Vilken aftonhimmel!

Jag bara måste dela med mig av den särdeles märkliga himlen igår kväll

Fotot är taget på vår kvällsrunda ute på ängarna klockan 19.50 och himlen strålar

Det är ju inte ovanligt med vackra aftonrodnader men igår var det något alldeles speciellt

Jag står på samma ställe men vänder mig mot öster, ett märkligt sken har uppstått, och fotot påminner om gamla icke-digitala foton klistrat i ett album där fotot blivit lätt färgskadat med åldern

Jag växlar tillbaka kameralinsen mot väst och det har bara gått ett par minuter men himlen har ändrat utseende

Jag kan påpeka att jag inte friserat fotona ett dugg, jag har tagit alla foton med auto-inställning

Min dotter skrev till mig medan jag var ute och frågade om jag sett hur häftig himlen var!”? Och där stod jag ute på ängarna precis då och bara njöt

Det märkliga rödaktiga skenet låg kvar i öster

Vi är på väg hem när jag knäpper de sista korten

Och nu exploderar himlen i ett crescendo som heter duga!
Klockan är 19.55 söndagen den 27 mars 2022

Idag är en annan dag, en dag då jag knappt vågat släppa lös min lilla trekilos hund av rädsla för att han ska lyfta!
Lyft, det har den här studsmattan gjort i de hårda vindbyarna!

Ingen risk att man tröttnar på vädret, imorgon väntar vintern komma på återbesök!

Berätta gärna om du också upplevde en mäktig himmel igår och var du då befann dig i vårt avlånga land, eller kanske i ett helt annat land?

5

17 Comments:

 1. VIlket fantastiskt skådespel och vad kan man göra annat än att bara njuta och titta :D Inte bara himlen bjöd på färsprakande ljusspel utan hela världen (ja, i alla fall den del som du såg) färgades vackert. Om det var en vacker himmel här så missade jag den men den kan inte ha varit lika häftig som hos dig. Då borde jag ha sett den.
  Kram

 2. Har varit lite gulare himmel än vanligt . Men molnfritt, så vi har inte haft de vackra himlaskådespel som du visar upp.
  Blåst har det gjort idag. Inget behagligt uteväder. Man har blivit bortskämd med vårväder. Inser att det måste komma bakslag, innan våren är här på riktigt . Ha det fint! Kram

 3. Wow vilka fantastiska färger. Vi hade mulet och inga fina färger. Blåst har vi haft hela dagen och Minton gillar det inte.
  Kramar från oss

  • Jag tycker Daniel verkar oberörd av blåst, han liksom bara tuffar på…Idag inte så blåsigt tack o lov för nu har bonden gödslat åkern! Torsdagskram

 4. Mirjam Halvarsson

  Vilket himlaspel!! Jag förväntade mig en röd himmel här, tillika rosa snö :) men ack vad jag bedrog mig! Det skulle ju komma sandstorm från Sahara men här stormade det bara vitt från fjällen! Kram på’re

  • Det är ju typiskt när man har förväntningar att det inte blir så. Vitt ska vi också få till och från, det yr i luften men känns som det inte landar alls och det är ju positivt. Torsdagskram

 5. Helt underbara färger igår. Tog några bilder här med.
  Flygande mattor har jag sett lite här och var. De är livsfarliga. Ha en fin kväll vidare nu. Kram.

 6. Nästan så jag skulle säga “Norrsken – släng dig i väggen”. Fantastiska himlar. Har faktiskt aldrig sett en sådan färgprakt förut. Jag menar en röd himmel har jag sett, även en orange, men att de växlar av varandra – WOW!!! Bra dokumenterat där!

  Här blåste det också som bara den. Större delar av Europa har ju drabbats av sandstormen från Sahara. Men vi har nog råkat ut dör damm- och grusstorm istället. Inte roligt alls. Tvättade av balkongmöblerna flera gånger idag, för efter bara några få minuter var det alldeles grått/svart på de vita möblerna igen…

 7. Svar: Så uppmärksam du är! Tusen tack för det! Det var nämligen bara du som anmärkte på att den övertäckta skylten inte fanns. Å det gjorde den inte heller. På något sätt hade den ramlat bort, vilket jag missade. Nu har jag lagt dit den. Nu kan du lugnt luta dig tillbaka. Än en gång – stort tack för att du påpekade det!

 8. Wow vilka foton! Har sett på facebook och instagram flera liknande foton från olika delar av Sverige. Själv såg jag inget av den himlen , satt inne i lägenheten, häpp!
  Svar: Visst minns jag receptkorten i lådorna, tror minsann att jag också hade dem?
  Ha en fin start på veckan!
  Kram

 9. WOW!!! Vilken läcker och mäktig himmel!
  Jag har i och för sig en läcker himmelsbild på min blogg idag, men den är från Grekland 2009, så det räknas nog inte va? ;-)

 10. “Mormor, du MÅSTE ta en bild på himlen!” sa barnbarnet i går. Så det gjorde jag, men eftersom det var på den ganska trånga Högbergsgatan i Stockholm blev det inte lika vackert som dina fantastiska himmelsbilder. Undrar om det är den omtalade sandstormen från Sahara, eller förebud om annalkande snöstormar? Eller kanske bara fint ändå!

 11. Precis samma trevliga himmel här i söndags….och precis som du skriver ser ut som gamla foton som legat sen tidigt 70 -tal.
  Igår var det helt fruktansvärt blåsigt full orkan…..eller nästan i alla fall. Idag blåser det lite mer lagom, men det är verkligen ishavsluft, fick ta en varm dusch när jag kom in för att tina upp. Nu ska jag bege mig till jobbet. Ha en bra dag!

 12. Fantastisk himmel och lika fantastiska bilder. Stort tack för att du delabde med dig. Kan tänka mig att det blev en njutbar promenad.
  Vi kom till Spanien i går kväll så här var det endast gråskala som gällde. Men hoppas det spricker upp lite idag.
  kram

 13. Otroliga bilder på himlen!!!
  Jag tittade inte mot öster men i väster hade jag en härlig himmel men var för lat för att gå ut och fotografera den. Jag var totalt slut efter dagens vedermödor på cirkelledarutbildningen. Satt och somna i soffan x flera så jag kom faktiskt i säng i skaplig tid.

  Såg på fb för några dagar sedan att de i bl.a. Söderhamn hade fotat blodröda soluppgångar. Alltså det var solen som var blodröd. Förklaringar som kom i kommentarerna var att det var föroreningar som gjorde solen så blodröd och att det är möjligt att kriget i öster med raketer m.m. förorenar så vi får se en röd sol. Vet inte om det är så men det låter ju troligt.

  Igår var det i det närmaste storm här, ja det har blåst bra i helgen också. I natt vid halv ett så vräkte snön ner så i morse hade vi fått ca 5 cm. En del av snön har tinat bort men det ligger en del kvar och eftersom det tydligen blir kallt i natt och nån dag framöver så kan det kanske ta nån dag innan den försvinner.
  Kramen.

 14. Verkligen ett riktigt skådespel! Naturen är fantastisk!
  Kram

 15. Wow, vilka fantastiska foton! Verkligen fascinerande och vacker himmel!

Kommentera