Bloggen Livets glädjeämnen!

Yrsnö och flera vårtecken!

Av
den
4 april 2022

Nog är det aprilväder alltid!
Det råder i det närmaste snöstorm utanför fönstret, snöandet har tilltagit under dagen och likadant ser det ut att fortsätta hela veckan om man får tro prognosen.

Daniel är inte så sugen på långpromenad och det tackar jag särskilt för.
Hade det varit mitten av december nu så hade jag jublat..

Men i helgen såg jag många vårtecken, när man börjar bränna risbrasor då är det vår!
Jag har därför valt en ny header som för tankarna till det som komma skall så småningom, valborgselden, även om det dröjer ännu.

Den här elden brann i trädgården vid stora Hyttnäs, och den brann precis nere vid vattnet och många brandvakter var på plats, så det var lugnt

I helgen spreds också mindre ljuva dofter över nejden när vårbruket sparkade igång!

Jag undrade hur länge de sturska gässen skulle våga stå kvar när det brummande vidundret närmade sig men till slut tog de till flykten.

Kniporna är ena lustiga rackare, de är mer under ytan än ovanpå så att försöka fota dem är rena kurragömma-leken.
Precis när jag ska trycka av dyker de, sen försöker jag hålla kvar kameran och vänta tills de kommer upp till ytan, men det gör dom förstås på ett helt annat ställe så småningom.

Jag skrattade nästan åt hanen som också blev lite frustrerad när hans hjärtans kär försvann ner i åns djup och aldrig ville komma upp till ytan igen!
Han kallade på henne, simmade fram och åter och var nästan desperat.

Slutet gott allting gott!

Jag har sparat det bästa till sist, inte för att de blev de bästa fotona utan…

..för att jag äntligen fick syn på ett par tranor på ängarna!

Jag såg bara två gråa konturer längst upp vid skogsbrynet på ängen men jag gick inte bet, zoomade så mycket det gick för de var säkert över 100 meter bort men de fastnade i alla fall på linsen!

Jag har fått mig berättat att ett tranpar häckar i Prästtjärnen strax intill ängarna, jag traskade omkring där i somras, vassen var över två meter högt och jag kände mig som en tummetott där jag gick på spångarna i den täta djungeln. Det måste vara ett perfekt häckningsställe för tranorna!

Dagens vår-rapport från pörtet är därmed klar och utanför fönstret skådar jag ett vitt täcke på marken men det ska ni slippa se!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  4 april 2022

  Verkligen aprilväder hos dej. Vi har fått både regn och snöblask med kraftiga vindar så det blir korta promenader här också. Vi har samma parfym från åkrarna men det luktar vår.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  4 april 2022

  Ja aldrig har väl epitetet aprilväder, stämt så bra som i år! Idag läste jag i en almanacka jag fått *fniss* “Frost i natt=frost i 40 nätter. Fryser det inte nu, fryser det under sommaren”, det du!
  Jag gillar din header, den minner om tider som ska komma:) Lite avundsjuk är jag på dina fåglar dock, än har jag bara hört och sett sångsvanarna snabbt flyga förbi men det är alltid nåt att glädjas över!
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   7 april 2022

   Jag är så besviken över att rönnbärs-spådomen gick åt pepparn så jag vågar inte tro på något längre…Tofsvipa skådats idag, men behövde fota och förstora för att se den…suddigt Kram

 3. Svara

  Anna-Lena

  4 april 2022

  Så tranorna har hunnit upp till dej nu också. Ett verkligt vårtecken. Stackars snopen hanen! Ser verkligen snopen ut!
  Aprilväder… det är ju också ett vårtecken! Fina bilder… som vanligt ! Kram

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 april 2022

  Vilken härlig vårrapport. Ja, snöfallet får nästan räknas dit också för det hör ju till i april. Dofterna från vårbruket kanske du helst skulle vilja vara utan men att få se tranor kompenserar säkert. Jag vill också se tranorna snart. Vilken tur att det gick bra för kniporna och att de kunde simma iväg tillsammans 😀
  Kram

