Bloggen

Ajöss till årets tristaste månad!

Av
den
29 november 2023


Hela månaden har jag nästan struntat i att fota, för vad fotar man i november, ja utom gulliga barn och gulliga djur?
Här zoomar jag in Runn för att se hur isen börjat lägga sig.

Kikar ut idag och konstaterar att julvädret redan verkar ha anlänt

Daniel är “synsk” för det här är första morgonen som har tvärnekar att komma när jag ropar att vi ska gå ut och morgonpinka! Som en katt lägger han nosen under svansen och fortsätter sova gott.

Plogbilarna får jobba idag, och tänker att nu kom nog julvädret lite väl tidigt. Om pessimisten i mig får råda så tror jag att om två veckor har vi plusgrader och barmark igen lagom när helgerna närmar sig, för inte vågar vi väl tro på en vit jul?

Klockan är elva (!) när jag äntligen lyckas få med mig jycken. Vi rubbar hela dagsschemat med mediciner och mat om jag väntar längre..

Två stora flyttbilar står utanför grannhuset och jag kan inte låta bli att tänka på hur många gånger jag har flyttat i snökaos! Ibland så här års men lika ofta i april då jag alltid haft oturen att välja flyttdag under vinterns sista snöstorm.

Jag har lagat god värmande vintermat senaste dagarna, en hel kyckling kokades och delar av den blev en ljuvlig mustig soppa med grönsaker och vita bönor.

En kålpudding med asiatiska smaker i form av sesamolja, soja och ingefära intogs igår
Idag ska jag äta “rester”, jag tar ledigt från köksregionen

Örnen har landat! Ja nästan i alla fall, lite finputs med bröstfjärdrarna återstår, det blir dagens uppgift

Men jag har ju inte kunnat hålla fingrarna i styr utan har också påbörjat nästa tavelprojekt

Färgglatt som vanligt hos mig, jag behöver massor av färg för att må bra, speciellt den här dystra årstiden.
Köpte mig en ny kortare vinterjacka som komplement till min knallorangea långa kappa, gissa färgen?….Knallblå, eller kornblå kanske är rätt ord
Alla ska se när finnkäringen kommer traskande, och det gör dom, garanterat!
Med snön har även halkan kommit som ett brev på posten, tittade idag på en liten film om hur man ska ramla om man ramlar, ja ni förstår…snubblar man framåt ska man försöka landa med skuldran och sidan före och inte ta emot med armen, ramlar man bakåt ska man rulla sig till en boll…
Jojo, det hade nog fungerat, för tio år sen kanske…nu får jag förlita mig till bra fäste på stövlarna och gå som en vankande anka.
En liten påminnelse till sist, till dig som liksom jag ännu skickar fysiska julkort till släkt och vänner, om du ska skicka utrikes så är sista dagen redan nästa vecka, den 4 december!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Äventyret Framtiden

  29 november 2023

  Härlig bild…karln får ont i ryggen snart om hon inte får stjärnan på plats.
  Kloka Daniel, givetvis så vet han hur vädret ser ut på på andra sidan väggen.
  Men matte drar iväg med killen…ja, pinka bör man ..
  och lite till.
  Du får tänka lite positivt nu Paula, snön gör livet ljusare…

  Kram från gränden, där jag har lagt upp adventsstjärnorna i fönstren…inte tänt dem men hängt upp..

 2. Svara

  LillaSyster

  29 november 2023

  Vilket tålamod du besitter som fixar att måla efter de där små små siffrorna =) Färg behövs verkligen – helt rätt att välja kläder som sticker ut och syns!
  Smart kille som vill vara inne då det är snöoväder ute, här ligger Buset nu i min säng efter att ha dragit världens klagosång för mig över snön som är där ute. Antagligen har du rätt om vädret framöver…. imorgon får vi se vad Anders tycker slaska eller braska!
  Ha en bra onsdagseftermiddag och julfrimärkena inhandlades idag =)

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  29 november 2023

  November har varit ovanligt fin här hos mig i år så jag klagar inte. Men jag var ju en vecka nere i blötan i söder också. Den veckan var fin på så många andra sätt så jag tycker att november har varit en väldigt bra månad med massor av mys och härligt vintervackert väder 😀 Det ser ut att ha kommit mycket snö hos dig så det ska nog mycket till för att allt ska kunna försvinna till jul. Då ska det bli rejält varmt och regnigt. Jag håller tummarna för en vit december ända till jul för dig och Daniel. Men inte när det blåser som nu utan med lagom många kallgrader och nästan ingen vind.
  Du målar så fina tavlor och färg passar bra ihop med dig 😀 Jag är mycket tråkigare och vill inte sticka ut men jag blir glad av färger hos andra.
  Härlig bild på slutet 😀
  Kram

