Selfie med ord

Selfie med ord # 13

Av
den
29 mars 2022

Dags för nr 13 av Selfie med ord , en ordlek som Aina på bloggen Klimakteriehäxan har hittat på!

Denna vecka koncentrerar vi oss på repriser av olika slag!
Första bokstaven i svar två ska vara sista bokstaven från svar ett. Som vanligt, med andra ord. Vissa friheter får man tillåta sig!

1. Alltid till frukost: Ägg (stämmer till 90%, förut varierade jag frukostäggen, stekte, kokade eller totade ihop en äggröra, numera är jag lat och kokar mitt ägg…

2. Omläst bok: Giftermålen mellan zonerna tre, fyra och fem av Doris Lessing har jag inte läst om, men funderar på att göra det. Läste den redan 1981 och gav den toppbetyg. Nu har jag sett att den ingår i en bokserie som heter Argos, och jag är för tillfället ganska hooked up på sf och fantasy så varför inte läsa hela serien?

3. Flerårigt plagg: Mössa (jag klär inte i mössa, ändå måste jag använda mössa på vintern, så numera trycker jag ner samma fula mössa på huvudet år efter år)

4. TV-program: Apprentice på TV4 har jag börjat titta på den här säsongen, har inte sett tidigare säsonger. Här hittar du programmet

5. Reser ofta med: ett-bussen in till stan

6. Barnslig favorit: Nalle Puh

7. I filmens värld: Hulk

8. Museum att återbesöka: nu fuskar jag bara liiiiite K(C)arl Larsson-gården i Sundborn, ett stenkast från mitt pörte. Jag har bara gått guidad tur en gång, däremot smyger jag ofta omkring i trädgården

9. Kläder jag köpt två av: Nylonstrumpor när det begav sig…

10. Frukt jag aldrig får för mycket av: Röda svenska äpplen

11. Kollar på nätet: NÄT-shopping, och då menar jag ordagrant, här har jag hittat det jag behöver till min uteplats, väntar några veckor med beställningen så tjälen hinner gå ur jorden. Tänkte undvika förra sommarens kompostgallerstaket…

12. Ord jag längtar efter att höra igen: Grattis Paula till Lotto-vinsten!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  29 mars 2022

  Det där såg roligt ut. Man skulle kanske prova. Sista var bäst.. grattis till lottovinsten..
  det har jag aldrig fått höra, men önskan är där.

  • Svara

   Paula

   31 mars 2022

   Jamen självklart ska du vara med! Bara att börja klura på alfabetet!

 2. Svara

  bpz3

  29 mars 2022

  Vilken bild – den sista alltså. Ser ut som en målning. Helt i min smak.
  Ägg till frukost – jo under helger som brunch, då är ägget med i olika former. Men inte till vardags.
  Klär inte i mössa heller. Så jag har alltid en munkjacka (eller vad de nu kallas) under vinterkappan. Den har ju en huva och jag inbillar mig att den ser “finare” ut;-)
  Så du har vunnit på Lotto::-) Det har du då aldrig berättat – förrän nu alltså. Håller tummarna att du får höra den meningen snart igen, samt att lottovinsten är minst femsiffrig:-)

  • Svara

   Paula

   31 mars 2022

   Ingen miljonvinst, men vann 50000 på 90-talet. Vi drev då vårt värdshus och vandrarhem så slantarna gick direkt ner i verksamheten…say no more…

 3. Svara

  LillaSyster

  29 mars 2022

  Helt rätt att gå runt i Larssons trädgård =)
  Så du ska sätta staket till sommaren.
  Håller tummarna för att Svenska Spel snart ringer och säger de magiska orden till dig. Tänk jag träffade en tjej idag som ska börja på Svenska Spel nästa månad och jobba i kundtjänst – det kanske blir någon du får prata med? Härlig selfie och du passar väl visst i mössa – sådan vinterbilder har vi ju sett och ett ägg om dagen innehåller ju det mesta man behöver näringsmässigt, bara att komplettera med C-vitamin så är saken klar. (den där reklamen om vitaepro…..den gör mig galen, för när man läser innehållsförteckningen så finns så gott som allt i ett ägg och är så mycket billigare än att köpa kapslar)

