Vilket mörker!

1015a

Här står jag och fotar från farstubron på kvällen..
Och konstaterar att nu är det här, det kompakta mörkret, det som överfaller en om kvällarna innan man hunnit blinka och som knappt hunnit gömma sig när jag öppnar mina stålgrå vid niosnåret..

Planeringen haltar, jag hinner inte med tillräckligt antal promenader, de två sista blir i totalt mörker med hjälp av pannlampa.
Man borde komma ut betydligt tidigare på dagen för den första promenaden, hur sjutton ska det gå till?

1015b

Inte nog med mörkret och det dassiga vädret, dessutom är det rejält blött i markerna. Här brukar vi gå…

1015c

..men idag vänder vi om och tar en annan väg, inte anade jag att jag behövt gummistövlar..

Älgjakten är i full gång, har inte hört så mycket hur det går, men jägarna är väl synliga när de dyker upp i butikens kassakö i sina oranga mössor!
Jag har hjälpt danska jägare med val av falukorv, efter att ha klargjort vad som skiljer de olika sorterna åt… :-D priset kontra kötthalten :)

Igår lämnade jag skogen för en dag till förmån för en roadtrip till Falun och Borlänge.
Hann med en snabbfika hos dottern och en shoppingtur på Kupolen.
Eller shopping :lol: inte hittade jag något som följde med hem..men så är jag också dålig på spontanshopping, och kanske lika väl det… :lol:

002

Nu fortsätter jag tulta på i tillvaron och imorgon är det jag som ställer väckarklockan!

0

10 Comments:

 1. Jadu, nog är mörkret kompakt, en av mina bilder ikväll blev verkligen kolsvart!!! :lol: Jisses vilken blöta ni har! Har det verkligen regnat så mycket, ojojoj… !!! Här händer det inte så mycket med vattenmängden i älven, väldigt lågt har det varit hela sommaren och hösten, man kan nästan gå torrskodd rakt över!
  Kram på dig, goa du :love: :love:

 2. Mörkt är det och mörkare blir det, iallafall tills snön kommer (om det nu kommer någon) och lyser upp lite grann. Stackars liten Blinka! Tror att även hon behöver stövlar och kanske en flytväst med? :wink:
  Som du kanske märkt är jag en usel bloggvän som bara kikar in någon gång ibland. Just nu är äldsta dottern hemma på besök, så nu kan jag ju skylla på det. :angel: Vi får väl se om det blir bättre när hon åker hem till sitt på måndag, men jag lovar ingenting.

  Ha det gott, vännen min!
  KramKram! :love:

 3. Nu ska vi se om jag KAN skriva en kommentar? Måste vara många år sen jag gjorde det… :-?
  Angående mörkret håller jag med dig fullt ut! MEN jag tycker det är värre på morgonen. :help: Känns som det ALDRIG blir “dag”för just som det ljusnat lite,ja då börjar det ju skymma igen,haha.Kan inte minnas att jag upplevt mörkret så illa tidigare? Kanske beror på att jag är så långsam numera? :oj:
  Skickade iväg min goa granne att köpa mig 2 nya fönster/bordslampor,men det hjälpte inte mycket..
  Snygga var de och priset överkomligt så man får la’va gla’för det lilla.
  Tänk vilken tur att man har internet med allt LJUS det tillför,såna som Du tex.
  KramarOM i sena kvällen och ber dig samtidigt att använda Reflex! <3

 4. :wink: Det funkade hyfsat ju! Ja att skriva kommentar,haha!
  Mera Kramar kommer här… :kiss: :kiss: :love: :love:

 5. Ja, några långpromenader på kvällen är inte att tänka på!
  Passa så Du inte halkar på våta löv och sliriga stigar. Hade inte vart så roligt att gå med skena igen, eller hur?
  Blinka ser ju glad ut, trots blötan? :-D
  Här börjar det mörkna vid sjutiden om det är mulet, annars lite senare. Nu är några element på, så det är iaf gott och varmt inne. :thumbsup:
  Ha det gott och var försiktig! Kramar :)

 6. Usch nu går vi in i den period på året som jag tycker är som tristast, kallt och mörkt. Man får försöka hitta på lite roligheter och göra det mysigt hemma om kvällarna.

  I kupolen har jag varit en gång, sov över där på ett hotell och då blev det brandutrymning på morgonen, falskt larm tack och lov.

  Jag är ojämn när det gäller shopping. Just nu måste jag hålla igen, det är skralt i börsen efter Parisresan. 8 dgr till löning.

  Kram

 7. Oj, du borde nästan köpt flytväst och roddbåt då du var i stan……. fy vad blött du har det.
  Antar att du laddat upp med batteri till pannlampan! Jag åkte 6.20 till jobbet idag- och det var
  knappt jag hittade till garaget kändes det som kolsvart. Hoppas att det sjunker undan lite så du
  kan gå dina vanliga rundor igen. Ha det fint! Kram

 8. :yawn: Väldigt blött hos dig ,här är det lite is här och var.mörkt blir det fort så man hinner inte ens ut med kameran mera .Trött är jag varje dag så jag är inte så flitig med kommenterandet ,kram Nette :yawn:

 9. Ja jisses så mycket regn det vräkt ner dom senaste dagarna också här nere, fick också vada igår då jag skulle träffa en arbetskamrat på stan och mörkret överfaller en, det gäller att hitta andra ljusglimtar i tillvaron…

 10. Oj, så vått ni har hos er. Här är det inte alls lika illa. Men vi har haft ovanligt torrt både i sommar och än så länge under hösten. Fast idag duggar det lite.

  Finns inga gatulysen här heller, utan det är det är pannlampa som gäller vid hundpromenaderna. Fast jag slipper som tur är, för det är Tobbe som går med dem.

Kommentera