Fem en fredag # 9 Avslut

Tema: avslut

När var senast du gjorde ett avslut?

För ca en månad sedan när jag fick ta farväl av min bästis sedan 13 år, min fina Blinka

Vilken film/tv-serie tycker du slutat på bästa sätt?

Filmen Sound of Music

Vad är något du vill säga tack och hej till?

Värken i min kropp

Hur avslutar du helst en lång vecka?

Gärna med något gott på tallriken, en stor hög räkor att pilla, till dem frasig vitlöksbaguette och en god vitlökssås…en öl och en bra deckare (t.ex Shetland) på teve

Vad kommer du aldrig göra igen?

Jag kommer aldrig att yrkesarbeta igen och jag kommer aldrig att gifta mig igen

Flera som deltar i utmaningen hittar du hos Elisa

3

20 Comments:

 1. Bra ar på fem en fredag.
  Kramar.

 2. Önskar dig en trevlig helg – fredagsräkor här också!

 3. Det finns avslut och så finns det avslut, vissa gör mer ont än andra <3 Sound of music har jag ju sett…men ack så länge sen! Är ju inte nån filmmänniska egentligen men visst finns det filmer som fastnat i hjärtat… Shetland har definitivt fastnat i hjärtat, jag bara älskar den serien, miljön, språket….love it!!!!!!!!!!!
  Kram på're

 4. sicken fin bröllopsbild du hittat! låter jättegott med räkorna. fast jag hade nog valt ett glas vitt

 5. Fina svar! Fast man ska aldrig säga aldrig, det vet du väl? ;)

 6. nu blev jag sugen på räkor med frasig vitlöksbaguette… önskar en trevlig fredag!

 7. Jag hoppas att du har en stor skål med räkor! Men man brukar få dela med sig en hel del till katterna =) Ha nu en bra helg! Kram

 8. Jag tror att de flesta som har varit djurägare skulle tänka som du på första frågan. Jag kände i alla fall direkt att mitt svar skulle ha blivit liknande. Fin minnesbild av Blinka <3
  Kram

 9. Fina, fina Blinka! Förstår att det totalt ofrivilliga avslutet kommer kännas under väldigt lång tid…
  Shetland tog jag också med, fast inte på sista frågan.
  Värken glömde jag helt att nämna. Tack för påminnelsen, eller ska jag säga – shit att du påminde mig;-)
  Räkor tål jag tyvärr inte, men blir alltid så himla sugen när jag ser andra njuta av dom. Okej, jag kan ta kräftor istället, men det är liksom inte samma sak.
  Det där med jobbet glömde jag också…

  Om jag inte hade “glömt” hälften så hade vi båda haft “fem rätt” idag;-)

 10. Jag håller med övriga, när jag läser, så kommer jag på det ena efter det andra :D
  Ja, jo. Jag älskar räkor, åt det till lunch idag som tårtbit med kaffe till. Annars tar jag helst ett rödvin (finns faktiskt rödvin som passar till skaldjur). Man ska dricka det som man tycker är gott.
  Trevliga svar! Trevlig helg!

 11. Jo jag vågar, han gillar att bli klappad på magen. Jag tror han är världens snällaste katt.

 12. Fina Blinka! Förstår att saknaden är stor… Fast du har ju Daniel som en god tröst :-)

  Aldrig gifta dig igen? Det återstår väl att se det… ;-)

  Ha en fortsatt fin helg!

 13. Jag saknar fortfarande mina förra hundar, Brasse (str.tax som blev 18) och Penny (Lanc,heeler som blev 16.5), men jag har ännu inte kommit till nåt “avslut” vad det gäller att vara hundägare. Vi har ju Santos nu (Portugisisk Podengo som fyller 13 i juni – så man börjar ju oroa sig lite.
  Serien “Shetland” gillar jag också….. :-)
  Jovisst, jag är galen i banracing – kan bero på att vi jobbade (egen firma) med delar till race, rally, sport och veteranbilar.
  KRAM/Susie

 14. De här med att avsluta och ta farväl till sin fyrbenta vän, är hårt o så ledsamt. Man önskar man fick så många fler år med dem. Så – du ska inte gifta dig mer. Säg aldrig aldrig Paula. Så sa jag också och du vet – jag är gift igen :) Kärlek har ingen ålder.
  Jag försöker minnas hur Filmen Sound of Music slutade, men jag minns inte, var nog hundra år sedan jag såg den. Men de var en film med både glädje och sorg.

  (jo mina kids bor ganska nära mig si så där mellan 3 o 5 mil, så när de behövs och jag kan, så hjälper jag till med de små och även annat.)

  Kramiz o go helg

 15. En fd arbetskamrat lärde mig för längesedan: Vissa slutar det lyckligt för och för andra med giftermål ;) Shetland var riktigt bra. Ja Blinka ja… jag ser hur ögonen tindrar på/för dig.

 16. Sound of music var den aller første filmen jeg så på kino! :) Godt minne. Men du, du skal aldri si aldre … jeg skulle heller ALDRI gifte meg igjen etter at mannen og pappa’n til mine barn fant en annen. Men sju år etter var det på’n igjen! Og jeg har ikke angret et sekund! På øyeblikket har jeg vært lykkelig gift med DRØMMEMANNEN i 12 år. ;)

 17. Ja, avslut kan vara så mycket. Och även början på något nytt. Fint att läsa dina funderingar. Blinka kommer alltid att vara med dig men nu på ett annat sätt..
  Stor kram och många tankar

 18. Du fick i alla fall många år med din lilla hund. Men visst är det sorgligt när man måste ta farväl av dem. Inte jag heller kommer att gifta om mig igen – jag är så glad över att jag har en snäll och omtänksam man som känner mig så väl. Hundarna på bilden är av rasen Basset. Jag hade en basset för många år sen som jag gav bort till en kusin som bodde på landet när jag blev ensamstående mamma med två barn. Där hade hon det definitivt bättre än hos mig.
  Ingrid

 19. Ja, det finns många olika avslut. Att mista ett djur är inget avslut jag önskar någon. Bävar för den dag då mina katter blir så gamla så det blir dags att avsluta. Båda är ju 10 år nu så några år till hoppas jag att det blir.
  Jag har nog andra avslut innan dess…
  Kramen.

 20. Pingback: Fem en fredag v. 10: Ensam - elisamatilda.se

Kommentera