 4. Svara

  Ninni

  29 mars 2022

  Du är ju grymt duktig på allt som har med ord att göra. Att du ens får till det. Jag orkar inte ens försöka för jag skulle helt säkert fastna någonstans och inte göra det färdigt.
  Så du är en lottovinnare? Jag kan inte ens hoppas på nån vinst då jag inte lämnar in någonting alls för att vinna. Jag inbillar mig att jag vinner i längden på att inte kosta på mig sånt. 😀

  • Svara

   Paula

   31 mars 2022

   Hasse o jag vann på 90-talet ett mediokert belopp på 50000 som gick rakt ner i företaget vi drev. Det var dom pengarna…

   • Svara

    Ninni

    1 april 2022

    Nä, vad tråkigt att ni inte kunde göra något med guldkant på när ni nu vann pengar. Då förstår jag att du längtar efter en vinst igen.

 5. Svara

  Klimakteriehäxan

  29 mars 2022

  Jag har gått guidad tur tre ggr på Sundborn, fantastiskt – varje guide har haft sitt eget fokus, så det har blivit väldigt givande på olika sätt. Nalle Puh är en sann favorit i en annan bransch – det var den allra första bok jag läste på egen hand. Gillar din lösning med “ett-bussen”! Och jag har också svårt för mössor, men ibland måste man ju. Kul att kolla din selfie!

 6. Svara

  Minton

  29 mars 2022

  Förr åt jag ett ägg till frukost men numera blir det kaffe och macka.
  Du lyckas alltid få ihop selfie jätte bra. Jag hoppar denna vecka.
  Grattis till vinsten skulle du vara värd.
  Kramar från oss

 7. Svara

  Anna-Lena

  29 mars 2022

  Ja, det kan man ju också önska! Slutade för länge sedan att både tro och hoppas på lott/lotto/spelvinster. Köper bara Cancerlotteriets lotter. Brukar vinna 100 eller 200 kr då och då.
  Ägg till frukost: Nej, tack! Faaast hotellfrukost, med äggröra, bacon, bönor mm.. det är supergott. Har dock aldrig lagat “engelsk frukost” här hemma.
  Nylonstrumpor? Sådana man höll uppe med strumpeband??? Vidrigt..Men vad gjorde man. Tacka vet jag strumpbyxor!
  Hulken var häftig! Även barnbarnskillarna har en aning om vad Hulken är.
  Mössa gillar jag inte heller, men idag var den på en stund!
  Ha det gott! Kram

 8. Svara

  Ditte

  29 mars 2022

  Visst säjer jag gärna grattis till Lottovinst. GRATTIS! Och snart ska du se att du vinner.
  Roligt att läsa dina svar och några hade helt klart kunnat passa in på mig också.
  Tyckte du fick till det bra här med Carl (Karl) Larssongården. Klurigt. Skulle gärna komma hit igen för ett besök. Så många år sedan jag var här-
  Vad gäller mössa är det ingen favorit men inser att den värmer. Nalle Puh har vi också gemensamt. En så fin vän.
  Roligt att du hittat det du vill ha till din uteplats på “nätet”. Förstår att du längtar till att både lägga en beställning och få hem varorna.
  Min “reprisselfie” kommer i morgon.
  Kramar

 9. Svara

  Ingrid

  29 mars 2022

  Kul att läsa din selfie nr 13.
  Ägg äter jag aldrig till frukost, men de där röda äpplena håller jag med om. Hulken var det ett tag sedan. Tänk vad jag tyckte att den serien var bra. Undrar om den håller fortfarande?
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  /Ingrid

 10. Svara

  Geddfish

  29 mars 2022

  Du bor ju så underbart! Ja, jag har gått guidad tur på Sundborn, helt fantastik.
  Ägg till frukost, ja! Men jag äter det inte exakt varje dag men 4/7. Gott, nyttigt.
  Jippie, till att få en vinst! Det får inte jag, för jag spela inte.
  Kram!

