutit av dina ord o alla härliga foton! Ute ösregnar det mellan varven….suck!
  Kramen!
  Ragnvi

 9. Svara

  annette

  15 juli 2012

  Här “dygnar” jag på mitt sätt, uppe om nätterna men även uppe på mornarna, min kropp har nog aldrig förstått vad sömn är tror jag;)
  Vilken fin plats Ni besökt, en massa fina saker i båda inläggen, sådana platser gillar jag verkligen att besöka, finns så mycket historia och levnadsöden att fundera över.
  Regn har vi visst över hela landet, inte så mycket att göra åt det, njuter ändå av att vara ledig, och uppe i Härjedalen dit jag skall snart har det varit snöblandat regn inatt;)
  Kramen och ha en skön söndag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 88
 • 497
 • 1 652 510
 • 5 119
 • 66 012
Sök här