Bloggen

Vi njuter av fina dagar

Av
den
26 februari 2020

Visst börjar det märkas att dagarna blir längre!
Och ljuset är skarpare när det är klart väder.

Och när solen skiner sitter jag gärna på en parkbänk och kontemplerar..

..medan voffsen får gå lös och nosa tills han är färdig..

Jag söker mig alltid till vatten, det skiftar alltid utseende och denna vinter är det inte många dagar som det legat en tunn is på sjöarna

Jag har läst om översvämningar i södra delen av landet, hos oss är det ingen fara ..

..men vattenståndet är högt och även de minsta vattendragen är ystra

Säg till om du tycker det blir tjatigt med foton på samma jäkla bäckar och åar hela tiden!

Tack och lov går inte Daniel nära kanten, tänk om han skulle dratta i och flyta sin kos!

Ibland träffar vi andra hundkompisar på våra promenader

och ibland har Daniel tur och möter helt oplanerat sin käresta som också är ute i det fina vädret.

Sen kommer vi hem till två feta katter som inte går ut mer än några minuter per dag, det blåser kallt om morrhåren!

Men Torsten ser som vanligt till att lägga en värmande svans om halsen på Daniel…

Och när tv-kvällen börjar då ligger han och snarkar på mattes mjuka bröst..

Sportlovsveckorna rullar på och många turister hittar hit trots avsaknaden av natursnö.
Familjebackarna håller bra kvalitet och det är inte minst många barnfamiljer som lockas till Säfsen.
Vi har generösa öppettider på loppis så det blir ett par pass i veckan för mig och imorgon är det åter dags.
Tyvärr har vi inget ställe i byn där utländska turister kan ta ut eller växla pengar och på loppis tar vi inte kort, vilket hindrar många från att handla.

Jag är lite senfärdig här i bloggvärlden just nu, av lite olika anledningar, men jag hoppas allt återgår till “det normala” snart igen.
Snart börjar de klia i fingrarna på många duktiga trädgårdsodlare, själv suckar jag över att jag borde plantera om några stackars krukväxter…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  26 februari 2020

  De är inte feta, katter ska vara så där goa! Lillprinsen har det gott han =) Vattenbilder tröttnar man aldrig på. Kram

 2. Svara

  bpz3

  26 februari 2020

  Tröttnar nog aldrig på dina otroligt fina naturbilder. De är ju hur bra som helst! Bra att ni inte har några höga vattenflöden, det räcker med översvämningar i södra Sverige och i England. Om jag minns rätt klagade man över en alldeles för låg grundvattennivå ifjol, så det borde vara åtgärdat vid det här laget.
  Gillar Torsten som verkligen är en kopia på katten Gustaf – utseendemässigt alltså.
  Synd att ni inte har en uttagningsautomat i byn, men varför skaffar loppisen inte någon kortmaskin? Förut var det ju svindyrt att skaffa en sådan, men så är det väl inte längre. Ja, åsså swish. Har turisterna inte swish? Det har väl alla vid det här laget, förutom jag då;-)

  PS. Är glad att det inte bara är jag som totalt struntar i odlingar med mera. Plantera om krukväxter är inte min grej heller. Man blir så skitig om tassarna;-) DS.

 3. Svara

  Anki

  27 februari 2020

  Ingen risk att jag tröttnar på dina härliga naturbilder! Höga vattenstånd på sina håll, men inget vi lider av …
  Suck … just det, dags för omplantering! Jag har tagit några sticklingar på pelargonerna, men inte haft inspiration till att plantera om … än, men i morgon kanske 🙂
  Underbara Torsten, som sitter där och vakar över Daniel 🙂
  Kram

 4. Svara

  Kajsa von Friesen

  27 februari 2020

  Nej, sluta inte med dina vattenbilder. Påminner mig om hur jag som barn följde bäckens dans.

 5. Svara

  Herr nilssons fru

  27 februari 2020

  Först: nej Paula jag hann inte med Skyltsöndag i söndags 🙁
  Fina bilder o härligt att läsa att du och Daniel trivs så bra ihop. Loppis är kul, vi var i söndags (kanske därför jag missade skyltsöndag 🙂
  Idag är jag ledig o ska köra norröver, varför sparar jag till min blogg. 🙂
  Vi har vatten överallt känns de som när man är ute och går i naturen. Oh nu har vi fått lite snö också.