 4. Svara

  Mia

  29 november 2023

  Daniel är klok han, faktiskt så börjar sessan också reagera på skitväder innan hon ens varit ut, visst är det mysko? Dom känner nog av lufttrycket…
  Du har verkligen lagat god mat och av en hel kyckling får man mycket mat!
  Underbara, färgglada tavlor gör du också, helt rätt att vi behöver färg en sån här grå månad men jag tycker ändå att månaden gått fort, fortsätter det så här så har vi snart ett nytt år!
  Sista bilden är riktigt häftig 🙂 och häftig blir du i dina färgglada kläder också, kram på’re

 5. Svara

  BP

  29 november 2023

  Som jag har sagt så många gånger – Daniel är en väldigt klok hund. Gissar att du önskade att vara lika smart som jycken;-)
  Kålpuddingen med den asiatiska tvisten – WOW. Och så aptitlig den såg ut. brukar faktiskt köpa kålpudding ganska ofta – “hemlagad” hos den lokala ICA. Den där last-/flyttbilen tycker jag väldigt synd om. Ja, chauffören då. Såg bilder på en DHL-långtradare igår som hade ställt sig på tvären på motorvägen vid Arlanda.

  Sedan älskar jag den färgglada tavlan med kvinnoansiktet. Den skulle kunna vara världens julklapp till din dotter. Rätt stuk, eller… Så otroligt duktig du är!

  Vad gäller fallteknik – hahaha! Det är ungefär samma sak när de håller lektioner i judo för 70 plussare. Hahaha! Bara ställa en ambulans utanför träningslokalen;-)

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  29 november 2023

  Förstår Daniel alltså. Varit ute med bilen till stan. Snöfall och lite halt. Inget skönt väder alls.
  Gran har vi inte i jul heller… legojulbyn tar plats.
  Dina tavlor är fina dem. Jag ska ta mig i kragen och börja med mitt broderi igen. Fått beställning på julkalendrar.
  Men inte ikväll…. ha en fortsatt fin kväll nu. Kram från Grannlandet.

 7. Svara

  Znogge

  29 november 2023

  Där hade Daniel verkligen koll på vädret och slog dessutom dövörat till ordentligt 😉 Här har vi fått lite snö i dag också men den skånska vintern är så pass opålitlig att jag räknar med tö inom kort. Kanske har ni bättre tur. Håller med om att det inte är så roligt att fotografera en grå novemberdag men dina vinterbilder piggar upp på ett helt annat sätt.
  Färg mår vi bra av och blått är alltid rätt om man frågar mig 😀

  Önskar en god kväll nu!

 8. Svara

  Anna-Lena

  29 november 2023

  Gott att Daniel fattat det här med snö. Det tittar man bäst på inifrån.
  Håller med om trista novemberbilder.
  Snöbilderna är ju nymodigheter i början….
  Vackra målningar!
  Kram

 9. Svara

  Susjos

  29 november 2023

  Vilket snökaos hos dig idag, här tror jag minsann att det varit solsken på all snö, jag vet inte säkert, för jag har sovit den ljusa tiden på dygnet idag!
  Smart Daniel att sova vidare när vädret ser ut som det gör!
  Vilka målningar du gör, och ja mycket färg blir man glad av! Jösses så mycket god mat du lagar också, jag borde bli bättre på “storkok”!
  Älskar bilden på tanten som ska sätta upp stjärnan i granen!
  KRAM

 10. Svara

  Karin

  30 november 2023

  Ja herrejösses vad snö vi har fått, jag förstår Daniel mycket väl som inte vill gå ut, det vill inte jag heller.
  Men Åhh så god din Kålpudding ”låter”, du får gärna dela receptet.
  Kram från mig.

 11. Svara

  Anki

  30 november 2023

  Kul bild, den första … och vilka fantastiska nya tavlor du målat! WOW!
  Ett riktigt busväder hos dig! Nu är det ju en ny dag, så jag hoppas det dragit vidare. Daniel är en klok hund som helst ligger kvar i stugvärmen … Muffin gillar snön, så han tycker vi ska gå länga promenader 🙂
  Kyckling är bra mat … kokt räcker den till många mål mat och såklart blir det soppa också. Kålpuddingen verkar spännande – kanske kan du dela med dig av receptet?
  Kram

 12. Svara

  Anna i Portugal

  30 november 2023

  Oj vad tidigt julkorten måste läggas på lådan! Bra du påminner. Jag gillar också färg, och jag skulle så gärna vilja prova att måla så som du gör, men just nu räcker inte tiden till för fler projekt eller hobbies. Men samtidigt roligt att ha flera saker på min önskelista, av saker jag vill prova. Än har jag nog tid, hoppas jag…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 70
 • 235
 • 1 654 715
 • 5 125
 • 66 106
Sök här