 11. Svara

  Anki

  30 mars 2022

  Snyggt jobbat som alltid med din selfie! Nät- shopping … haha, den va bra!
  Ja har inte hunnit med min än – och nu ska jag fly fältet igen! Relining är inget tystlåtet arbete!
  Kram

 12. Svara

  Ama de casa

  30 mars 2022

  Nu på sistone har jag gått bananas på bananer 🙂

  Snygg selfie igen!

 13. Svara

  Kicki

  30 mars 2022

  Mycket har jag läst av Doris Lessing, men har inget minne av att jag läst den boken.
  Jag hoppas du vann en skaplig slant förra gången på Lotto.
  Röda äpplen ätes dagligen, speciellt av Berra som äter minst två.
  Lycka till med din nätshopping, fyndigt svar. Får du hjälp att sätta upp staketet sen?
  Önskar dig en solig dag!
  Kram

 14. Svara

  Vilt og vakkert

  30 mars 2022

  Heisann, å koke egget er jo det mest sunde også! Å, bor du i nærheten av Carl Larssons hjem. Var der med søsteren min på en road trip for noen år siden…. Lykke til med Lotto-gevinsten…. det blir vel din tur en gang???? Ha fine dager ;:OD)

 15. Svara

  ibod11 - Ingrid

  30 mars 2022

  Mössan trycks på här också oavsett om jag passar i den eller inte. Det är ju skönt att slippa förfrysa öronen och då ska mössan vara på. Nalle Puh är verkligen en figur man måste gilla. Hulken var kul när första serien kom för massor av år sedan men sedan tröttnade jag. SF var också bättre förr och hela vår familj följde alla strar trek-serierna och en del annat. Stargate har jag också sett alla avsnitt av. Men de senaste star trek-filmerna vill jag inte se. För mycket och för utdraget våld. Det var bättre förr 😀 Jag håller tummarna för att du snart ska få höra de efterlängtade orden.
  Kram

 16. Svara

  Primrose

  30 mars 2022

  Nalle Puh är så jättesöt och kommer alltid med kloka ord ,-)))
  Ägg är gott och nyttigt, har ett till middagen varje kväll,-) Mössa ja, har en som ligger i skåpet, passar inte i mössa, det blir luvan på jackan ,-)))
  Varför är det så många som säger att dom inte passar i mössa!? Fram för andra mössor ,-))
  Kan tänka mig att Carl Larssons trädgård är jättefin ,-) skulle själv gärna gå där o njuta. Hulken tyckte jag var spännande när den gick på Tv ,-)
  Tycker du klarade det här jättefint! Svenska äpplen är goda!
  Ha det gott! ,-) Primrose

 17. Svara

  Kina Hellquist

  30 mars 2022

  Ägg till frukost är livsnödvändigt! ? Och förutom äggfavoriten så är också Nalle Puh en favorit. Carl Larsson gården har jag besökt en gång och blev nog mest imponerad av hans hustru och inredningen, och hela huset och trädgården. Där skulle jag vilja bo! Nu håller jag tummarna för att du får ditt besked om Lotto-vinsten. Jodå, den kommer! Kram!

 18. Svara

  Kina Hellquist

  30 mars 2022

  Ägg till frukost är livsnödvändigt! ? Och förutom äggfavoriten så är också Nalle Puh en favorit. Carl Larsson gården har jag besökt en gång och blev nog mest imponerad av hans hustru och inredningen, och hela huset och trädgården. Där skulle jag vilja bo! Nu håller jag tummarna för att du får ditt besked om Lotto-vinsten. Jodå, den kommer! Kram!

 19. Svara

  Susjos

  31 mars 2022

  Va kul att du vunnit på Lotto, så vi hoppas få säga Grattis än en gång!
  Carl Larsson, han kunde måla han, det visar ju din sista bild! Tror jag varit på en guidad tur tre gånger på Carl Larsson gården, sista gången var båda pojkarna med flickvänner med, de blev imponerade!
  Jag kokar också alltid ägg till frukost, och har börjar med mössa på vintern!
  Ha det gott!
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 316
 • 380
 • 1 635 187
 • 5 092
 • 65 629
Sök här