 5. Svara

  bpz3

  4 april 2022

  Alltså när jag “majbrasan” i din nya header så tänkte jag att Paula, hon har framförhållning. Ja, det har du. Å precis som du suger åt dig mina rapporter från (den exotiska) huvudstaden, så suger jag åt mig dina berättelser från landsbygden. För den är exotisk för mig. Så olika miljöer vi lever i. Tycker det är helt suveränt att vi delar med oss av våra skilda världar.
  Jag har till exempel aldrig sett en trana irl. Gäss har jag sett, men inte din variant.
  Här har det ösregnat hela dagen. Snöovädret du visar hade vi ju i torsdags. Å idag föredrog jag faktiskt regnet…

 6. Svara

  LillaSyster

  4 april 2022

  Förståndig jycke =) Tror inte att Busan varit utanför ytterdörren idag, det har ju regnat hela dagen. Jag kunde vrida ur min jacka då jag klev in på jobbet i morse. Valde att cykla då det bara duggade lite lätt då jag gav mig iväg men efter 5min hällde det ner…..Men hellre regn än snö? Fina vårtecken du hittat!

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  4 april 2022

  Ja du, här är det aprilväder med. Snöat och snöat… kramsnö då, funderade på att göra en snöängel. Men det stupade på att jag aldrig hade kommit upp igen, hihi.
  Vi har ett tranpar här med. Vackra fåglar.
  Nu ska jag göra några varma mackor åt oss här. Det är gott på kvällskvisten.
  Ha en fin måndagskväll vidare. Kram.

 8. Svara

  Ditte

  4 april 2022

  Ny fin header! Och vårinspirerad.
  Tack för rundan i dina trakter och roligt med fina vårtecken. Bra jobbat att försöka fånga kniporna på bild. Och du lyckades.
  Roligt att du fick med tranorna . Länge sedan jag såg några och då var det vid Hornborgarsjön i Västergötland.
  Kram!

 9. Svara

  Orsakulla+mamma+vid+20+-+Dalaliv,+finporslin+&+pudelliv+

  4 april 2022

  Så fint. Sundborn är sig likt ser jag. Blir att åka dit någon dag i veckan, är just nu sjuk men lär väl bli frisk och ska då tillbaka till jobbet på skolan därute ?

  • Svara

   Paula

   7 april 2022

   Va kul! Du jobbar delvis här i Sundborn alltså? Nu ska man ju bygga en ny stor skola, många små byskolor lär då försvinna…

 10. Svara

  kajsalisasblogg

  4 april 2022

  Du får vara glad åt att man kan bränna ris riskfritt om det snöar, alltid något. Fina fågelbilder.

 11. Svara

  Ama de casa

  5 april 2022

  Härliga vårtecken! Fast synd på aprilvädret… Vi har också fulväder här igen, det har regnat och blåst i två dagar nu och det är sååå trist! Igår lämnade vi bara lägenheten för att gå över till grannen, men det blev åtminstone ett trevligt avbrott i tråktillvaron…

 12. Svara

  Kicki

  5 april 2022

  Men igår var det allt annat än vårkänsla, vi fick flera cm snö som dessvärre fortfarande ligger kvar. Vi har ganska många tranor på åkrarna, men ännu fler svanar.
  Snart är det vår på riktigt. (hoppas jag).
  Kram

 13. Svara

  Anna-Maria

  5 april 2022

  Usch för snön och att det ska komma ännu mer. Nu är jag färdig med vintern!
  Härligt med fåglarna och bra jobbat att få dem att fastna på bild! 🙂

 14. Svara

  Ninni

  10 april 2022

  Vad vårfint du gjort här. 🙂
  Jag är då glad för att det inte eldas så mycket häromkring då vi har varning för torra marker här. I norrhälsingland eldas det friskt på våren såg jag då jag bodde i Järvsö.
  Tranorna har även kommit hit såg jag i onsdags då jag for in till stan.
  Är så roligt att se dina sjöfågelbilder. Såna har inte jag och jag får ju lära mig vad det är för sorter också.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 450
 • 574
 • 1 610 360
 • 5 044
 • 65 062
Sök här