  Kramiz

 6. Svara

  Mia Halvarsson

  27 februari 2020

  Lilla tokfia, inte kan man väl tröttna på dina åar och vattenbilder heller!!! Daniel han har det allt bra gott han, den sötnosen <3 Jag blir lite full i skratt när jag ser Torsten, det ser ut som om han tänker att ok då, jag sträcker mig inte längre än att lägga svansen på honom! Lite förnärmad på nåt vis 😀 Myspropparna är inte alls feta, bara gosiga! Kram på're

 7. Svara

  Bia Lidén

  27 februari 2020

  Så söta och goa de är, dina fyrbenta!
  Vem skulle inte uppskatta en pälssvans runt halsen!? 🙂

  Inte tröttnar man på dina vattenflöden heller!
  De ser ju olika ut, beroende på årstid.

  Allt gott till dig!
  Kram/Bia

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  27 februari 2020

  Jättefina bilder och jag dras lika mycket till vatten som du. Med andra ord, jag tröttnar inte 😀 Jag lägger också ut bilder på samma motiv om och om igen men man kan ju skrolla förbi om man vill. Härligt att du och din fina kompis Daniel trivs så bra tillsammans och att han har anpassat sig och gillar även övriga flockmedlemmar. Men jag förstår ju att du tänker mycket på Blinka ändå. Det tar tid att komma över sorgen. Jag tror att det känns lättare tack vare Daniel och snart blir sorgen mer en saknad och till sist ler du lite vemodigt när du tänker tillbaka.
  Vad som än är orsak till din “senfärdighet” så är det fint att se att mycket är bra. Ta dig den tid du behöver och skriv bara när du känner att du vill. Så gör jag och det funkar bra 🙂
  Kram <3

 9. Svara

  Ama de casa

  27 februari 2020

  Självklart tröttnar jag inte på dina vackra bilder från naturen – med eller utan vatten är dom sååå himla fina! 🙂
  Djurbilderna är också helt underbara – vilken idyll! Skönt att Daniel har funnit sig så väl tillrätta på pörtet, vilken tur han hade som fick komma till er!

  Tänk vad jag INTE saknar den trädgård vi hade i Sollentuna… Det var jättekul och mysigt i många år, men var sak har sin tid.

  Ha det gott!

 10. Svara

  Minton

  27 februari 2020

  Dina naturbilder och speciellt vattnet piggar upp mej och får mej att minnas många fina stunder med fiske i Dalarna. Daniel har fått det bra hos dej och kattorna. Torsten är så söt när han lägger svansen om Daniel. Vi har fått snö och flera minus grader så nu funderar jag på vad som händer med alla växterna som kommit upp.
  Kramar från oss.

 11. Svara

  Susjos

  27 februari 2020

  Tack för dina fina bilder på naturen och dina fina katter och ljuvliga Daniel!
  Inte tröttnar vi på dina bilder inte!
  Kram!

 12. Svara

  Ditte

  28 februari 2020

  Jag är väldigt förtjust i dina vackra bilder och går gärna med dig på promenaderna till vattnet. Jag dras också alltid till vatten. Spelar ingen roll om det är hav, sjöar, bäckar, älvar tjärnar eller annat. Stort tack för turen.
  Så roligt att läsa att många kommer till trakten trots brist på natursnö. Den verkade ju vara en brist i hela Dalarna vad vi såg på resan upp till Vemdalen. Jag hade ju några jag känner som var i Säfsen en helg och var verkligen supernöjda.
  Så fint dina fyrbenta vänner kommer överens. Och de verkar verkligen gilla varandra och dig.
  Härliga bilder på dem.
  Kram!

 13. Svara

  Stare Ström

  29 februari 2020

  Jag söker mig nästan alltid också till vatten när jag vill ha lite påfyllnad av energi. Trist att du slutar med Gems. Jag har uppskattat dina kommentarer!

 14. Svara

  Ninni

  4 mars 2020

  Härliga bilder! Det är det alltid hos dig. Fortsätt som du brukar du.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 1
 • 575
 • 1 641 857
 • 5 101
 • 65 753
Sök här